به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سس مایونز را میتوانید با انواع سالادها و غذاهای فست فودی مانند ساندویچها و پیتزا سرو کنید.
سس مایونز به عنوان چاشنی غذا، انواع ساندویچ، پایهای برای سس گوجه فرنگی، چیپس، سیب زمینی سرخ شده فرانسوی، تخم مرغ آبپز، مرغ سرد و انواع سالاد و همچنین جهت زیباسازی مواد غذایی استفاده میگردد.
مواد لازم برای سس مایونز:
زرده تخم مرغ ۱ عدد
آب لیمو ۱ قاشق غذا خوری
سرکه سیب ۲ قاشق غذا خوری
روغن زیتون ۱ لیوان
فلفل سیاه ۱/۳ قاشق چایخوری
پودر خردل ۱/۳ قاشق چایخوری
نمک ۱/۳ قاشق چایخوری
آب ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه سس مایونز:
برای طرز تهیه سس مایونز با مخلوط کن، ابتدا زرده تخم مرغ را به همراه نمک، فلفل، پودر خردل، آب لیمو، سرکه سیب و آب را در دستگاه میکسر و یا غذاساز ریخته و خوب هم بزنید تا مواد با هم یکدست شوند. درجه چرخش دستگاه را کم کنید و روغن را کم کم به مواد داخل تخم مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید. ترکیب بدست آمده باید شبیه ماست چکیده باشد.
این کار را تا جایی ادامه دهید که سس به غلظت دلخواه برسد. در آخر برای خوش طعم کردن سس تان میتوانید یک عدد حبه سیر متوسط را رنده کرده و به مواد سس مایونز اضافه کنید.
طرز تهیهی سس مایونز:
طرز تهیه سس مایونز، تهیه سس مایونز
درست کردن سس مایونز
مواد لازم سس مایونز:
زرده تخم مرغ ۱ عدد
روغن مایع ۱ لیوان
شکر ۱ قاشق مرباخوری
نمک ¼ قاشق چایخوری
آبلیمو ۲ قاشق مرباخوری
سرکه ۲ قاشق مرباخوری
فلفل سیاه به اندازه کافی
پودر خردل خیلی کم (در صورت تمایل)
طرز تهیه سس مایونز خانگی:
برای تهیه سس مایونز خانگی ابتدا زرده تخم مرغ را کاملا از سفیده جدا میکنیم، چون اصلیترین عامل خراب شدن سس است. زرده تخم مرغ را در کاسهای میریزیم و شکر، نمک، پودر خردل را به آن اضافه میکنیم و خوب مواد را با هم مخلوط میکنیم.
تا یکدست شوند. بعد در کاسهای سرکه را میریزیم و آبلیمو را به آن میافزاییم و با هم خوب مخلوط میکنیم و نیمی از آن را در پیالهای میریزیم و کنار میگذاریم و نیم دیگر را کم کم به مخلوط تخم مرغ اضافه میکنیم؛ و هم میزنیم تا خوب مخلوط شوند و آن وقت روغن مایع یا روغن زیتون هر کدام که در دسترستان بود را قطره قطره به مواد اضافه میکنیم و با ریختن هر قطره با مواد آن را به طور مداوم مخلوط میکنیم و سپس قطره بعدی را میریزیم.
زمانی که نصف لیوان از روغن مایع یا روغن زیتون را قطره قطره اضافه کردید دیگر دست نگه میداریم و سس را مخلوط میکنیم به احتمال زیاد مایه سس غلیظ شده و اصطلاحا خودش را گرفته، در اینجا باقی مخلوط آبلیمو و سرکه را که در پیاله ریخته بودیم به سس اضافه میکنیم و با هم مخلوط میکنیم و مجددا نصف دیگر لیوان روغن را قطره قطره به سس میافزاییم و مداوم مواد را مخلوط میکنیم تا کاملا غلظت بگیرد و دیگر از هم زدن دست میکشیم.
سپس فلفل سیاه را روی سس میپاشیم و با هم مخلوط میکنیم وبه مدت ۲ ساعت در دمای محیط منزل سس را قرار میدهیم. ذدر اخر سس را در شیشه میریزیم و درب آن را میبندیم و در یخچال نگهداری میکنیم.
سعی کنید سس مایونز خانگی که درست میکنید متناسب با مقدار مصرف ۱ هفته باشد بدلیل نداشتن مواد نگهدارنده بیش از این نمیتوان سس را نگهداری کرد، چون فاسد میشود. این سس سالم را با انواع سالادها نوش جان کنید.
روش نگهداری سس مایونز:
برای طرز تهیه سس مایونز کارخانه ای، زرده تخم مرغ را پاستوریزه کرده یا فریز میکنند و به جای مایعات به کار رفته در تهیهی سس، از آب یا دیگر مواد امولسیون کننده استفاده میکنند. اگر سس صحیح و بهداشتی تهیه شود، تا حدی در برابر فاسد شدن مقاوم است و سرکه افزوده شده، به آن خاصیت اسیدی میدهد و به همین دلیل به آسانی مسمومیت ایجاد نمیکند. سس مایونز حتماً باید در یخچال نگهداری شود، زیرا اگر خارج از یخچال بماند، نوعی باکتری در آن رشد میکند و باعث مسمومیت، بدبو و بدطعم شدن سس میشود.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/