توصیه شده است که حین پاندمی کووید- ۱۹ خدمات رایج دندانپزشکی به تعویق افتد و فعالیت ها فقط به موارد اورژانس محدود شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، شاهرخ قیصری رئیس گروه دفتر سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: دندان شیری یا دائمی که دارای پانسمان موقت است، در این شرایط اگر پانسمان از حفره جدا شده است، توصیه می شود تا بعد از صرف هر وعده غذایی با استفاده از مسواک، به دقت حفره دندانی تمیز شود تا از شروع درد جلوگیری شود. پیشنهاد می شود تا از مصرف غذاهای خیلی داغ یا سرد خودداری شود.

او افزود: اگر فرد بین جلسات درمان ریشه است و پانسمان او جدا شده است، توصیه می شود تا حفره دندانی با یک سرنگ بدون سوزن حاوی محلول آب اکسیژنه یا دهانشویه کلرهگزیدین (با مشورت دندانپزشک و طبق دستور کارخانه) شست و شو داده شود. در طول صرف غذا نیز گلوله پنبه ای در حفره قرار داده شود.

قیصری ادامه داد: در التهاب لثه اطراف ریشه مزمن (پریودنتیت پری اپیکال مزمن): در این حالت ممکن است هنگام جویدن درد ایجاد شود. برای کنترل موقتی علائم، تجویز آنتی بیوتیک و مسکن توصیه می شود. در این مورد باید از دندانپزشک نوع دارو را برحسب سن پرسید و در صورت نبود دسترسی به دندانپزشک، می توان نظر پزشک عمومی را جویا شد. از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک خودداری شود.

او ادامه داد: در شرایط تاخیر در افتادن دندان شیری و همزمان با رویش دندان دائمی زیرین: در این حالت کودک را به جویدن خوراکی های سفت مانند میوه خام تشویق کنید.

 رئیس گروه دفتر سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: التهاب لثه رویشی دندان اولین آسیاب دائمی همراه با تورم، درد و قرمزی لثه در پشت دندان در حال رویش است: این وضعیت، کودکان با میانگین سنی ۶ تا ۷ سال را درگیر می کند. توصیه ای که لازم است والدین بدانند این است که از سواب های تمیز کننده برای از بین بردن باقی مانده مواد غذایی در شیار لثه بین دندان و لثه استفاده کنند و به کمک شست و شوی دهان با استفاده از دهانشویه یا آب نمک، التهاب و درد را کاهش دهند.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.