سازمان جهانی بهداشت به تازگی لیستی از واکسن‌های ضد ویروس کرونایی را منتشر کرده است که تاکنون نتایج مثبتی در آزمایش‌های بالینی داشته‌اند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ویروس کرونا از زمان شیوع تاکنون علاوه بر خسارات جانی بسیار، تاثیرات اقتصای و روانی زیادی هم در پی داشته است. این ویروس با سرعت غیر قابل وصفی در مدتی کوتاه تمام جهان را فراگرفته و همچنان می‌تازد. به گفته متخصصان، کووید ۱۹ تازه نفس قرار است تا مدتی مهمان مردم کره زمین باشد از این رو بسیاری از دانشمندان جهان شبانه روز در تلاشند تا این مهمان ناخوانده را هر چه زودتر از روی زمین ریشه‌کن کنند.

در حال حاضر بیش از ۱۰۰ کاندید واکسن کووید ۱۹ در مراحل مختلف توسعه قرار دارند که تعداد معدودی از آن‌ها در آزمایش‌های اولیه انسانی هستند که چین در این زمینه پیشتاز بوده است و به گفته رئیس کمیسیون علوم و فناوری پکن تاکنون سه واکسن کرونا وارد فاز دوم آزمایش‌های بالینی شده‌اند.


بیشتر بخوانید: آزمایش موفقیت‌آمیز واکسن جدید کرونا


ساخت واکسنی ایمن و مؤثر یک فرآیند طولانی و پیچیده است که برای ساختن آن ۱۰ الی ۱۵ سال زمان و یک میلیارد دلار بودجه لازم است. کارشناسان مختلفی در سراسر جهان هشدار داده‌اند که واکسن کووید ۱۹ تا سال آینده به تولید انبوه و بهره‌برداری گسترده نخواهد رسید این در حالی است که سازمان جهانی بهداشت از تسریع روند ساخت ۸ کاندید واکسن کووید ۱۹ خبر داده است. واکسن‌های مورد تایید سازمان جهانی بهداشت در حال سپری فاز آزمایش‌های بالینی هستند. رقابت تنگاتنگی میان آن‌ها برای رسیدن به یک نتیجه مثبت وجود دارد.

واکسن کرونا

مُدرنا mRNA-۱۲۷

می‌توان به جرات گفت مدرنا به طور واضح یک رقیب جدی در تولید واکسن کووید ۱۹ است. این شرکت بیوتکنولوژی آمریکایی هفته گذشته در واکسن تجربی کووید ۱۹ آزمایشگاهی mRNA-۱۲۷، پیشرفت چشمگیری داشته و موفق به کسب مجوز FDA ایالات متحده برای انجام آزمایش‌های بالینی در فاز ۲ شده است. فاز ۲ این واکسن با حضور ۶۰۰ داوطلب سالم انجام خواهد شد تا سطح ایمنی و اثربخشی آن ارزیابی شود.

واکسن تولیدی موسسه بیوتکنولوژی پکن

وکتور Adenovirus Type ۵ CanSino Bio در چین (Ad۵-nCoV) به عنوان برترین نمونه واکسن‌های ساخته شده از سوی WHO معرفی شده است. Ad۵-nCoV اولین واکسن کاندیدای ضد کووید ۱۹ بود که آزمایش‌های بالینی انسانی فاز دوم را آغاز کرد. Ad۵-nCoV از CanSino Bio که با استفاده از فناوری مشترک چین و کانادا ساخته شده است، توسط Health Canada نیز برای انجام آزمایش‌های بالینی آماده شد. این واکسن با استفاده از یک وکتور آدنوویروس ۵ نقص ژنتیکی برای پروتئین سنبله SARS-CoV-۲ که با استفاده از سلول‌های زنده رشد می‌کند، تولید شد.

واکسن دانشگاه آکسفورد

ChAdOx۱ nCoV-۱۹ که به طور مشترک توسط دانشگاه آکسفورد و شرکت داروسازی AstraZeneca تولید شده است، نتایج امیدوار کننده‌ای را در میمون‌ها بدون هیچ گونه عوارض جانبی نشان داده است. این واکسن که در حال حاضر تحت آزمایش بالینی است، از آسیب ریه‌ها و سایر اعضای بدن بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در حیوانات مبتلا جلوگیری می‌کند.

