علی لطیفی پیشکسوت تیم فوتبال استقلال درباره مسائلی مانند از سر گیری یا نیمه تمام ماندن لیگ نوزدهم، موضع متناقض تیمها درباره برگزاری ادامه مسابقات و قانون ممنوعیت جذب بازیکنان و مربیان خارجی برای باشگاههای استقلال و پرسپولیس با خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، به گفت و گو پرداخت.
لطیفی درباره ادامه پیدا کردن لیگ برتر فوتبال یا نیمه تمام ماندن آن اظهار داشت: برای تصمیم گیری درباره این موضوع ابتدا باید ببینیم که برگزاری مسابقات به مردم که ورزشکاران و فوتبالیستها هم یک قشر آن به شمار میآیند، ضربه میزند یا خیر. قطعا ادامه لیگ آسیبهای شدیدی به مردم و بازیکنان میزند.
او با اشاره به تعطیلی لیگ برخی کشورها گفت: کشورهایی مانند هلند، فرانسه و بلژیک که از لحاظ سخت افزاری و امکاناتی سالها از ما جلوتر هستند، لیگهای فوتبال خود را تعطیل کردند. در طرف دیگر کشورهایی مانند انگلیس، اسپانیا، ایتالیا و آلمان لیگهای خود را تعطیل نکردند. میان ۲۰ تیم حاضر در لیگ برتر انگلیس نظرسنجی برگزار شد و ۱۴ تیم موافق شروع مجدد مسابقات بودند. با توجه به درآمدهای فوق العاده تیمهای انگلیسی از بلیت فروشی و حق پخش طبیعی بود که چنین نتیجهای رقم بخورد. دولت انگلیس هم تمام شرایط لازم برای برگزاری مسابقات را فراهم کرده تا در صورت رعایت پروتکلهای محتاطانه، بازیهای لیگ جزیره از سر گرفته شود.
لطیفی گفت: ما نمیتوانیم خودمان را با کشورهایی مانند بلژیک، فرانسه و هلند که لیگ را تعطیل کردند مقایسه کنیم و از طرف دیگر نمیتوانیم خودمان را در زمره کشورهایی مانند آلمان، انگلیس، اسپانیا و ایتالیا بدانیم که قصد دارند بازیها را برگزار کنند، زیرا تمام این کشورها مساحت کمی دارند و تیمها برای بازی با یکدیگر شاید فقط یک ساعت در راه هستند، اما کشور ما پهناور است و تیمها برای سفرها باید از پرواز چارتر استفاده کنند. آیا تیمهای ما امکان استفاده از پرواز چارتر برای هر بازی را دارند؟
بیشتر بخوانید: چطور میتوانیم تمام سطوح و زمین چمن را ضد عفونی کنیم؟ / نظر ما اهمیتی ندارد و لیگ برتر فوتبال را برگزار میکنند
پیشکسوت استقلال افزود: در انگلیس و آلمان هر روز قبل از تمرین از بازیکنان و دیگر اعضای تیم تست گرفته میشود. تست کرونا هزینه زیادی دارد و امکانات و شرایط مالی باشگاههای ما اجازه چنین کاری را نمیدهد. اگر تنها یک بازیکن کرونا بگیرد و در شرایط ایده آل، جانش را از دست ندهد و تنها دوران حرفهای اش به پایان برسد و دیگر نتواند بازی کند، آیا ارزش دارد که با جانش بازی شود؟ همین چند روز پیش دیدیم که یک جوان ۱۶ ساله به دلیل کرونا فوت کرده است؛ بنابراین کرونا سن و سال هم نمیشناسد. کسانی که مُصر به برگزاری لیگ هستند، باید تضمین بدهند در صورتی که برای یک بازیکن اتفاقی افتاد، پاسخ گو باشند.
او در ادامه گفت: اگر قرار باشد در ایران مانند انگلیس رای گیری شود، ۱۵ تیم به نیمه تمام ماندن لیگ رای میدهند. البته پرسپولیس به دلیل این که اختلاف امتیازی بالایی دارد، خواهان این است که بازیها ادامه پیدا کند یا در صورت نیمه تمام ماندن لیگ، قهرمان اعلام شود. به هر حال پرسپولیسیها خودشان را مُحق میدانند، اما آنها در این شرایط باید سلامت تمام جامعه، هواداران و بازیکنان تیمشان را در نظر بگیرند. اگر یک بازیکن پرسپولیس به این ویروس آلوده شود و به دلیل درگیری ریه، آن بازیکن مجبور به خداحافظی از فوتبال شود، آیا این آسیب ارزش ۱۰ یا حتی ۵۰ جام را دارد؟
او در واکنش به این که غیر از پرسپولیس که مدعی قهرمانی است، با نیمه تمام ماندن لیگ شانس کسب سهمیه لیگ قهرمانان آسیا برای تیمی مانند فولاد از بین میرود اظهار داشت: ما باید ۴ تیم را به عنوان نماینده ایران در لیگ قهرمانان آسیا معرفی کنیم. برای این که رضایت مردم و طرفداران فوتبال لحاظ شود، ۲ پیشنهاد دارم. به اعتقاد من بهتر است تیم قهرمان معرفی نشود و تیمهای اول تا چهارم را برای مسابقات آسیایی در نظر بگیریم. نباید فراموش کرد که در این شرایط بیشتر تیمها متضرر میشوند و فقط بحث پرسپولیس و فولاد مطرح نیست.
