به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در شرایطی که این روزها کشورهای مختلف پس از وقفهای نسبتا طولانی درحال شروع دوباره لیگهای خود هستند، این موضوع در ایران تبدیل به یک جنجال بزرگ شده و حواشی بسیاری را به همراه داشته است. در حال حاضر بسیاری از تیمهای لیگ برتری به خصوص تیمهایی، چون استقلال و تراکتور مخالفت خود را با شروع دوباره مسابقات اعلام کردهاند و فقط تیم پرسپولیس که با اختلاف در صدر جدول قرار دارد، با شروع دوباره لیگ برتر موافق است؛ اتفاقی که باعث شده جنگ رسانهای بزرگی بین هواداران و اعضای این تیمها آغاز شود.
مخالفان شروع لیگ برتر معتقدند آغاز مسابقات در چنین شرایطی که هنوز ویروس کرونا وجود دارد ریسک بزرگی است و بهتر است فدراسیون فوتبال مسابقات این فصل را لغو کند و لیگ بیستم را در زمان مناسب شروع کند. اتفاقی که البته مشخص نیست چه زمانی رخ دهد، زیرا هنوز کسی به درستی نمیداند که دقیقا چه زمانی سایه این ویروس از روی جهان خواهد رفت و به همین دلیل نمیتوان برای آن برنامهریزی کرد. از طرفی مخالفین برگزاری لیگ برتر معتقدند دادن جام به تیم پرسپولیس در فاصله ۹ هفته به پایان مسابقات منطقی نیست و به همین دلیل پرسپولیسیها ترجیح میدهند مسابقات دوباره آغاز شود تا بتوانند در زمین مسابقه جام قهرمانی را به دست بیاورند.
در این بین درگذشت متین قوسی، یکی از استغدادهای حاضر در برنامه ستارهساز باعث شد مخالفان ازسرگیری مسابقات حملات خود را شدیدتر کنند و کمپینی هم در این راستا به راه بیاندازند؛ هرچند که متین در زمین فوتبال کرونا نگرفته بود و درگذشت تلخ این پسر جوان ربطی به برگزاری یا تعطیلی لیگ برتر ندارد. موضوعی که باعث شد خانواده او هم نسبت به افرادی که چنین صحبتهایی را مطرح کرده بودند معترض شوند.
عدهای هم مدعی بودند بازیکنان فوتبال در صورت ابتلا به کرونا دیگر نمیتوانند ورزش حرفهای را ادامه دهند که حضور فعال پائولو دیبالا در تمرینات یوونتوس این فرضیه را باطل میکند. علاوه بر این اخیرا تصاویر مختلفی منتشر شده که نشان میدهد بازیکنان فوتبال چندان هم به مسائل مربوط به فاصلهگذاری اجتماعی اهمیت نمیدهند و خیلی هم نگران کرونا نیستند.
در این بین درگذشت متین قوسی، یکی از استغدادهای حاضر در برنامه ستارهساز باعث شد مخالفان ازسرگیری مسابقات حملات خود را شدیدتر کنند و کمپینی هم در این راستا به راه بیاندازند؛ هرچند که متین در زمین فوتبال کرونا نگرفته بود و درگذشت تلخ این پسر جوان ربطی به برگزاری یا تعطیلی لیگ برتر ندارد.
بسیاری از باشگاهها هم خواستار تضمین سازمان لیگ برای سلامت بازیکنان خود بودند، اما مسئولان فوتبال ایران نه تنها چنین تضمینی ندادند بلکه در تماسهایی که باشگاهها با آنها برقرار کردند به این مسأله اشاره داشتهاند که آیا باشگاهها اگر کرونا نبود میتوانستند تضمین بدهند که بازیکنانشان در زمین مصدوم نشوند؟ شرایط به وجود آمده هم فقط مربوط به کشور ایران نیست و این فشار و مشکلات برای تمام کشورها وجود دارد. به این ترتیب اگر یک بازیکن یا مربی به کرونا مبتلا شود، تصمیم و سیاست این است که فقط همان فرد به قرنطینه برود و تحت درمان قرار بگیرد و ابتلای هیچ فردی برنامه مسابقات را تحت تأثیر قرار نخواهد داد. مگر اینکه بحران کرونا دوباره کل کشور را با افزایش چشمگیر آمار درگیر کند.
با وجود تمام این اعتراضات و حواشی که به نظر میرسد همگی به خاطر منفعت شخصی بوده و در آن اثری از نگرانی برای سلامت جامعه دیده نمیشود، سازمان لیگ بدون توجه به صحبتها تنها منتظر مجوز ستاد مبارزه با کرونا بود و حالا با صدور این مجوز قرار است مسابقات لیگ برتر از پایان خرداد پس از نزدیک به چهار ماه تعطیلی آغاز شود. در حال حاضر مهمترین سوالی که نسبت به آغاز دوباره مسابقات وجود دارد این است که آیا تیمهای لیگ برتری توانایی فراهم کردن شرایط بهداشتی لازم را دارند؟ مسلما امکانات کشور ما با کشوری، چون آلمان قابل قیاس نیست و باشگاهها برای حفظ سلامت بازیکنان کار سختی در پیش خواهند داشت.
یکی از موارد بسیار مهم در ارتباط با از سرگیری مسابقات موضوع ضدعفونی کردن ورزشگاهها است که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. مسئولان سازمان لیگ به صراحت اعلام کردهاند طبق دستورالعمل برگزاری بازیها، این اقدام به طور کلی برعهده تیم میزبان خواهد بود. به این ترتیب میزبان باید اتاق داوران، نیمکت، جایگاه خبرنگاران، رختکن تیمها و تمام مناطقی که رفت و آمد در ورزشگاه در آن انجام میشود را ضدعفونی کند. همچنین تمرینات تیمها هم باید با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی و گرفتن تست پزشکی از کلیه اعضا تا پایان مسابقات انجام شود.
منبع: خبرآنلاین
انتهای پیام/