به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نمایندگان امروز در یک قدمی پایان صحنهای علنی مجلس دهم، پیگیری ۱۹ دستور کار را در برنامه داشتند که ۱۸ تای آنها قرائت گزارش کمیسونها بود.
پس از مدتها و در میان گزارشهای ۱۸ گانه، دو تحقیق و تفحص از صنعت خودرو و دو باشگاه سرخابی پایتخت جا داشت. سعید باستانی، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن در گزارشی، نبود هم راستایی استراتژیک و اسناد کلان با برنامههای اجرایی و همچنین نحوه ارتباط بخشهای مختلف فنی و اقتصادی با برنامههای توسعهای صنعتی، بخشی و فرابخشی را از ضعفهای اساسی صنعت خودروسازی کشور دانست. بر اساس تحقیق و تفحص صورت گرفته، بخشی از مهمترین موضوعهای به دست آمده کمیسیون صنایع و معادن، ضعف سیاستگذاریهای کلان صنعتی (عدم کفایت، تناسب و همراستایی)، تضاد بین مالکیت و مدیریت (مشکلات حاکمیت شرکتی) و تعدد وجود نهادهای نظارتی، قضایی و امنیتی در این صنعت است.
نمایندگان کمیسیون فرهنگی هم در گزارش تحقیق و تفحصشان از سرخابیها به قراردادهای منعقد شده با شرکتهای تبلیغاتی و سایر شرکتها برای دریافت خدمات ایراد وارد کردند و حجت الاسلام سید صادق طباطبایی نژاد بیان کرد که «عدم وصول مبلغ ثابت قراردادها، عدم شفافیت میزان درآمدها، عدم اخذ تضامین کافی، پرداخت مالیاتهای ناشی از درآمدهای افراد خاص از جمله ایرادات و اشکالات موجود در قراردادهای منعقد شده با شرکتهای تبلیغاتی به شمار میرود.»
همچنین در گزارش کمیسیون حمایت از تولید درباره اجرای اصل۴۴ تأکید شد که با واگذاری سرخابیها از طریق فرابورس، بالاخره این دو شرکت فرهنگی و ورزشی واقعاً خصوصی شوند.
همانطور که قبل از این، بیشتر اعضای کمیسیون اقتصادی بر ایجاد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تأکید کرده بودند، نمایندگان مجلس ایرادهای شورای نگهبان را بر لایحه «ایجاد ۸ منطقه آزاد تجاری- صنعتی، اصلاح محدوده دو منطقه آزاد تجاری – صنعتی و ایجاد ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی» اصرار کردند و دست آخر، آن را به مجمع تشخیص مصلحت فرستادند. البته این تنها مصوبه ارسالی به مجمع نبود، وکلای ملت بر مصوبه دیگرشان مبنی بر ایجاد چندین منطقه ویژه اقتصادی در ۳۶ استان مُصر بودند و این طرح را هم برای مصلحت اندیشی به مجمع ارسال کردند.
کمیسیون قضایی در نشست امروز پارلمان، طرح الحاق دو ماده به کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده) را به میان نمایندگان آورد و با موافقت آنها، هرکس از طریق توهین به ادیان الهی یا مذاهب اسلامی مصرح در قانون اساسی یا قومیتهای ایرانی و یا از طریق طرح مطالب خلاف واقع یا نسبتهای ناروا در خصوص مسائل قومی، دینی یا مذهبی، موجب ایجاد تفرقه یا خشونت در جامعه شود، چنانچه مشمول حد نباشد، به حبس و جزای نقدی درجه پنج یا یکی از این دو مجازات محکوم خواهد شد.
حمیدرضا فولادگر، رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در میانه صحن علنی در جمع خبرنگاران آمد و با اشاره به عملکرد کمیسیونش یادآور شد که «شاهد واگذاری به جای خصوصی سازی در اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی هستیم.»
تذکرهای شفاهی و نطقهای نمایندگان در صحن علنی، بیشتر تحت تأثیر روزهای آخر مجلس و پایان کارشان قرار گرفته بود. آنها از تلاششان برای رفع مشکلات مردم و اجرای وظایفشان گفتند و البته از مردم حوزه انتخابیه خود هم طلب حلالیت میکردند.
در میان تذکرها، اصغر سلیمی، سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور خطاب به ریاست جمهوری گفت که «برای جلوگیری از افزایش قیمت مقابل دلالها بایستید؛ مشکلات اقتصادی با بخشنامه حل نمیشود» و همینطور به مشاوران املاک هم اشارهای کرد و تذکر داد: کارمزد دفاتر املاک خارج از ضوابط و غیر علمی است؛ ما سه میلیون مسکن در کشور داریم و برای بخشی از مشکلات مسکن باید فکری کنیم تا مالیات و عوارض بر این مسکنها وجود داشته باشد.
