در گفت‌و‌‌گوی ویژه خبری مطرح شد؛

جزئیات اجرای طرح‌های توسعه‌ای آب و خاک کشاورزی در کشور

با اجرای پروژه آب‌رسانی سيستان‌و بلوچستان علاوه بر تامین آب پایدار منطقه، زیرساخت های سیستم‌های مدرن آبیاری فراهم می‌شود.

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، امشب سوم خرداد ماه علیرضا اکبری معاون وزیر جهاد کشاورزی با حضور در برنامه گفت‌و‌‌گوی ویژه خبری به بررسی طرح های توسعه آب و خاک کشاورزی پرداخت.

معاون وزير جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه پروژه سيستان و بلوچستان يکی از بزرگترين و پيچيده ترين پروژه های آب رسانی کشور است گفت: با بهره برداری از اين پروژه آب پايدار در منطقه بوجود می آید.

او با اشاره به اینکه سیستان منطقه شکننده و متاثر از سیلاب است گفت: پیش از این قسمتی از اراضی زیر کشت می رفت و آب پایدار در منطقه نبود اما الان زیرساخت های سیستم های مدرن آبیاری آماده شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه این پروژه پیچیده و بزرگ است خاطرنشان کرد: ۱۶ ایستگاه پمپاژ برای پروژه در نظر گرفته شده است لذا ۳۹ هزار مترمکعب آب جابه جا می شود و بالاترین و مدرن ترین سیستم صنعتی دنیا را در این پروژه به کار بردیم.

اکبری ادامه داد: قرار است در کشت پاییزه کل پروژه را تحویل دهیم ،این پروژه در پاییزبه بهره‌برداری می‌رسد. در این پروژه ۵۶۰۰ کیلومتر زمین زیر بار می رود.

او با اشاره به اینکه برای این پروژه مطالعات عمیق خاکشناسی صورت گرفته است ادامه داد: پروژه سیستان یکی از پروژه‌هایی است که برای بار اول در کشور در آن پمپ ها با مهندسی مجدد ساخته شده است.

معاون وزير جهاد کشاورزی با بیان اینکه مردم منطقه نگران نباشند اين پروژه در پاييز افتتاح کامل می شود اظهار داشت: این پروژه از پایین به بالا طراحی شده و در تمام مراحل طراحی، اجرا و بهره برداری مردم در کنار ما بودند و لذا بهره برداران آموزش های لازم را دیده اند.

اکبری با تاکید بر اینکه هر گونه برنامه ریزی برای آب کشور بدون توجه به خاک ،آب در هاون کوبیدن است افزود: در چند سال گذشته اقدامات خوبی صورت گرفته است. برای اولین بار در معاونت آب و خاک دفتر امور خاک را تشکیل داده‌ و با مجمع جهانی خاک ارتباط برقرار کرده ایم و الان یکی از امور مربوط به مجمع جهانی خاک توسط همکاران ما مدیریت می شود، ما باید سالانه ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی را بهبود دهیم .

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: بحث زهکشی خاک یکی از مباحث مهم است که باید مورد توجه قرار بگیرد، از سال ۹۲ تاکنون ۴۰۰ هزار هکتار زمین زهکشی شده در کشور که حدود ۲۰۰ هزار هکتار آن در سال اخیر بوده است لذا اقدامات موثری صورت گرفته، طرح های ما متاثر از منابع اعتباری است.
 
او با اشاره به اینکه در گذشته به بخش خاک کشور جفا شده است گفت: سیستان هیچ وقت آب پایدار نداشته و این برای اولین بار است که ۴۶ هزار هکتار آب پایدار خواهد داشت که از این میزان ۳۲ هزار هکتار آماده شده است، این پروژه ۷۰ هزار اشتغال را در پیش خواهد داشت.
 

پروژه آب‌رسانی سیستان ناقص افتتاح شده است

 
دهمرده نماينده مردم زابل در مجلس در ادامه برنامه با اشاره به اینکه اصل طرح آب رسانی کار مهمی بوده است ولی دارای اشکالاتی است افزود: پروژه سیستان ناقص افتتاح شده است .

او با اشاره به اینکه تنها جنبه درآمدزایی مردم سیستان رودخانه هیرمند است افزود: در دهه های گذشته افغانها بر ما تسلط پیدا کردند لذا یکی از اقدامات جمهوری اسلامی ایران این است که از صندوق مبلغی داده شود تا مردم بتوانند امرار معاش کنند .

نماینده زابل ، زهک و هیرمند با اشاره به اینکه آب با لوله انتقال پیدا خواهد کرد تا بتوانیم از پرت آن جلوگیری کنیم اظهار داشت: پمپاژ این قدرت را می دهد تا ما بتوانیم روش‌های جدید آبیاری را انجام دهیم.
 
دهمرده با اشاره به این که تنها امید مردم بایستی اجرای کامل بسته باشد گفت: انتقال آب تا زمین الگوی جدیدی دارد لذا باید الگوی جدید کشت، کارخانه فراوری و دستگاه بهره برداری در این پروژه لحاظ شود.
 
او افزود: این طرح بسته کامل است و باید چند مرحله را پشت سر می‌گذاشت تا درآمد پایدار را برای مردم سیستان داشته باشد، این پروژه باید قسمتی از آن به صورت پایلوت انجام می‌شد .

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار