به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، عباس زراعت رئیس دانشگاه کاشان اظهارکرد: نام این دانشگاه در طرح ملی ارتقای ۵ دانشگاه برتر کشور در تراز بینالمللی قرار گرفته است.
زراعت ضمن تبریک این رخداد مهم به مسئولان، مردم و جامعه دانشگاهی بهخصوص اساتید، همکاران و دانشجویان دانشگاه کاشان گفت: براساس اعلام معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه کاشان عضو وابسته در طرح اقتصاد مقاومتی "ارتقای ۵ دانشگاه و ۵ واحد پژوهشی کشور به تراز بین المللی" قرار گرفت.
او تقارن این موضوع با عید سعید فطر را مبارک دانست و افزود: در قوانین و اسناد بالادستی کشور و مصوبات دولت، مقرر شده است چهار طرح به عنوان برنامههای اقتصاد مقاومتی به آموزش عالی کشور واگذار شود که یکی از آنها طرح ارتقای ۵ دانشگاه کشور به تراز بینالمللی است.
رئیس دانشگاه کاشان بیان کرد: براساس این طرح، ۱۶ دانشگاه برتر کشور که بیشتر آن ها دانشگاههای بزرگ و مستقر در تهران هستند (دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، شهید بهشتی، تربیت مدرس، دانشگاه علم و صنعت و...) از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انتخاب شد و برای قرار گرفتن در میان ۵ دانشگاه بینالمللی رقابت میکنند.
زراعت مهمترین شاخصهای این طرح را نسبت دانشجویان به هیات علمی، درصد دانشجویان خارجی به کل دانشجویان، پژوهشگر پسادکتری به تعداد اعضای هیات علمی، دورههای مشترک آموزشی با دانشگاههای خارجی، نسبت تعداد اسناد علمی نمایه شده به اعضای هیات علمی دانشگاه، نسبت تعداد ارجاعات مقالات چاپ شده در پنج سال اخیر، تعداد مقالات پرارجاع به اعضای هیات علمی، تحقیقات مشترک بینالمللی، اشتغال فارغالتحصیلان، تاثیرات اجتماعی، کارآفرینی و تعداد دانشمندان بین المللی اعلام کرد.
او افزود: بدون تردید ارتقای این دانشگاه به چنین جایگاهی علاوه بر تلاش اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه بدون حمایت خیرین میسر نبوده و در این طرح نیز امیدمان به حمایتهای خیرخواهانه خیرین ارجمند است تا بتوانیم زیرساختهای تحقق ۴۲ شاخصی که از سوی دولت برای طرح مزبور تعیین شده است را فراهم کنیم.
زراعت اظهار امیدواری کرد: تا دانشگاه کاشان در راستای تحقق چشمانداز خود (دانشگاه جامعه محور و در تراز بینالمللی) بتواند در پایان دوره ده ساله این طرح و زمان خاتمه برنامه ششم توسعه کشور، تبدیل به یکی از ۵ دانشگاه در تراز بین المللی شده و به رسالتهای اجتماعی خود از جمله تعاملات بینالمللی، افزایش تولید ناخالص ملی، رشد اقتصادی، رفاه عمومی، کاهش فقر و آسیبهای اجتماعی عمل کرده و به دانشگاهی کارآفرین و مؤثر در جامعه تبدیل شود.
رئیس دانشگاه کاشان ادامه داد: این موضوع با توجه به سوابق فعالیتهای بینالمللی دانشگاه کاشان و جایگاهی که طی چند سال اخیر در نظامهای معتبر رتبهبندی دانشگاههای جهان به دست آورده است و نیز پتانسیل اعضای هیئت علمی و دانشجویان، دست یافتنی است، اما نیازمند فعالیت بیشتر همکاران و نیز حمایت مسئولان محترم منطقهای و به ویژه خیرین است. این فرصتی است که فقط در اختیار چند دانشگاه مرکز استان بوده و مناسب است به خوبی مورد توجه و پشتیبانی قرار گیرد.
گفتنی است؛ دانشگاه کاشان در چهار سال گذشته همواره جزو ۵ دانشگاه برتر کشور بوده و امتیازهای خوبی را در سطح جهانی از جمله رتبه نخست در میان دانشگاههای کشور در نظام بین المللی تایمز که معتبرترین نظام رتبه بندی بین المللی است، رتبه دوم در نظام گرین متریک، رتبه اول در بهرهوری پژوهشی، رتبه چهارم در مؤثرترین دانشگاههای جهان، رتبه چهارم در تعداد دانشجویان خارجی، قرار گرفتن در میان یک درصد دانشگاههای برتر جهان، دارای ۷ دانشمند بین المللی کسب کرده است.
طرح ارتقای پنج دانشگاه و پنج پژوهشگاه برتر کشور به تراز بین المللی، بهعنوان یک طرح ده ساله، از اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ و با ابلاغ معاون اول رئیس جمهور در دستور کار معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفته است.
انتهای پیام/