رئیس اداره هواشناسی دریایی چابهار گفت: با راه اندازی هواشناسی مسیر می‌توان تا حد زیادی از خسارت‌های مخرب پدیده‌های جوی دور از ساحل کاست و ایمنی تردد‌های دریایی را بالا برد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ،محمدرضا سالاری فنودی در جلسه مدیران سازمان‌های بنادر و دریانوردی و هواشناسی کشور که با حضور روسای ادارات هواشناسی دریایی استان‌های ساحلی به صورت ویدیوکنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: در حال حاضر محصولات پیش بینی مسیر در بخش هواشناسی جاده‌ای تولید می‌شود، اما برای مسیر دریایی این محصول را نداریم که با توجه به اهمیت موضوع می‌توان با فعال سازی آن تا حد زیادی به فعالیت‌های دریایی کمک کرد.

او افزود: هواشناسی مسیر دریایی برای استان‌های جنوبی کشور که فعالیت‌های دریایی آن‌ها به نزدیکی سواحل محدود نمی‌شود و شماری از آن‌ها فعالیت‌های فرا ساحل داشته و بین بنادر کشور‌های حاشیه اقیانوس هند تردد می‌کنند حیاتی است چراکه همواره در فصل گرم سال پدیده‌های مخرب زیادی نظیر باد‌های موسمی، رگبار‌های شدید باران و رعد و برق، طوفان‌های حاره‌ای و... این مناطق را در بر می‌گیرند.

رئیس اداره هواشناسی دریایی چابهار با استقبال از تشکیل کمیته‌های فرعی هواشناسی دریایی در استان‌های ساحلی کشور گفت: هواشناسی چابهار کمیته مشابهی را ۲ سال قبل فعال کرده و خدمات کاربردی هواشناسی را به فعالین دریایی جنوب استان ارائه می‌کند برای کمیته جدید نیز این آمادگی وجود دارد تا به عنوان نخستین استان دریایی کشور این کمیته مشترک را بین نهاد‌های دریایی استان تشکیل دهد.

سالاری فنودی در بخش دیگری به ضرورت فعال سازی دفتر خدمات هواشناسی بندری موسوم به pmo در چابهار اشاره کرد و افزود: اگرچه این دفتر در سال گذشته با مساعدت اداره کل بنادر و دریانوردی استان فعال شده است، اما به جهت کمبود نیروی انسانی و کمبود تجهیزات، هنوز به بهره برداری نرسیده است.

او ادامه داد: با بهره برداری از این دفتر می‌توان خدمات هواشناسی بندری را به صورت مستقیم به فعالین دریایی ارائه کرد که طبیعتاً این روش موثرترین روش ارائه خدمات به جامعه هدف است.

رئیس اداره هواشناسی دریایی چابهار تصریح در بخش دیگری به افزایش درخواست‌های صنایع مختلف به ویژه صنعت شیلات برای احداث ایستگاه هواشناسی جدید در نوار ساحلی دریای عمان اشاره کرد و گفت: هواشناسی تنها می‌تواند بر اساس طرح‌های توسعه‌ای و اسناد بالادستی خود اقدام به توسعه شبکه پایش هواشناسی کند.

سالاری فنودی ادامه داد: از طرفی برای درخواست‌های این چنینی این آمادگی در هواشناسی استان وجود دارد تا در صورت خریداری تجهیزات توسط متقاضیان احداث ایستگاه جدید، بهره برداری توسط نیروی تخصصی و خدمات فنی و نگهداری این بخش از سوی هواشناسی تقبل شود.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.