واکسن کرونا

Sinovac Biotech

COVID-۱۹ Sinovac Biotech نامزد غیر فعال واکسن کووید ۱۹ مستقر در پکن، با موفقیت مورد آزمایش قرار گرفته است. این واکسن می‌تواند با محافظت از سیستم ایمنی بدن برای تولید آنتی بادی در برابر ویروس از حیوانات محافظت کند. Sinovac در حال پیشرفت در تحقیقات خود برای کمک به نبرد جهانی علیه کووید ۱۹ است.

واکسن‌های تولیدی موسسه محصولات بیولوژیکی ووهان / سینوفارم

واکسن غیرفعال شده توسط موسسه محصولات بیولوژیکی ووهان وابسته به داروسازی ملی چین (سینوفارم) و انستیتوی ویروس‌شناسی ووهان تحت آکادمی علوم چینی، یکی دیگر از واکسن‌های کووید ۱۹ چینی در لیست سازمان جهانی بهداشت است که وارد فاز دوم آزمایش‌های بالینی شده است. این واکسن که کارآزمایی بالینی خود را از ۱۲ آوریل آغاز کرده است، تاکنون ایمنی و اثر بخشی خوبی در دریافت‌کنندگان واکسن نشان داده است.

غول دارویی دولتی چینی سینوفارم پیشرفت قابل توجهی در مسابقه واکسن کووید ۱۹ داشته است، زیرا دومین واکسن غیرفعال آن نیز برنده آزمایش کارآزمایی بالینی از طرف مدیریت ملی محصولات پزشکی شده است. واکسن مورد نظر توسط واحدی تحت عنوان انستیتوی بیولوژیکی CNBG-پکن و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های چین ساخته می‌شود. واکسن‌های غیرفعال از ویروس‌های غیر زنده، باکتری‌ها یا سایر عوامل بیماری‌زا که نمی‌توانند باعث بیماری شوند، استفاده نمی‌کنند، از این رو این واکسن‌ها به دوز‌های مکرر برای تقویت و طولانی شدن پاسخ ایمنی به واکسن نیاز دارند.

Inovio Pharmaceuticals

Inovio Pharmaceutical به عنوان یکی از ابر شرکت‌های تولید واکسن، درصدد توسعه واکسن "INO-۴۸۰۰" است که برای محافظت در برابر ویروس SARS-CoV-۲ ایجاد شده است. این شرکت زیست فناوری قصد دارد تا پایان سال ۲۰۲۰، ۱ میلیون دوز از این واکسن را مورد استفاده قرار داده و ارزیابی کند. واکسن "INO-۴۸۰۰" در حال حاضر از طریق یک کارآزمایی بالینی فاز ۱ شامل ۴۰ داوطلب سالم در ایالات متحده آزمایش می‌شود. این کار اثربخشی واکسن و توانایی آن در ایجاد واکنش ایمنی بدن را ارزیابی می‌کند که در صورت تایید می‌تواند تا فاز ۲ و ۳ کارآزمایی‌های بالینی در اواخر سال جاری پیش رود.

واکسن کرونا

Pfizer و BioNTech

واکسن BNT۱۶۲ مبتنی بر mRNA است و به طور مشترک توسط Pfizer و BioNTech تولید می‌شود. این کارآزمایی بخشی از یک برنامه جهانی توسعه است که شامل چهار نامزد واکسن است که هر یک نشان دهنده ترکیبی متفاوت از فرمت mRNA و آنتی ژن هدف است. این کارآزمایی شامل ۳۶۰ فرد سالم در دو گروه سنی (۱۸-۵۵ و ۶۵-۸۵) ایمنی بدن و میزان دوز مطلوب چهار نامزد واکسن mRNA را تعیین کرده و مدام ارزیابی می‌شود.

موارد فوق ۸ واکسن مورد تایید سازمان جهانی بهداشت هستند که توانسته‌اند وارد فاز آزمایش‌های بالینی شوند. با توجه به رقابتی که در این زمینه وجود دارد، این امید وجود دارد که واکسن ضد کرونا هر چه زودتر ساخته شده و به تولید انبوه برسد.

در کشور ما نیز دانشمندان و متخصصان این حوزه در تلاشند تا با یافتن راه درمانی ایمن و اثربخش، به ریشه‌کن شدن این ویروس در جهان کمک کنند. تاکنون متخصصان بیمارستان بقیه‌الله (عج) در این زمینه پیشتاز بوده‌اند. نتیجه فعالیت‌های دانشمندان این بیمارستان تاکنون مورد تایید نمایندگان سازمان جهانی بهداشت بوده است.


