به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، یک تیم تحقیقاتی برجسته در هنگ کنگ روز یکشنبه اعلام کرد که آزمایشهای انجام شده بر روی همستر نشان میدهد که استفاده گسترده از ماسکها میتواند شیوع ویروس کرونا را کاهش دهد.
این محققان هنگ کنگی جزو اولین کسانی هستند که توانستند ثابت کنند که ماسکها میتوانند انتشار ویروس از طریق افراد بدون علامت و علامتدار مبتلا به کووید ۱۹ را متوقف کند.
سرپرست این تیم تحقیقاتی پروفسور یوئن کوک یونگ (Yuen Kwok-yung)، یکی از بهترین متخصصان ویروس کرونا در جهان و میکروبیولوژیستی که ویروس سارس (SARS) را کشف کرد، گروهی از همسترهایی که از نظر مصنوعی به ویروس کرونا مبتلا شده بودند را در کنار حیوانات سالم قرار داد.
در این آزمایش ماسکهای جراحی بین دو قفس همسترهای سالم و آلوده قرار گرفت؛ محققان دریافتند باتوجه به اینکه این دو گروه هیچ تماسی با هم نداشتند، وجود ماسک، انتقال ویروس را تا ۶۰ درصد کاهش داده است.
این در حالی است که دو سوم همسترهای سالم که از ماسک استفاده نکرده بودند، طی یک هفته به این ویروس آلوده شدند.
این محققان دریافتند هنگامی که ماسکهای جراحی بر روی قفس حیوانات آلوده قرار گرفت، میزان انتقال آلودگی حدود ۱۵ درصد کاهش یافت. براین اساس تعداد ویروس در بدن افرادی که با ماسک به این ویروس مبتلا شدند نسبت به افرادی که بدون ماسک به این ویروس مبتلا شده بودند، کمتر بود.
یوئن اعلام کرد که استفاده از ماسک در انتقال ویروس از افراد علامتدار و بدون علامت به افراد سالم بسیار مهم است.
او در پاسخ به این سوال که چرا استفاده از ماسک مهم است، گفت: به دلیل اینکه تعداد زیادی از افراد مبتلا به ویروس کرونا علامتی ندارند بنابراین ماسک نقش مهمی در جلوگیری از انتشار ویروس در بین افراد به خصوص افراد بدون علامت دارد.
این پژوهشگران میگویند این آزمایش نشان میدهد که زدن ماسک حتی در صورت نبود علائم کرونا سودمند است.
چهار ماه پس از کشف اولین مورد کووید ۱۹، هنگ کنگ توانست تا حد زیادی شیوع این ویروس را با وجود هزار مورد ابتلا و ۴ مورد مرگ کنترل کند.
بیشتر بخوانید:
طریقه ساخت ماسک N-95 در خانه + فیلم
اصول استفاده از ماسک در دوران اپیدمی کرونا
ویروس کرونا؛ چطور ماسک خانگی درست کنیم؟
آشنایی با انواع ماسک برای پیشگیری از ابتلا به کرونا
چه نکاتی را باید هنگام ورزش با ماسک رعایت کنیم؟
انتهای پیام/