آرین غلامی استاد بزرگ شطرنج کشورمان، در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، درباره شرایط فدراسیون شطرنج در سال گذشته اظهار داشت: به نظر میرسد در یک سال گذشته، فدراسیون شطرنج حواشی زیادی داشته است. متاسفانه این فدراسیون به لحاظ مالی، بسیار ضعیف بوده و هست.
غلامی ادامه داد: وزارت ورزش و جوانان اخیرا ۵۰۰ میلیون تومان بودجه به فدراسیون شطرنج برای برگزاری مسابقات جام ستارگان، اختصاص داد که متاسفانه با شیوع ویروس کرونا، مسابقات لغو و تکلیف آن مبلغ هم به طور واضح، مشخص نشد. من به عنوان یکی از اعضای تیم ملی خبر داشتم که این مبلغ پرداخت شده تا مسابقات، برگزار شود؛ اما پس لغو برگزاری رقابت ها، نمی دانم این پول صرف چه اموری شده است.
غلامی در واکنش به اظهارات مسئولان وقت، مبنی بر صرف بودجه برگزاری مسابقات جام ستارگان، برای تسویهی برخی بدهیهای فدراسیون گفت: ایران، به فیده (فدراسیون جهانی شطرنج) بدهی دارد. آن مبلغ متعلق به برگزاری جام ستارگان بوده و قاعدتا نباید در راه دیگری صرف می شد.
شطرنج باز کشورمان ادامه داد: پهلوان زاده، شخصا برای شطرنج بسیار دلسوز است؛ اما وقتی از لحاظ مالی، ضعف وجود داشته باشد، عملا نمیتوان کاری از پیش برد. در شطرنج، بازیکنان به تنهایی بازی کرده اند و قوی شده اند. مربی شخصی داشتند، چرا که مربی تیم ملی، به دلیل نبود بودجه، نتوانسته مربی جدیدی را در اختیار داشته باشد.
غلامی افزود: نمیتوان گفت پهلوان زاده مدیر بسیار خوبی است، اما عملکرد خیلی ضعیفی هم نداشته است. بالاخره مشکلاتی وجود داشت، و بسیاری از افراد در زمان ریست او در امور فدراسیون دخالت میکردند؛ تنها یک نفر تصمیم گیرنده نبود و بسیاری برای فدراسیون تصمیم گیری میکردند. متاسفانه مشکلات مالی در شطرنج بسیار زیاد است، قولهایی هم داده شد، اما به آنها عمل نشد.
غلامی تصریح کرد: تصمیم علیرضا، کمی عجولانه بود، اما از طرفی در جلسه با وزیر، به او وعده حمایت صد در صدی داده بودند، که هیچ خبری نشد. من در جایگاه قضاوت نیستم، اما شاید اگر میماند و کمی بیشتر صبر میکرد و به شرایط سخت این روزها کمک میکرد و برای مردم ایران بازی میکرد، شاید کمی این وضعیت بهبود پیدا میکرد. قرار بود بازیکنان، در مسابقهای در مسکو، حضور پیدا کنند که اعزام بازیکنان ایران، به دلیل برخی مسائل لغو شد. به نوعی همهی مسائل در کنار هم قرار گرفت تا علیرضا، تصمیم به رفتن بگیرد. شاید اگر شرایط بهتر شود و حمایتها افزایش پیدا کند، علیرضا به ایران بازگردد، اما فکر میکنم احتمال کمی وجود دارد.
بیشتر بخوانید: غلامی: برای دریافت مطالباتم از باشگاه پرسپولیس شکایت میکنم
استاد بزرگ شطرنج کشورمان گفت: من در ۱۴ سالگی، قهرمان و نایب قهرمان مسابقات ایران شده و در عین حال از تیم ملی خط خورده بودم. بسیار پیش آمد که وعدههایی دادند اما انجام نشد و من صبر کردم. پیشنهاداتی برای رفتن از ایران هم داشتم، اما در آن شرایط کمی سختیها را تحمل کردم. به نظر من، هر ۲ طرف باید برای هم احترام قائل باشند و وزارت ورزش باید کمک بیشتری کند.
او ادامه داد: ما برای قهرمانی جهان یا استاد بزرگ شدن، نمیتوانیم از تسهیلاتی استفاده کنیم و این موضوع خیلی تاثیرگذار است. وقتی بازیکنان به این سن میرسند، ۲ سالی که باید به خدمت سربازی بروند، از مهمترین سالهایی است که میتوانند در شطرنج، پیشرفت کنند. اما سرمایهای که در شطرنج به دست آورده اند، تا حدی از دست میرود. اگر مسئولان بتوانند قوانینی را در نظر بگیرند که شطرنج بازان، این شرایط را تجربه نکنند، بسیار عالی است. در حقیقت، به دست آوردن استاد بزرگی، کار آسانی نیست. هر شطرنج باز حداقل ۱۰ الی ۱۵ سال باید تلاش کرد و در مسابقات متعدد شرکت و قهرمان شود تا بتواند چنین عنوانی را به دست آورد. این گونه تصمیمات شاید بتواند به انگیزه و روحیه بازیکنان برای ماندن در ایران، کمک کند. از زمانی که نیکوخصال، سرپرست فدراسیون شطرنج شده است، ارتباطی با فدراسیون نداشته ام و تماسی هم با من گرفته نشده است.
استاد بزرگ شطرنج کشورمان، دربارهی نحوهی تمریناتش در روزهای شیوع ویروس کرونا، گفت: مسابقات شطرنج، به شکل آنلاین برگزار میشود و فکر میکنم به نوعی، تنها رشتهای باشد که در این دوران بازیها به شکل آنلاین انجام می شد. اما مسابقات به این شکل، شرایط سختی هم دارد و امکان تقلب تا حد زیادی، بالا است. مسابقات رسمی تری که با استفاده از وب کم است؛ شرایط بهتری به وجود می آورد و بازی کردن در این مسابقات مطلوبتر است.
غلامی ادامه داد: از آن جایی که بیشتر بازیهای آنلاین، بدون وب کم انجام میشود و امکان تقلب بالا است، شخصا تمایل زیادی به حضور در این بازیها ندارم و در این رقابتها، حضور پیدا نکردم.
استاد بزرگ شطرنج کشورمان تصریح کرد: تمرینات این روزهای من، بیشتر به صورت استفاده از لپ تاپ و یا مطالعه کتاب است و سعی در مرور، دانستهها دارم. البته کمی فعالیت میدانی هم داشته ام، که بتوانم به عنوان یک ورزشکار، کمکی کرده باشم و دِینی که بر گردن دارم را بپردازم. باید دید، این ویروس تا چه زمانی، ادامه پیدا خواهد کرد و شرایط به چه شکل، پیش خواهد رفت. قاعدتا اگر این مدت زمان، طولانی شود مجبور میشوم در این نوع مسابقات آنلاین، بازی کنم.
انتهای پیام/