بیشتر بخوانید: آیا واکسن کرونا ماه آینده به مرحله تولید می‌رسد؟


گفتنی است در حال حاضر ویروس کرونا بالغ بر ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر را در جهان مبتلا کرده و بیش از ۳۱۱ هزار تن را به کام مرگ برده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۲۹ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
نظر من اینه هیچ واکسنی که بهداشت جهانی تایید نکرده نمی زنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۱ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
بنظرم بهداشت فردی روعایت کنید، نیازی نیست واکسن بزنید. واکسن آنفولانزا که خیلی پیشتر ساخته شده و خیلی ها اصلا واکسنش رو نمی زنن و مریض هم نشدن.. حالا کرونا هم چه واکسن داشته باشه و چه نداشته باشه، بهداشت داشته باشی نمی گیری
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۲:۵۰ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
بدون شک ایران و ک ره شمالی اولین کشورها در ساخت واکسن بودن ولی چون مردم اهمیت ندارن تولید گسترده نکردن
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۸:۵۷ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام همه چیز تحت کنترل است ان شااالله ‌شنبه درست میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۷ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
دارو سازان ایرانی می رن از خارج موادشو می یارن بسته بندی می کنن بعد تحویل مردم می دن.بعد انتظاری واکسن بسازن اونم واکسن کرونا
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۲۲:۳۷ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
مهندسی معکوس میکنیم همه چی ردیفه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۲ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
بابا تو داروخونه ها همش داروی خارجی هس ...بخاطر اینکه داروی ساخت کشور خودمونو بخرن میگن تحریمیم ...بابا کدوم تحریم ...مگه همیشه نمیگن ما از لحاظ ساخت دارو ب ۹۰ درصد رسیدیم دیگه دارو خارجی برا چیشونه ک تحریم باشن یا نباشن
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۲۲:۳۸ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
شکی نیست که کیفیت دارو خیلی مهمه و تاثیرش روی بدن
خوب کدوم رو انتخاب کنیم ایرانی یا خارجی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۱ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
یه خبری هم راجع به ساخت واکسن توروسیه شنیدم که تا اواسط. تابستان به تولید انبوه میرسه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۴ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
تازه ساخته شه ما تحریم هستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۶ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
ای کاش مسئولان ما همگام با سرمایه گذاری کلان و پیشرفت در زمینه موشک سازی در این علوم هم سرمایه گذاری کرده بودند تا در این روزها هم مسئولان و هم مردم منتظر تولید واکسن بدست امریکا و سایر جهانخوران دنیا نباشند. افسوس
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۲۳:۲۳ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
تولید موشک هم اگه دست سپاه نبود الان وضعیت دفاعی کشور از اوضاع کرونا بدتر بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۶ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
انشاالله امام زمان عج خودشان کمک کنند تا دانشمندان ما که در حال حاضر مشغول تحقیقات هستند از جمله انستیتو پاستور و بیمارستان بقیه الله زودتر به این مهم که تولید واکسن و دارو میباشد دست یابند . ما به توان متخصصین ایمان و اعتقاد داریم و امیدواریم خبرهای خوب و خوشی که نتیجه زحمات آن عزیزان خواهد بود شاهد باشیم . در حال حاضر تنها راه همان موظف بودن همه به رعایت نکات ایمنی و بهداشتی میباشد که در صورت ضرورت خروج از منزل و مراقبت جدی و هشیارانه فرد فرد ما هست که میتوان از گزند آلودگی جلوگیری نموده و مانع از انتقال بخود و دیگران اعضا خانواده و دوست و آشنا و جامعه شویم . متاسفانه هستند افرادی که تصور بر روئین تن بودن خود دارند و با اهمال و سهل گیری موجبات شیوع و بیماری می شوند که امید داریم بعنوان فرد دارای اخلاق و عقل و مراعات حق الناس توجه به رعایت دستور العمل های بهداشتی نموده . بلکه با انجام نکات بهداشتی حداقل جامعه محل زندگی خود را از ویروس منحوس آدم کش و دشمن بشریت پاکسازی نمائیم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۴ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
ما کجاییم؟ چرا نیستیم؟
امیدوارم یکی از این شرکت های دانش بنیان ایرانی بتونه بسازه.
Germany
ناشناس
۱۳:۰۱ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
پس واکسن ایرانی چی شد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۶ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
رییس جمهور برزیل ناقل ویروس کرونا بود با ترامپ ملاقات کرد چرا ترامپ نگرفت ؟ برای اینکه واکسن این بیماری رازده .آمریکایی ها برای اینکه لوتر.د که آنها این ویروس را پخش کرده آمد از اعلام یکباره آن امتناع می‌کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۵ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
