در این مطلب روش تهیه حلوا ترکی ایرمیک میان پر مجلسی به سبک استانبولی را بخوانید.

طرز تهیه ساده حلوا ترکی ایرمیک به سبک استانبولیبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «حلوا» از جمله شیرینی‌ها و دسرهای محبوب در خاورمیانه به خصوص کشور ترکیه است. حلوا در کشور ترکیه به روش‌های مختلف تهیه می‌شود. بیشتر دستورهای پخت این دسر به قرن سیزدهم میلادی و زمان حکومت سلجوقیان برمی‌گردد.

حلوا ترکیه‌ای «ایرمیک» که در یونان هم طبخ می‌شود از جمله حلواهای محبوب در خاورمیانه و کشورهای شرق دریای مدیترانه از جمله یونان و البته لبنان است که سبک ترکی استانبولی آن هواداران فراوانی دارد. طرز تهیه حلوا ترکی ایرمیک میان پر مجلسی به سبک استانبولی را در ادامه  بخوانید.

برای تهیه حلوا ترکیه‌ای به روش امروزی دو دستور پخت وجود دارد. در روش نخست حلوا را با آرد آجیل یا آرد کنجد می‌پزند و به صورت قالبی سرو می‌کنند که به آن «حلوا تاهینی» می‌گویند و معمولا در مغازه‌های قنادی و شیرینی‌پزی یافت می‌شود.

یک دستور پخت دیگر برای پخت حلوا ترکیه‌ای طبخ آن با آرد گندم یا سمولینا و کره یا روغن مایع است. ترک‌ها این حلوا را در منزل می‌پزند و با چای و قهوه میل می‌کنند. این حلوا ترکیه‌ای ایرمیک نام دارد.

یکی دیگر از حلواهای محبوب در ترکیه حلوای موسوم به «pekmez» است که با پودر کاکائو و انواع آجیل مثل فندق و گردو، عسل یا شیره انگور و شکر درست می‌شود.

مواد لازم:

شکر یک فنجان

آب ۱/۲ فنجان

شیر یک فنجان

روغن حیوانی یا کره مارگارین ۱۷۰ گرم

آرد یک و نیم فنجان

۱/۴ قاشق چایخوری عصاره وانیل یا گلاب به میزان دلخواه

۱/۴ فنجان آجیل برای تزیین

طرز تهیه:

حلوای ترکی ایرمیک به سبک ترکی استانبولی با آرد سمولینا تهیه می‌شود. آرد سمولینا نوعی آرد دانه درشت و سبک است که در ایران هم می‌توانید از فروشگاه‌های بزرگ و مغازه‌های فروش لوازم قنادی تهیه کنید. برای تهیه این حلوا، ابتدا شربت حلوا را درست می‌کنیم. شیر، شکر و آب را در یک قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز بگذارید. مایع فوق را مرتب و به آرامی هم بزنید تا شکر در آن حل شود و مایع به جوش بیاید. در آخر عصاره وانیل یا گلاب را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود.

در یک ماهی‌تابه بزرگ و کم‌عمق کره یا روغن حیوانی را آب کنید. وقتی کره یا روغن آب شد و به قل قل افتاد، آرد را یک‌باره به آن اضافه کنید. مخلوط آرد و روغن را با یک قاشق چوبی خوب به هم بزنید.

شعله گاز را کم کنید و به هم زدن مخلوط آرد و روغن ادامه دهید. این مخلوط را آن‌قدر هم بزنید تا رنگش طلایی شود. زمانی که مخلوط آرد و روغن به رنگ طلایی درآمد شربت حلوا که در ابتدا درست کردید را کم‌کم به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا به قل‌قل بیفتد. مخلوط فوق را به هم بزنید و بعد از چند ثانیه شعله را خاموش کنید. بعد از خاموش کردن شعله گاز باز هم به هم زدن حلوا ادامه بدهید تا حلوا کم‌کم سرد شود. می‌توانید حین هم زدن حلوا مقداری مغز مثل بادام یا گردو به آن اضافه کنید.

زمانی که حلوا هنوز سرد نشده می‌توانید آن را با قالب یا ته قاشق به شکل دلخواه‌تان دربیاورید و مثل ترک‌ها با آجیل و در صورت دلخواه دارچین یا بستنی و پودر پسته تزیین و میل کنید.

ماده اصلی در پخت حلوا ترکی ایرمیک به سبک ترکی استانبولی «آرد سمولینا» است. حقیقت این است که حلوا ایرمیک در گذشته با «آرد ایرمیک» تهیه می‌شد اما امروزه به دلیل قیمت بالای آرد ایرمیک، آرد سمولینا برای تهیه این حلوا استفاده می‌شود. اما تفاوت آرد ایرمیک با آرد سمولینا چیست؟

«ایرمیک» در واقع میانی‌ترین قسمت گندم است که در هر ۱۰۰ تن گندم ۵ کیلو آرد ایرمیک به دست می‌آید. ایرمیک خالص‌ترین جوانه گندمی است که هیچ سبوسی ندارد.

عمده ترین تفاوت ایرمیک با سمولینا در داشتن سبوس است. آرد سمولینا به نسبت مشخصی سبوس دارد. سمولینا آردی است که حاصل آسیاب کردن گندمی خاص به نام گندم «دوروم» است. ذرات آرد سمولینا از ذرات آرد معمولی درشت‌تر است و به همین علت مزیت‌هایی نسبت به آرد گندم معمولی دارد. آرد سمولینا نسبت به آرد گندم معمولی هم مغذی‌تر است و هم آنتی‌اکسیدان و پروتئین بیشتری دارد.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

برچسب ها: آشپزی ، خانه داری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۵ ۱۰ خرداد ۱۳۹۹
همون حلوا شیر خودمونه که