لطیفی با بیان این که برخیها به دلیل منافع خودشان خواهان از سر گیری لیگ برتر هستند گفت: دومین پیشنهادم این است که حتی اگر پرسپولیس به عنوان قهرمان انتخاب شود، بهتر از این است که با ادامه مسابقات با سلامت و جان مردم بازی شود. دادن یک جام و یا ۱۰ جام قهرمانی به پرسپولیس یا هر تیم دیگری، در برابر جان حتی یک آدم ارزشی ندارد؛ بنابراین برگزاری مسابقات باید خط قرمز مسئولان باشد. کسانی که خواهان ادامه لیگ هستند، به مردم، فوتبال و حتی به هواداران خودشان هم فکر نمیکنند. آنها فقط و فقط به فکر خودشان هستند.
پیشکسوت استقلال در ادامه عنوان کرد: از هر لحاظ لیگ ایران پایینتر از لیگ هلند و بلژیک است که بدون معرفی قهرمان نیمه تمام ماند. در کشورهای آفریقایی هم به خاطر جان مردم و هوادارانشان از تعطیلی لیگ تمکین کردند. سازمان لیگ، فدراسیون فوتبال و ستاد مقابله با کرونا هر کاری که میخواهند بکنند، اما نگذارند در این شرایط بازیها برگزار شود، زیرا چنین تصمیمی ضد سلامت مردم است و شمار افراد مبتلا به کرونا در ایران بیشتر و بیشتر میشود. خدا را شاهد میگیرم که اگر استقلال هم صدر جدول بود، همین پیشنهاد را میدادم.
او اظهار داشت: استانی مانند خوزستان در حال حاضر شرایط مناسبی ندارد. تیمهایی مانند صنعت نفت آبادان و فولاد خوزستان چگونه میتوانند در این شهر میزبان تیمهای دیگر باشند یا برای بازی با رقبا، راهی شهرهای دیگر شوند. استانهای تهران و اصفهان هم در وضعیت قرمز قرار دارند. این ۲ استان روی هم ۶، ۷ نماینده در لیگ برتر دارند. خود پرسپولیسیها که خواهان ادامه لیگ هستند، شرایط این را دارند که برای بازی با رقبا به شهرهای دیگر مسافرت کنند؟
لطیفی افزود: اگر قرار باشد لیگ برگزار شود، باید لیگهای دستههای پایینتر هم برگزار شود. در لیگ یک ۷ تیم مدعی بودند. به اعتقاد من از این لیگ هم نباید تیمی صعود یا سقوط کند. این ضرر و زیان به تمام جامعه تحمیل شده و تنها به باشگاههای ورزشی محدود نمیشود. آقایانی که مدعی هزینههای سرسام آور هستند باید خودشان را جای مردم بگذارند و بدانند آنها چه رنجی کشیدند. چه کسی از این بیماری سود کرده که شما سود کنید؟ اکنون حفظ جان جوانها و پیرها و زنها و مردها مهمترین مسئله است. تمام مردم ایران پس از شیوع کرونا هزینه دادند و خیلی از آنها چشمشان به این بود که شب عید اتفاق خوبی برای آنها بیفتد، اما همه آنها ضرر زیادی کردند.
او در پاسخ به این سوال که اگر تا فصل بعدی واکسنی برای ویروس کرونا ساخته نشود و این ویروس پابرجا بماند، نیمه تمام گذاشتن فصل جاری میتواند برگزاری لیگ بیستم را هم با ابهام مواجه کند گفت: حتی به فرض این که تا آن زمان واکسنی ساخته نشود، نیمه تمام ماندن لیگ حداقل فایدهای که دارد این است که سازمان لیگ، باشگاهها و وزارتخانههای بهداشت و ورزش میتوانند خودشان را با شرایط کنونی سازگار کنند و برای فصل بعدی آماده شوند. تفاوت میان این که بازیها اکنون تعطیل شود یا نشود در این است که تیمها و سازمانها و نهادهای مربوطه ۳ ماه زمان بیشتر دارند تا برای برگزاری مسابقات با این شرایط به همفکری و اتفاق نظر برسند.
