به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ الهام حیرانی مدیر مرکز آموزشی و توانبخشی با بیان اینکه تنها یک مرکز در بحث آموزش و توانبخشی کودکان اُتیسم در استان فعال است، گفت : در حال حاضر در این مرکز به ۳۵ کودک و نوجوان اُتیسمی خدمات داده میشود.
او گفت : خدمات ارائه شده در این مرکز در کنار بحثهای آموزشی به کودکان و نوجوانان اُتیسمی و خانوادههای آنها، شامل کاردرمانی، گفتار درمانی، بازی درمانی، روانشناسی، برگزاری کلاسهای نقاشی و موسیقی و ارائه برخی آموزشهای مدرسهای به کودکان مستعد است.
مدیر مرکز آموزشی و توانبخشی افراد دارای اختلال «اُتیسم» استان کرمانشاه رنج سنی مددجویان این مرکز را بین دو تا ۱۸ سال اعلام کرد.
این مسئول با بیان اینکه مددجویان اُتیسمی این مرکز یارانه دریافت میکنند، گفت: تنها کودکانی در این مرکز پذیرش میشوند که از طرف بهزیستی به ما معرفی شوند.
او افزود: این مرکز از ساعت هشت صبح تا ۱۳ فعال است، اما به دنبال شیوع بیماری کرونا هم اکنون اجباری برای حضور مددجویان اُتیسمی در مرکز وجود ندارد و هر یک از خانوادهها که تمایل دارند میتوانند کودکان و نوجوانان خود را با رعایت پروتکلهای بهداشتی در این ساعات به مرکز بیاورند.
حیرانی به تشریح وضعیت و شرایط کودکان اُتیسمی پرداخت و افزود: این بیماری در کودکان دو تا پنج سال قابل شناسایی است و اگر خانواده کودک به میزان کافی در خصوص این بیماری آگاهی داشته باشد حتی میتوانند علائم آن را قبل از سن دو سالگی کودک تشخیص دهند.
این مسئول ادامه داد: کودکان اُتیسمی متبلا به یک اختلال رشدی-عصبی هستند که متاسفانه تا پایان عمر همراه آنها خواهد بود.
او افزود: به دنبال این اختلال، این کودکان از لحاظ تعامل اجتماعی دچار مشکل هستند و در کنار آن علائم دیگری از جمله انجام رفتارهای کلیشه ای، عدم برقراری تماس چشمی و ... هم در آنها مشاهده میشود.
او از شیوع چهار برابری اُتیسم در پسران نسبت به دختران گفت: امکان کاهش علائم بیماری با انجام اقدامات آموزشی و توانبخشی برای این کودکان وجود دارد و در حال حاضر در مرکز اُتیسم استان موفق شده ایم پنج کودک اُتیسمی را ترخیص کرده به مدارس عادی بفرستیم .
انتهای پیام/د