به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، مجید شهسواری رئیس مرکز انتقال خون شهرستان بم با بیان اینکه رسالت اصلی سازمان انتقال خون تامین خون و فرآوردههای خونی با بهترین کیفیت برای بیماران است گفت: اداره انتقال خون بم سه شهرستان نرماشیر، فهرج و ریگان را تحت پوشش دارد به طوری که از نظر تقسیم اعتبارات نیز این موضوع به صورت منطقهای دیده میشود.
او ادامه داد: بزرگترین مشکل اداره انتقال خون بم ناهماهنگی و عدم متناسب رشد سازمان انتقال خون و دانشگاه این منطقه است که بطور مثال میتوان گفت دانشگاه علوم پزشکی بم در سال ۹۰ تاسیس شد و نیرو، امکانات و مراکز درمانی آن گسترش پیدا کرده، اما انتقال خون رشد چندانی نداشته است.
رئیس انتقال خون شهرستان بم از دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان خواست در زمینه جذب نیرو به کمکشان بیاید و یا در صورت ممکن با انتقال نیرو این مشکل را حل کند.
او ادمه داد: مشکل دیگر این است که انتقال خون به صورت منطقهای اداره میشود و اداره انتقال خون بم باید چهار شهرستان شرقی را پوشش بدهد، اما اعتبار محدودی به ما تعلق میگیرد.
شهسواری تاکید کرد: مصرف خون ما زمانی ۳۰۰ واحد در ماه بوده که اکنون به ۷۰۰ واحد رسیده است، اما از لحاظ نیرو افزایش که نداشتیم.
او تصریح کرد: تامین خون بیماران خاص، تالاسمی، دیالیزی، سرطانی و کل فرآوردههای خونی زیرنظر انتقال خون است و از نظر تجهیزات بین پایگاههای انتقال خون و ادارات کل تفاوتی نیست، زیرا دستورالعملها کشوری بوده و ما باید بر اساس همان دستورالعملها تجهیزات لازم را تهیه کنیم.
او اظهار داشت: سال گذشته در بحث تامین خون نزدیک به هشت هزار مراجعه کننده داشتیم که از این تعداد ۶ هزار و ۲۸۵ نفر حدود ۲۰ درصد موفق به اهدای خون شدند و در سال گذشته نیز حدود ۱۱ هزار واحد تولید خون و فرآوردههای خونی ما بوده که تمام این واحدها را به بیماران دادیم.
رئیس انتقال خون بم بیان کرد: بیشترین مصرف ما ابتدا مربوط به بیماران تالاسمی و سپس خانمها است که تعداد بیماران تالاسمی به طور رسمی ۱۸۵ نفر است که بطور متوسط ماهیانه حدود ۳۵۰واحد یعنی تقریبا ۶۰الی۶۵ درصد گلبول قرمز را بیمار تالاسمی مصرف میکند.
شهسواری ادامه داد: سال گذشته سه هزار و ۸۹۰ واحد خون فقط بیماران تالاسمی ما مصرف کردند و ما نمیتوانیم ذخیره خونی مرکز را بالا نگه داریم، زیرا بیماران تالاسمی خون تازه میخواهند و نباید از خون گیری بیشتر از ۷روز بگذرد.
او در خصوص اهداکنندگان خاطر نشان شد: هر مراجعه کنندهای یک واحد میتواند اهداکند و فاصله مراجعه آقایان هر سه ماه یک مرتبه و خانمها چهار ماهی یکبار است، ولی متاسفانه فقط پنج درصد اهداکنندگان را خانمها تشکیل میدهند.
مجید شهسواری درخصوص فرایند اهدای خون تصریح کرد: در این فرایند مراجعه کننده اگر کارت ملی، سن بالای ۱۸سال و سلامت جسمی داشته باشد پذیرش شده سپس توسط پزشک معاینه و مشاوره میشود که در این مرحله تعدادی معاف موقت و یا دایم میشوند که بطور متوسط کل فرایند نیم ساعت زمان میبرد.
رئیس انتقال خون بم توضیح داد: حدود ۷۵ درصد اهدا کنندگان خون در این منطقه مستمر هستند یعنی حداقل سالی یکبار مراجعه میکنند و اهداکننده با سابقه به کسی میگوییم که ۲ سال پیش خون داده و مجدد مراجعه میکند.
شهسواری درباره اهدای سلول بنیادی بیان کرد:. اهدا کننده سلول بنیادی بین ۱۸ الی ۳۰ سال سن باید داشته باشد و زمانی بیماری در کشور به مشکل برخورد کند به این افراد فراخوان داده میشود که در شرق استان حدود ۱۵۰۰ اهدا کننده سلول بنیادی داریم.
او درباره گرفتن پلاسمای خون بهبود یافتگان بیماری کرونا گفت: به این فرایندپلاسمافریزیسم گفته میشود که دستگاه مخصوص خود را نیاز دارد و فعلا فقط در کرمان انجام میشود و هیچ مشکلی برای اهدا کننده ایجاد نمیکند یعنی به جای اینکه کل خون از فرد گرفته شود فقط پلاسما را میگیرند که با هماهنگی دانشگاه پیگیر این موضوع هستیم، اما بدلیل اینکه قیمت دستگاه بالاست هنوز به نتیجه مطلوب نرسیدیم.
شهسواری گفت: شبهای قدر نیز از ساعت ۶ بعدازظهر تا ۱۲ شب در محل پایگاه، خون گیری انجام میشود.
انتهای پیام/س
منبع:ایرنا