بیشتر بخوانید: سعادتمند: در مورد شروع مسابقات لیگ برتر فوتبال تابع تصمیم مقامات هستیم
بازیکن اسبق تیم ملی عنوان کرد: اگر برای فصل آینده شرایط و پروتکلها به باشگاهها ابلاغ شود، در صورت نیمه تمام ماندن لیگ یا هر مشکلی، دیگر تیمی نمیتواند مدعی از دست رفتن حقش باشد. از طرف دیگر میتوان بازیهای فصل آینده را در شهرهایی که وضعیت سفید دارند، به صورت متمرکز برگزار کرد. آن وقت به دلیل این که باشگاهها از شرایط خبر داشتند، هیچ مشکلی پیش نمیآید و کسی حق اعتراض ندارد.
لطیفی در خصوص قانون ممنوعیت باشگاههای استقلال و پرسپولیس از جذب بازیکنان و مربیان خارجی اظهار داشت: در وهله اول جذب بازیکن خارجی مشکل اصلی ما نیست. بزرگترین مشکل، فسادهایی است که در این زمینه انجام شود و غیر از ایجنتها و مدیران، برخی از مربیان و بازیکنان هم در آن دست داشتند. متاسفانه در سالهای گذشته کسی به این موضوع نپرداخته و یک عده تا جایی که میتوانستند از این آب گل آلود ماهی گرفتند.
او افزود: اگر یک ارگان امنیتی به این معظل ورود کند، به راحتی مفسدان شناسایی میشوند و ریشه فساد، حداقل در زمینه جذب بازیکنان و مربیان خارجی برای همیشه خشکیده میشود، اما این که جذب بازیکن و مربی خارجی ممنوع شود، پاک کردن صورت مسئله است. مطمئن باشید اگر این قانون لازم الاجرا هم بشود، آن افراد از طریق بازیکنان داخلی به فساد خود ادامه میدهند.
بازیکن اسبق استقلال گفت: وقتی دیدم از نیروهای امنیتی و اطلاعاتی درخواست شده برای مبارزه با فساد در فوتبال وارد عمل شوند، بسیار خوشحال شدم. این پیشنهادی بود که ۳ سال پیش دادم. در کشوری مانند ایران که دور تا دور آن جنگ و مشکلات دیگر وجود دارد، به خاطر فرهنگ مردم و تلاشهای شبانه روزی نیروهای امنیتی، کشور ما در آرامش است. وقتی نیروهای امنیتی ما مرزها را کنترل کردند، آیا نمیتوانند چند دزد و مفسد را شناسایی و مجازات کنند؟ مسلما این کار شدنی است و باید به طور جدی پیگیر حضور نیروهای امنیتی در حوزه فوتبال باشیم.
لطیفی در پایان گفت: ممنوعیت جذب بازیکنان و مربیان خارجی کار بسیار اشتباهی است. باید قوانینی وضع شود که براساس آن بازیکنان و مربیان خارجی جذب شوند. به عنوان مثال قانونی وضع کنند که مربیان خارجی که قرار است به ایران بیایند، در ۳ سال گذشته در بالاترین سطح فوتبال خودشان کار کرده باشند. یعنی بیکار نبودند که با دلالی به ایران بیایند. برای بازیکنان هم میتوان چنین قانونی وضع کرد تا از ورود بازیکنان بی کیفیت به فوتبال ایران جلوگیری شود. اگر چنین قوانینی وضع شود دیگر دلالان نمیتوانند بازیکنان بیکیفیت که سطحشان در حد لیگ محلات است را به باشگاههای ایرانی بفرستند.
انتهای پیام/
اگه استقلال صدرنشین بود مطمئن باش با هزارو یک دلیل بهداشتی لیگ تعطیل و قهرمان معرفی نمیشد
قضیه بازی سپاهان و لنگ هم همینطور اگه پرسپولیس میزبان بود و شرایط برعکس بود بازم سپاهان بازنده اعلام میشد با هزارویک دلیل دیگه
فوتبال ایران دوران تاریکی رو سپری میکنه تاریخ قضاوت خواهد کرد
اگه استقلال صدرنشین بود هم میگفتین لیگ باید تعطیل بشه اما با این تفاوت که میفرمودین قهرمان هم باید مشخص بشه
آلمان داره برگزار میکنه، اینو چی میگی :-)
ی خوشی داریم اونم بگیرین تمام