به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امروز یکشنبه ۴ خردادماه در ستاد مدیریت بیماری کرونا در استانداری خوزستان گفت: برگزاری آیین عروسی و عزاداری و تجمعات چند نفره و گروهی در استان یکی از عوامل مهم انتشار کرونا ویروس هستند.
او با بیان اینکه برای کاهش مرگ و میر به همکاری بیشتر مردم خوزستان نیاز داریم، افزود: میزان بستری و مرگ و میر در کشور به طرز قابل توجهی در حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد نسبت به اوج بیماری کاهش یافته، اما در برخی استانها با روند صعودی مواجه هستیم.
حریرچی با اشاره به اینکه بالاترین صعود مرگ و میر مربوط به خوزستان است، بیان داشت: البته در این استان هنوز از لحاظ میزان شیوع فقط کمی بالاتر از متوسط کشوری است، ولی با توجه به روند چند روز اخیر و با توجه به عید فطر و آیینهای طولانی، پیش بینی میشود تا چند روز آینده روند صعودی را در آمار مبتلایان استان خوزستان مشاهده کنیم.
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به انجام اقدامات مناسب در استان تصریح کرد: با هدایت استاندار خوزستان یک دوره ۵ روزه و یک دوره ۳ روزه فاصله گذاری اجتماعی با شدت بیشتری در استان انجام شد، مردم خوزستان تعطیلیهای اسفند و فروردین را پشت سر گذاشتند و اخیرا نیز تعطیلیهایی که از نظر اقتصادی و اجتماعی فشار مضاعفی را وارد میکند را میگذرانند.
بیشتر بخوانید: رسیدن به شرایط عادی کرونا در کشور و خوزستان به زمان نیاز دارد
او ادامه داد: از تمام قومیتهای خوزستان عاجزانه درخواست میکنم چند روز دیگر با ما همکاری کنند تا بیماری را کنترل کنیم، چراکه از نظر امکانات بیمارستانی، دانشگاه علوم پزشکی اهواز، نیروهای مسلح، سازمان تامین اجتماعی و بخش خصوصی همکاری خوبی دارند و از نظر ظرفیت و انجام تست بیشتر خوزستان یکی از استانهای پیشرو در سطح کشور است و در حال حاضر از نظر ظرفیت آزمایش کرونا رتبه چهارم را در کشور دارد.
حریرچی با بیان اینکه بیشتر موارد کشف شده در خوزستان موارد اولیه است، اما در افراد مسن و یا با عوارض قلبی و عروقی و دیابت و بیماریهای زمینهای با موارد مرگ و میر مواجه میشویم، اظهار داشت: همکاری خوب مردم تا کنون در کنترل بیماری موثر بوده و منحنی کاملا صعوی کمی خم شده و به خط صاف نزدیک میشود، اما تعداد اندکی که اصول لازم را رعایت نمیکنند و شاید ما نمیتوانیم پیام خود را به آنها منتقل کنیم دیگران را در معرض خطر قرار میدهند.
او بیان کرد: یکی از استراتژیهای اصلی که در استان و کشور قابل گسترش خواهد بود، بیماران در معرض خطر بیشتر مرگ و میر شامل افراد بالای ۶۵ سال که حدود ۸۰ درصد مرگ و میر را شامل میشوند و افراد با بیماریهای زمینهای از جمله قلبی و عروقی، دیابت و سرطان را در برابر این بیماری مراقبت کنیم و تلاش میکنیم آنها فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کرده و کمتر در تماس با دیگران قرار گیرند و افراد جوانتر باید کمتر با آنها برخورد داشته باشند که برای ادارات نیز پیش بینیهای لازم انجام شده است.
او اذعان داشت: با فاصله گذاری اجتماعی مناسب و بازگشاییهای هوشمندانه، فعالیتهای مناسب در جهت تامین معیشت انجام شود، ولی در مقابل تماسهای اجتماعی مانند دید و بازدیدهای فامیلی و یا آیینهای مختلف که بازده اقتصادی ندارند به حداقل برسانیم و استفاده از ماسک نیز بسیار موثر است.
انتهای پیام/گ