مصطفی کواکبیان، نماینده مردم تهران هم پیش از تذکرش به سردمداران و هیئت حاکمه آمریکا گفت که «علیرغم تلاشهای گسترده نمیتوانید قانون تحریم تسلیحاتی ایران را تفویض کنید.» این عضو فراکسیون امید همچنین خطاب به حجت الاسلام رئیسی، رئیس قوه قضاییه بیان کرد: آقای آملی لاریجانی گفتهاند شکایتی از آقای صادقی ندارند، بهتر است در حکم او تجدیدنظر شود.
حجت الاسلام احمد مازنی، عضو دیگر فراکسیون امید و نماینده تهران به مشارکت انتخابات مجلس پرداخت. او گفت که «علل و عوامل عدم مشارکت حدود ۶۰ درصد از واجدین شرایط اخذ رأی را بررسی کنید. واقعاً چرا باید حدود ۸۰ درصد از رأی دهندگان تهرانی پای صندوقهای رأی نیایند؟»
حجتالاسلام مازنی در پایان گفت: عوامل مختلف از جمله تحریم ظالمانه بد خواهان، مشارکت مردم در تحقق وعدههای دوره های قبل، عملکرد مجلس دهم و جایگاه آن، عملکرد دولت، رفتار افراطیون در تخریب مجلس و عملکرد شورای نگهبان تاثیر گذار بوده است. راستی باید برای آشتی مردم و صندوق رأی چه کرد؟
انتهای پیام/
اینها بازیچه دیت چه کسانی بودند
اعدام مغسدین بزر گنر چی؟
خاوری ها!
نجفی شهردار تهران!
شهرام جزایری!
بابک زنجانی!
نمایندگان مجلس خاطی!
فریدون برادر رییس جمهور!
اعدام این بازیگران هم فایده نداره
کارگردان را پیدا اعدام کنید
الان یاد حلالیت خواهی افتادند
من به نوبه خودم و از طرف خودم کسانی که ایران عزیز را به این روز انداختند را حلال نمیکنم و دعا میکنم خدا به بدترین وضع گرفتارشون کنه
حلالیت میخوایم چه پررو
که بامدادان تا شامگاهان کار نمایندگان تحیقیق و تفحص و سوال و استیضاح و
به طور موجز شفاف سازی است ،
آن وقت علی لاریجانی دوازده سال ربیس بود .
توروخدا ببینید به چه کسانی رای دادیم
چرت زدن شون بشه
باید هر نماینده ای که مطابق قول و قرار انتخاباتی اش نبوده .برکنار بشه
جوری نباشد .که راحت برای 4 سال بدون اینکه جوابگوی ملت باشند
راحت در حال چرت زدن و جمع
کردن حقوق نجومی باشند
باید قانونی وصع بشه .که اگر کارایی نداشتند
برکنار شوند
مجلس بي كفايت و بي خاصيتي بوده اين دوره اش(دهم)
آقای مازنی باید از خودد و طیف خود سئوال کنید که چه شده مردم نیامدند؟
آقای مازنی شماها بودید که بوق و کرنا کردید و برجام را امضا کردید؟
قول برطرف کردن تحریم ها را داده بودید پس چه شد؟
آقای مازنی عکس حقارت با خانم موگرینی یادتان که هست؟
قرار بود که به عزت رو به پاسپور ایرانی برگردونید پس چی شد؟
چند بار با تصمیم های اشتباه مردم را به خیابان کشاندید و چه خسارت ها بار آوردید؟
دلیل قهر مردم با صندوقهای رای گرونی، پارتی بازی، دروغ گویی مسئولین.و اختلاسهای کلان از بیت المال و رانت خواری شما مسئولین هست
حق الناس نمیگذرد
چرا از همدیگر حلالی میطلبید .باید
از جوانان بیکار و نخبه و جوان که خیلی بهتر از شماها شایستگی این پست و مقام را داشتند
حلالی بطلبید
در روز قیامت اگر به اندازه کوه رشوه بدهید .میانجی برای تون وجود ندارد
تمام نمایندگان مسیول ظلم .بی عدالتی .پایمال شدن حقی وووو هستند
فقط حلالی از ملت بطلبید .
مسکن ب راحتی بتونیم خرید کنیم.
گرانی نباشه.
اشتغال جوانان
مردم از این مشکلات گله مند هستند همین.
مصالح و منفعت خودتون را بر مصالح کشور و منافع ملت ترجیج داده اید
وای برتون اگر میتوانستید جلوی ظلمی را بگیرید .ولی سکوت کرده اید
وای برتون اگر شایستگی این پست را نداشته اید .ولی اشعال اش کرده اید
وای برتون .اگر با زد و بند و پارتی بازی .خودتون را بالا کشیده اید
وای برتون .اگر حقوق نجومی گرفته اید
از ملت حلالی بطلبید .
