به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛محمودرضا مرادی رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در استان، گفت : پس از گذشت بیش از حدود ۸۰ روز از بروز اپیدمی کرونا، استان کرمانشاه توانسته است با همت جمعی همه مردم و مسؤولان در مدیریت بیماری موفق عمل کرده و خوشبختانه استان ما مانند برخی استانها وارد فاز بحران و مشکلات پیچیده متعاقب آن نشده است.
او گفت : متاسفانه واقعیت این است که هر موفقیتی در مقابله با کرونا میتواند شکننده و در معرض تهدید جدی باشد و این موجب نگرانی عمیق متولیان سلامت شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: افزایش موارد ابتلای هم استانیها پس از نیمه اردیبهشتماه، یک هشدار جدی به همگان بوده و این امر نشانگر وجود و چرخش بیماری در اقشار، شهرها و سنین مختلف است.
او ادامه داد: نگرانی ما از این است که ادامه این روند، موجب گسترش بیشتر و وسیعتر بیماری و در نهایت درگیری شمار فراوانی از مردم شهرستانهای استان شود، که طبیعتا ممکن است موجب رنج، سختی و فوت افراد مستعد و دارای بیماری زمینهای شود، که این ناخوشایند و تاسفبار است.
مرادی با اشاره به انجام تست کرونا از بیماران سرپایی در استان، گفت: امروز در داخل استان روزانه ۵۰۰ آزمایش اخذ میشود و به دنبال افزایش آن تا یکهزار مورد در روز هستیم.
این مسؤول بیشتر موارد مثبت قطعی بیماری را از میان بیماران سرپایی اعلام کرد و افزود: این بیماریابی فعال به نفع کنترل افراد مبتلا، پیشگیری بیشتر و جلوگیری از گردش بیشتر ویروس میشود و در نوع خود افتخاری برای سیستم سلامت استان به حساب میآید، اما از وجود مخاطرهآمیز بیماری در همه جا خبر میدهد.
او از هماستانها خواست در ادامه راه مقاومت و مقابله با کرونا، جدیتر و جانانهتر به مبارزه با این ویروس مخرب برخیزیم و افزود: خوشبختانه روشهای مبارزه و شیوههای مقابله با بیماری را همگان به خوبی فراگرفته و بسیاری نیز آنها را به کار بستهاند و با شستن دستها، ضدعفونی کردن سطوح، دوری از تجمع، مراقبت از خود در مقابل افراد بیمار، دست ندادن و رعایت فاصلهها و اجرای برنامههای بهداشت فردی و عمومی و به ویژه فاصلهگذاری فیزیکی، اقدامات مفیدی را انجام دادهاند، اما این کار تداوم و پیگیری بیوقفهای را میطلبد.
مرادی ادامه داد: همکاران در بخش بهداشت و درمان مرارتهای زیادی را در این نزدیک به سه ماه به جان خریده و از جان و دل برای پبشگیری همگانی و درمان بیماران زحمتهای زیادی کشیدهاند و در ادامه این جهاد، مدافع صادق شما هستند، اما اگر خدای ناکرده روند ابتلا، شدت بیشتری پیدا کند بار زحمت این عزیزان طاقتفرسا میشود.
او گفت: هشدار ما در نظام سلامت در خصوص احتمال شتاب توسعه بیماری، جدی و نگران کننده است و ممکن است با تداوم این مساله مسؤولان ستاد مدیریت و مقابله با کرونای استان مجبور به بازگرداندن محدودیتهای پیشین شوند و این امر میتواند موجب خسارات و ناراحتیهایی برای خانوادهها شود و آسیبهای خانوادگی و اجتماعی را به بار آورد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از مردم خواست، در مبارزه طولانی با کوید ۱۹ خسته نشوید و میدان را با بیتوجهی به دستورات و پروتکلهای بهداشتی به بیماری واگذار نکنید .
انتهای پیام/د