به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دسر شعریه در ایام ماه مبارک رمضان بسیار تهیه میشود. همان طور که در بیشتر شهرهای ایران در ماه رمضان از زولبیا و بامیه استفاده میشود در کشورهای عربی و خزوستان نیز شعریه زیاد استفاده میشود. البته نام دیگر این دسر شعیریه نیز میباشد.
این دسر از نوعی رشته تهیه میشود که به آن رشته پاکستانی نیز گفته میشود. در حال حاضر این رشته را میتوانید از سوپرمارکتهای بزرگ و فروشگاههای بزرگ تهیه کنید. مواد به کار رفته در این دسر بسیار گرم و مقوی هستند پس حتما توجه داشته باشید که آن را به اندازه مصرف کنید تا برایتان مشکل ساز نشود. دسر شعریه را به چندین مدل تهیه میکنند یا آن را به صورت قالبی تهیه کرده و مصرف میکنند یا آنها را تکه تکه کرده و شکل داده و سپس مورد استفاده قرار میدهند.
یکی از موادی که در شعریه مورد استفاده قرار میگیرد پودر هل است. پودر هل در واقع همان هل است که در بسیاری از دسرهای ایرانیان مورد استفاده قرار میگیرد. شما میتوانید به راحتی خود دانه هل را در خانه به پودر هل تبدیل کنید. برای این کار میتوانید از دو روش استفاده کنید. اول اینکه از آسیابهای کوچک برای این کار استفاده کنید دانه هل را در آن انداخته و دستگاه را روشن کنید بعد از چد ثانیه هل تبدیل به پودر شده است راه دیگر با استفاده از وردنه است که میتوانید با استفاده از آن هل را له کرده و به راحتی پودر کنید. ادویه هل به عنوان یکی از قدیمیترین طعم دهندهها خود را در انواع چای و دمنوشهای گیاهی یا درون انواع کیکها و شیرینیها جای داده تا بتواند به عنوان یک طعم دهندهی سنتی در لیست ادویه جات ایرانی جای گیرد.
مواد لازم
رشته شعیریه: ۱ بسته
شیر عسلی: ½ قوطی (بسته بندی)
مغزها (سلیقه ای) گردو، پسته، بادام: ۲۰۰ گرم
کره: ۵۰ گرم
پودر هل: ¼ قاشق چایخوری
گلاب (اختیاری): ۱ قاشق غذاخوری
زعفران (اختیاری): ۱ قاشق غذاخوری
مراحل پخت
ابتدا یک بسته رشته مخصوص شعیریه یا همان رشته عربی را قبل از باز کردن با کمک دست فشار دهید تا رشتهها شکسته و خرد شوند. هرچه رشتهها بیشتر خرد شوند بافت باقلوا رشتهای عربی بهتر میشود.
سپس درون تابهای کره را حرارت داده تا ذوب شود.
حالا رشتهها را از بسته خارج کرده درون تابه بریزید و تفت دهید.
زعفران دم کرده و پودر هل را به درون تابه اضافه کنید.
مراقب باشید تا رشتهها نسوزند.
فقط تا حدی تفت داده شوند که کمی تغییر رنگ داده و طلاییتر شوند (رنگ خود رشتهها تیره است).
پس از گذشت حدود ۱۰ دقیقه از تفت خوردن رشتهها و طعم گرفتن با کره و زعفران، حالا در این مرحله شیر عسلی را به درون تابه اضافه کنید.
در دستور گفته شده که ½ مقدار شیر عسلی را اضافه کنید. اما میزان آن بنا به سلیقه شما میتواند متغیر باشد. هرچه این مقدار بیشتر باشد، باقلوا شیرینتر شده و بافت نرم تری خواهد داشت.
رشتهها را همراه با شیر عسلی کمی تفت دهید و به سرعت مخلوط کنید.
در حین حرارت دادن شیر عسلی رقیق است، اما هرچه روی حرارت بماند به مرور سفت خواهد شد.
بنابراین پس از اضافه کردن شیر عسلی، نباید زیاد روی شعله بماند. حدود ۵ دقیقه کافی میباشد.
گلاب را به مواد اضافه کنید هم بزنید تا طعم آن به خورد مواد برود.
سپس زیر حرارت را خاموش کنید.
با شعله خاموش مواد را تفت داده و هم بزنید تا رشتهها خوب و کامل آغشته به شیر عسلی شوند.
یک برش فویل آلومینیومی را بر روی سطح صافی قرار دهید.
آن را با کمی روغن یا کره چرب کنید.
مواد رشته شعیریه را روی تمام سطح فویل پهن کنید.
با کمک پشت قاشق آن را صاف کنید.
حالا مغزها (ترکیب شده و یا انتخابی) روی رشتهها بریزید.
سپس رشتهها را همراه با فویل رول کنید.
رول بسته شده را درون یخچال برای مدت حداقل ۵ ساعت قرار دهید تا خودش را بگیرد.
پس از گذشت این زمان، باقلوا رولی را از یخچال خارج کرده، فویل را از آن جدا کرده و برش بزنید.
باقلوا شعریه شما آماده است.
میتوانید شهدی با شکر، آب و گلاب و در صورت تمایل کمی زعفران، برای روی باقلوا تهیه کنید.
پس از برش زدن شهد را رومال کرده و با مغزها تزئین کنید.
در این صورت باقلوا شعریه با شهد لذیذی خواهید داشت. این دسر لذیذ را میتوانید در کنار چای نوش جان کرده و لذت ببرید.
منبع: غذالند
انتهای پیام/