امیدوارم به اسم واکسن کرونا چیزی داخل خون مردم دنیا تزریق نکنند که همه بشن برده اونا. اخیرا شنیدم اینا میخوان برده داری نوین راه بندازن . اول کرونا رو راه انداختن تا مردمو بترسونن بعد بگن علاجش دست ماست و اونوقت با واکسنی که اونا درست میکنند به راحتی مردمو تحت اختیار خودشون قرار میدن.
Japan
سید
۱۱:۱۱ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
خب مجبورت نکردند استفاده کنی که.
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۲:۳۵ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
داداش فیلم زیاد نگاه میکنی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۰ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
به افرادی مثل شما میگن منفی نگر
United States of America
ناشناس
۱۳:۳۱ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
چرا آخه شما به همه چی شک دارین چرا قلبهای همتون سیاهه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۱ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
تا زمانی که امثال شما با این طرز فکر وجود داره باید افسوس خورد.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۴:۰۲ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
فکر کنم انیمیشن باب اسفنجی زیاد تماشا میکنی خب داداش واکسن که اومد شما نزن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۹ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
شما منتظر واکسن بومی بمون تا استفاده کنی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۴ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
نه ولی داروهاشون همیشه مشکوکه کاش خودمون بسازیم‌
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۳ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
خوب بااینکه دانشمندهادارن تلاش برای ساخت واکسن کرونلمیکنن بدون هیچ مدرکی لطفاقضاوت نکنیدبایدبگیم دسنشون دردنکنه که دارن واکسن میسازن حالامیخادهرکشوری باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۱ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
یا خدا خودت ظهور کن . شما حالتون خوبه؟
Iran (Islamic Republic of)
ب
۲۱:۱۵ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
بازی رزیدنت اویل مرحله چندی داداش واکسن نزنی زامبی شی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۸ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
یا خدااا هر چ زودتر ایی واکسن ساخته سه حالا هر کشوری ک ساخت فقط بسازن
Iran (Islamic Republic of)
ابوالفضل
۱۰:۰۲ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
انشالله با یاری خدا هر چه زود تر تولید شود و به تولید انبوه برسد
برای ساخت هرچه سریعتر واکسن کرونا یک صلوات بفرستید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۷ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
پس شرکتهای ایرانی کجان دارن چکار میکنن
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۹:۲۷ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
اولا که هیچ تضمینی وجود نداره هیچکدوم از اینا به تولید انبوه برسه
دوما اگه برسه به تولید انبوه هیچ تضمینی وجود نداره به دست ما ایرانیا برسه
سوما این واکسنا همشون که مال چین آمریکا و انگلیس بودن پس ایرانیاش چی؟؟؟ این همه ادعا کردین واکسن ایرانی چی شد پس؟
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۴:۰۳ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
هر کشوری بسازه به دست ایران هم میرسه چون این مسئله به بهداشت جهانی مربوطه و ربطی به تحریم و سیاست نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۵ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
قربونت برم چرا جوش میاری. ما هم در حد و اندازه خودمون داریم تلاش میکنیم. ولی خب بدون شک انگلیس و آمریکا و کانادا. در داروسازی پیشرفته تر هستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۷ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
عزیز ۲۰۵ کشور داریم یه جوری میگی انگار ۲۰۴ تاشون ساختن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۹ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
اگر پزشکی شون بهتر از ایران بود اینقدر امار بالا نمیرفت
-
ناشناس
۰۸:۱۴ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
ما قرار بود همون روز های اول واکسن و دارو بسازیم و مسئولین می گفتند امروز و فردا ولی الان هیچ خبری نیست...
بنگلادش داره تحقیق میکنه ما داریم ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۰ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
لابد به نتیجه نهایی نرسیدن هنوز....ان شاءالله به زودی موفق میشن...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۶ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
زهی خیال باطل ..... ..هر روز فوتیهامون بیشتر میشه ک