گلونی نوعی سربند یا روسری زنان لر است که قدمتی ۳هزار ساله دارد و ریشه آن به زنان قوم کاسیت که اجدادقوم لر هستند، میرسد.

محمد ماهرو فعال محیط زیست اندیمشک در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: گلونی یا گل ونی به نوعی سربند یا روسری زنان لر فیلی می‌گویند که قدمتی ۳هزار ساله دارد و ریشه آن به زنان قوم کاسیت که اجدادقوم لر هستند، میرسد و گلونی در زبان فارسی گلبندی تلفظ می‌شود.

او بیان داشت: این روسری یا سربند چهارگوش که نماد حجاب و عزت زنان قوم لر است، از نوعی پارچه هندی و از جنس ابریشم است که با نقش و نگاری زیبا و ظریف و در رنگ‌های متنوع و نشاط آورسهم بزرگی در قدمت زیبا شناسی حجاب، دربین زنان لر دارد، این نقوش زیبابیانگر سادگی و درعین حال زیباشناختی است که سنت و اصالت قوم لر درآن موج میزند.

ماهرو افزود: گلونی درمراسمات مختلف با روش‌های متفاوت و در رنگ‌های متنوع مورد استفاده قرار می گیرد، به عنوان نمونه در مراسمات جشن و سروربا رنگ و طرح‌های شادو با دنباله‌ای از پشت بلند، ودر مراسمات عزا و غم با رنگ‌های تیره و بصورت پشت کوتاه بسته می‌شود.

فعال محیط زیست اندیمشک تصریح کرد: ریشه سربندگلونی این میراث ماندگار قوم لر به دوره ماد‌ها و هخامنشیان بر میگرددوبسیاری از مورخان همچون هرودت ودیاکانوف روس (در کتاب تاربخ ماد) درکتاب‌های خودبه این نوع پوشش اصیل ایرانی اشاره کرده و این سربند را هم برای زن و هم مرد ایرانی بکارمی برد.

انتهای پیام/م

  

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار