به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کلوچه مغزدار یکی دیگر از کلوچههای خوشمزهای است که در این مطلب با دستور پخت آن آشنا میشویم. همان طور که از اسم این شیرینی پیداست این کلوچه دارای موادی در داخل خمیر است.
از جمله مواد به کار رفته در این کلوچه میتوان به آرد، کره، پوست لیمو ترش رنده شده، عصاره وانیل، بادام، فندق و نارگیل اشاره کرد. همان طور که در بخش دستور پخت هم به آن اشاره شده این مغزها باید به مدت سه الی چهار دقیقه داخل فر حرارت داده شده و به قهوهای طلایی روشن تغییر رنگ دهند. در بخش دستور پخت مشاهده کردید که این کلوچه روش پخت دو مرحلهای دارد. اما تهیه آن در منزل خالی از لطف نیست و میتوانید همراه با یک فنجان چای یا قهوه آن را سرو کنید. با توجه به این که این کلوچه حاوی بادام و فندق است مصرف آن برای کودکان هم بسیار مفید است. بهتر است کمی با خواص بادام آشنا شویم.
یکی از خواص بادام رفع مشکل سوزش معده است؛ که این کار با جذب اسیدهای معده توسط مواد چرب موجود در بادام انجام میشود. البته در این موارد توصیه میشود که از بادام تازه یا خیس شده استفاده شود. همچنین ترکیبات طبیعی موجود در بادام به تنظیم ترشحات بیش از حد معده کمک میکند. همچنین مصرف بادام باعث کاهش سطح کلسترول بد خون شده و از بروز عوارض قلبی جلوگیری میکند. جالب است بدانید که مصرف روزانه بادام به آب شدن چربیهای دور شکم لاغر شدن پاها و باریک شدن کمر کمک میکند. از برخی خواص فندق هم بهتر است به برخی از موارد اشاره کنیم. فندق منبع مناسبی از مواد مغذی است و به همین دلیل مصرف آن برای کودکان و نوجوانانی که در سن رشد هستند بسیار مفید است. همچنین به دلیل دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی برای سلامت قلب مفید بوده و از بروز سرطان جلوگیری میکند.
مواد لازم
آرد: ۲ فنجان
بیکینگ پودر: یک و نیم قاشق چای خوری
شکر: سه چهارم فنجان
کره آب کرده: یک دوم فنجان
رنده پوست لیمو ترش: ۱ قاشق سوپ خوری
نمک: یک چهارم قاشق چای خوری
عصاره وانیل: یک قاشق چای خوری
تخم مرغ: دو عدد
بادام (نصف شده): یک چهارم فنجان
فندق (خرد شده): یک چهارم فنجان
نارگیل (رنده شده، بدون شکر): یک چهارم فنجان
مراحل پخت
پیش از شروع کار فر را روی ۱۷۷ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید.
نارگیل خرد شده، فندق و یک چهارم فنجان بادام را داخل سینی فر ریخته و اجازه دهید به مدت ۳ الی ۴ دقیقه داخل فر حرارت ببیند.
سپس سینی را از فر خارج کرده و اجازه دهید تا خنک شوند.
در ظرفی جداگانه بکینگ پودر و آرد را با هم مخلوط کرده و در ظرفی دیگر شکر و کره را به مدت ۱ الی ۲ دقیقه به کمک همزن دستی آنقدر هم بزنید تا به شکل پفکی و سبک دربیاید.
یک عدد تخم مرغ، نمک، عصاره وانیل و پوست لیمو را به مخلوط کره و شکر اضافه کنید.
به خوبی مواد را با هم مخلوط کنید.
پس از مخلوط شدن مواد، تخم مرغ دیگر را هم به مواد اضافه کرده و مجددا مواد را هم بزنید.
در این مرحله یک سوم مخلوط آرد و بکینگ پودر را اضافه کرده و شروع به هم زدن کنید.
دو سوم باقیمانده آرد را هم به همین ترتیب و به آرامی به مواد اضافه کنید.
در انتها مغزهای بو داده شده را نیز داخل مواد ریخته و خوب مواد را با هم مخلوط کنید.
مواد آماده شده را روی سینی فری که روی آن کاغذ روغنی پهن کرده اید بریزید و آن را به شکل لولهای در ابعاد ۷.۵ در ۳۰ سانتیمتر حالت بدهید.
با توجه به اینکه خمیر در این مرحله کمی چسبناک است بهتر است کمی آرد به دستهایتان بمالید.
مقداری بادام خام روی خمیر پاشیده و به مدت ۴۰ دقیقه آنرا داخل فر قرار دهید.
دقت کنید که بهتر است برای اینکه خمیر بطور یکنواخت پخته شود آنرا یکبار زیر و رو کنید.
سپس سینی را از فر خارج کرده و اجازه دهید به مدت نیم ساعت کلوچه کاملا خنک شود.
پس از خنک شدن کلوچه باید به کمک چاقوی دندانه دار نان بری برش داده شود. برشهای کلوچه را داخل سینی فر چیده و آنرا داخل فر بگذارید.
پس از گذشت ۱۵ دقیقه سینی را از فر خارج کرده و اجازه دهید تا خنک شوند.
کلوچه شما آماده سرو است.
منبع: غذالند
انتهای پیام/