به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، با تصمیم فدراسیون فوتبال طی سالهای ۹۵، ۹۶ و ۹۷ فینال رقابتهای جام حذفی ایران، با توجه به نزدیک بودن به تاریخ سوم خرداد و سالروز آزادسازی خرمشهر در دوران جنگ تحمیلی به این شهر منتقل شد. در این ۳ دوره، ۳ فینال به یادماندنی برای اهالی فوتبال و مردم خرمشهر به وجود آمد که در ادامه آنها را مرور میکنیم.
اولین فینالی که به میزبانی ورزشگاه نفت و گاز اروندان خرمشهر برگزار شد، سال ۹۵ بین تیمهای استقلال تهران و ذوبآهن اصفهان بود. استقلالِ پرویز مظلومی که در کسب عنوان قهرمانی لیگ در آن سال بازمانده بود، برای کسب قهرمانی در جام حذفی به مصاف ذوبآهنِ تحت هدایت یحیی گلمحمدی رفت.
دقیقه ۲۰، شوت دانیال اسماعیلیفر پس از برخورد به مدافعان استقلال و تیرک، وارد دروازه مهدی رحمتی شد و اصفهانیها با یک گل پیش افتادند. در ادامه حملات استقلالیها ثمری نداشت تا اینکه خطای ذوبیها روی یعقوب کریمی در محوطه جریمه، دقیقه ۵۶ یک پنالتی در اختیار آبی پوشان پایتخت قرار داد و ابراهیمی، امید استقلالیها را برای کسب یک جام دیگر در رقابتهای حذفی زنده نگه داشت.
بیشتر بخوانید: ۱۱ ستاره لیگ برتری که دستشان به جام نرسید
اما در ادامه توپی از خط دروازهها عبور نکرد تا تعیین قهرمان این جام به ضربات پنالتی کشیده شود. جایی که مهدی رجبزاده، محمد حسینی، مسعود حسنزاده، مهدی مهدیپور و هادی محمدی هر ۵ پنالتی ذوبآهن را تبدیل به گل کردند و در آن سوی میدان، با وجود گل شدن پنالتیهای میثم مجیدی، هرائر مگویان، امید ابراهیمی و یعقوب کریمی، اما ضربه علیرضا رمضانی را رشید مظاهری دریافت کرد تا آن سال جام حذفی هم نصیب استقلالیها نشود.
سال بعد دوباره میزبانی فینال جام حذفی به خرمشهر و ورزشگاه نفت و گاز اروندان واگذار شد. برخی از ایراداتی که سال قبل به این ورزشگاه گرفته شده بود، مثل نور ورزشگاه برطرف شد، اما تفاوت محسوس در این بازی نسبت به فینال استقلال و ذوبآهن، تعداد کمتر هواداران حاضر در ورزشگاه بود.
این بار تیمهای تراکتور تبریز و نفت تهران پا به دیدار پایانی جام حذفی گذاشته بودند و وجود ستارهها چه در زمین بازی و چه در کادر فنی ۲ تیم، حساسیت این بازی را افزایش میداد. هدایت پرشورها در آن مقطع با امیرقلعهنویی و علی دایی هم سرمربی نفت تهران بود.
نیمه اول بازی، یک پنالتی برای تراکتور اعلام شد، اما محمد ابراهیمی که خودش پنالتی را گرفته بود، ضربه را به دستان میلاد فراهانی زد و در برگشت هم موفق به گلکردن توپ نشد. تصویر علی دایی در جایگاه ویژه پس از مهار توپ توسط فراهانی، که به دلیل اخراج مقابل سپاهان اصفهان در بازی نیمه نهایی نمیتوانست روی نیمکت بنشیند، از لحظات به یادماندنی این بازی بود.
در حالی که همه منتظر بودند بازی به وقتهای اضافی برود، ارسال آندرانیک تیموریان روی دروازه تراکتور را سجاد شهباززاده با یک ضربه سر تبدیل به گل کرد تا دقیقه ۸۹ تکلیف دومین تیم قهرمان در فینالهای خرمشهر مشخص شود.
سومین و آخرین فینال برگزار شده به میزبانی خرمشهر، باز هم با حضور استقلال و این بار یک مهمان غیرقابل انتظار آغاز شد. خونه به خونه بابل با هدایت دراگان اسکوچیچ، سرمربی فعلی تیم ملی فوتبال ایران پس از شکست تیمهای راهآهن، سیاهجامگان، گسترشفولاد تبریز و استقلال خوزستان پا به دیدار پایانی گذاشت، اما در بازی فینال روحالله باقری، که نقش بالایی در فینالیست شدن بابلیها ایفا کرده بود، به دلیل محرومیت تیمش را همراهی نکرد.
بیشتر بخوانید: جام حذفی فوتبال ایران لغو نمیشود
استقلالِ وینفرد شفر هم پس از شکست دادن گلگهر سیرجان، نساجی مازندران، ایرانجوان بوشهر و صنعتنفت آبادان راهی دیدار فینال شد. بازی با قضاوت حسین زرگر شروع شد و حملات ابتدایی ۲ تیم روی دروازه یکدیگر حاصلی نداشت تا اینکه در دقیقه ۳۵ نفوذ خسرو حیدری از جناح راست با پاس روبه جلوی او همراه شد و مامه تیام، مهاجم آماده و گلزن سنگالی آبیپوشان حساب کار را یک بر صفر به سود استقلال کرد.
در ادامه توپی از خط دروازه ۲ تیم عبور نکرد تا خاطره تلخ استقلالیها در بازی فینال ۲ سال قبل، با کسب یک جام حذفی دیگر التیام یابد.
انتهای پیام/