به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ شاهرخ یارویسی گفت: بیماری تب کریمه کنگو بیماری مشترک میان انسان و دام است که در دامها جز تب خفیف علامت خاصی ندارد، اما در صورت ابتلای انسانی اگر اقدامات درمانی انجام نگیرد منجر به فوت خواهد شد.
او افزود: گروهی از حشرات به ویژه کنهها سبب انتقال بیماری از دام به انسان میشوند همچنین این بیماری در فصلی که هوا رو به گرمی است و جنبوجوش کنهها و حشرات بیشتر میشود، بروز میکند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه بیان کرد: به منظور پیشگیری از انتقال ویروس، پرورشدهندگان، بهرهبرداران و عشایر از له کردن و گرفتن کنهها با دست خودداری کنند و مرتب اماکن دامی و بدن دامها را سمپاشی کنند.
یارویسی گفت: در جامعه شهری به ویژه شهرستان کرمانشاه و برخی از شهرستانهای استان شاهد کشتار غیر مجاز دام هستیم که این یکی از راههای ۱۰۰ درصدی انتقال بیماری تب کریمه کنگو علاوه بر ابتلاء به بیماریهای تب مالت، شاربن و هاری است.
این مسئول عنوان کرد: مردم به طور جدی از خرید گوشتهای خارج از شبکه توزیع خودداری کنند بلکه تنها از مراکز معتبر زیر نظر دامپزشکی نسبت به خرید اقدام کنند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: گوشتهای کشتار شده در کشتارگاهها به مدت ۲۴ ساعت در مرحله پیش سرد نگهداری میشوند که بر اساس فعل و انفعالات انجام شد ویروس مذکور از بین میرود.
او بیان داشت: با توجه به اینکه این بیماری در دامها علامتی ندارد از وضعیت ابتلاء دامها اطلاع دقیقی در دست نیست.
یارویسی عنوان کرد: بر اساس گزارش دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه سال گذشته در مناطقی از ثلاث باباجانی بیماری تب کریمه کنگو مشاهده شد که بلافاصله نسبت به سمپاشی و ضدعفونی جایگاهها و بدن دامها اقدام شد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان کرد: با توجه به فرا رسیدن عید سعید فطر مردم میتوانند نذورات خود را در کشتارگاههای دامپزشکی که در روز عید باز است، ذبح کنند در صورتی که مردم تمایل دارند خودشان در منزل نسبت به ذبح دام اقدام کنند باید حتماً دستکش، عینک و پیشبند استفاده کنند و در هنگام پوست کنی از استعمال دخانیات بپرهیزند، از دست زدن به صورت و چشم بپرهیزند و حداقل به مدت ۲۴ ساعت گوشت را در دمای دوتا چهار یخچال نگهداری کنند.
او با هشدار به مردم مبنی بر تهیه نکردن گوشت و دل و جگر از مراکز غیرمجاز بیان کرد: دل و جگر حساسیت بالاتری دارد و باید به مدت ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری شود.
انتهای پیام/ز