واقعا ممنون بابت اینکه:
- حق مردم رو بهشون دادید
- حق مردم رو نخوردید
- از اینکه برجام رو خیلی تخصصی بررسی کردید و تایید کردید
- از اینکه بنزین 3000 ه ت رو به مردم تقدیم کردید
- من جوان تونستم با مدرک فوق لیسانس از گشنگی نمیرم و برم کارگری
- بیکاری رو صفر کردید
- کارمند گمرک رو محترمانه باهاش بر خورد کردید
انشا الله سر پل صراط همه گی رد میشید
بماند خدایی هم هست آخرتی هم هست وعده ما اول پل صراط
ایمان و توکل و اعتمادم به خداوند رحمان و رحیم خیلی خیلی بیشتر شد
آب در آسیاب دشمن ریختید و خون در دل مردم کردید،
خداوند در روز حساب مواخذه خواهد کرد شمایانی را که گرگ بودید در لباس میش
بخصوص آقای نوبخت و دروغهای بزرگش را برا قشر بی شریک بازنشسته ها
مردم هم پای صندوق نخواهند اومد مگر اینکه نظام رو یک اصلاح ساختاری کنید
اصلاح به معنی واقعی نه فقط ۴تا سلطان رو اعدام کنید
مشکلات تعاونیهای اعتباری و عدم پرداخت سپردهها سبب بروز اعتراضهای گستردهای در سال ۹۶ شد و دولت مجبور به تامین منابع مالی برای بازپرداخت سپردهها شد.
پرسش: احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، از شراکت ۱۱ نماینده پیشین مجلس با محمدعلی تفکر، مدیر «فاسد» موسسه اعتباری فرشتگان، خبر داده است.
او در نامهای که به حجت الاسلام ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه نوشته، توضیح داده است که آقای تفکر که به نوشته احمد توکلی «فاسد و مفسد» است، پس از تاسیس یک شرکت اقتصادی ۱۱ نماینده ادوار مجلس را شریک کرده و به هر یک دو درصد سهم داده است.
به نوشته توکلی، عطاءالله حکیمی رودبار (نماینده رودبار در مجالس هفتم و نهم)، منصور آرامی (نماینده بندرعباس در مجلس نهم)، مهناز بهمنی ( نماینده سراب در مجلس نهم)، هادی قوامی (نماینده اسفراین در مجالس هشتم، نهم و دهم)، غلاممحمد زارعی ( نماینده کهکیلویه و بویر احمد در مجالس نهم و دهم)، سعید زمانیان دهکردی (نماینده شهرکرد در مجلس نهم)، رحمتالله نوروزی (نماینده علیآباد در مجلس نهم)، نبیالله احمدی (نماینده داراب در نهم)، عمران علیمحمدی (نماینده ایلام در مجلس نهم)، شهلا میرگلوی بیات (نماینده ساوه در مجلس نهم) و موسی احمدی (نماینده عسلویه در مجلس نهم) در این شرکتها سهامدار بودهاند.
۵۵ درصد سهام این شرکت هم متعلق به تفکر بوده است.
احمد توکلی در بخش دیگری از این نامه نوشته که تفکر در حدفاصل ماههای فروردین تا مرداد سال ۹۵، ۴۴ میلیارد و ششصد میلیون تومان از شعب مختلف موسسه فرشتگان برداشت کرده است که «نشاندهنده سوء جریان مالی در این جابهجاییها است».
به نوشته توکلی، خانواده آقای تفکر نیز حدود ۳۰ میلیارد تومان از حسابهای موسسه فرشتگان برداشت و خارج کردهاند.
محمدعلی تفکر که مالک «شرکتهای سوله و سقف و گروه باهر و باهر کیش» معرفی شده است، آذرماه سال ۹۵ بازداشت شد.
تعاونی اعتباری فرشتگان سال ۹۶ پس از وقوع تخلفات عدیده و داشتن بدهی ۸۶۰۰ میلیارد تومانی منحل اعلام شد.
مشکلات تعاونیهای اعتباری و عدم پرداخت سپردهها سبب بروز اعتراضهای گستردهای در سال ۹۶ شد و دولت مجبور به تامین منابع مالی برای بازپرداخت سپردهها شد.
میزان کمک بانک مرکزی ایران برای بازپرداخت بدهیها موسسه کاسپین ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعلام شد. با این حال گزارشی درباره نحوه بازپرداخت کل بدهیها، وضعیت اموال این موسسه و پرونده منتشر نشده است.