نبود دولت و عدم ارائه خدمات، باعث ایجاد نارضایتی و نیاز مردم عراق به کار و پول شده و فرصت مناسبی برای گروه‌های تروریستی ایجاد کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  طی هفته‌های اخیر گزارش‌های متعددی از اقدامات تروریستی و تحرکات داعش در رسانه‌های عراقی منتشر شد که نشان دهنده تغییرات و تحولاتی در این منطقه است.

این عملیات‌ها و تحرکات که اخباری مبنی بر پوشش و جابجایی تروریست‌ها از سوریه به عراق توسط نیرو‌های آمریکایی نیز منتشر شده، اکثرا در استان‌های غربی عراق صورت گرفته است، تا جایی که فقط در سه ماهه اول سال جاری میلادی، ۱۰۶۰ مورد عملیات علیه داعش در عراق صورت گرفته و ۱۳۵ تروریست به هلاکت و ۸۸ نیروی نظامی عراقی به شهادت رسیدند.

حتی در ماه مبارک رمضان تروریست‌های داعش حدود ۲۶۰ عملیات در استان‌های دیالی، صلاح‌الدین، کرکوک، الانبار، فلوجه و بغداد انجام دادند.

اما چرا پس از شکست‌هایی که گروه‌های تروریستی از نیرو‌های مقاومت، الحشدالشعبی و ارتش عراق متحمل شدند، دوباره توانستند خود را به منصه ظهور برسانند.

در این گزارش سعی داریم عواملی را که در این خصوص تاثیرگزار بوده و به نوعی مستقیم یا غیرمستقیم در شدت گرفتن عملیات‌های داعش دخیل بوده را بررسی کنیم.

بی شک یکی از مهمترین عوامل و نقطه حرکت این موضوع، عملیات ترور و به شهادت رساندن سردار حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه و ابومهدی المهندس فرمانده الحشدالشعبی عراق است. شاید تا زمانی که این دو فرمانده در کنار هم بودند امکان سر بر آوردن داعش وجود نداشت و با تسلطی که این دو فرمانده بر نیرو‌های نظامی و امنیتی و اطلاعاتی عراق داشتند، هر حرکت داعش با شکست مواجه می‌شد که به همین دلیل امریکایی‌ها دست به ترور این دو نفر زدند.
 
از ترور حاج قاسم و ابو مهدی تا آشفتگی سیاسی در عراق / چه عواملی هسته‌های خفته داعش را دوباره فعال کرد؟
 
دلیل دیگری که تاثیر مستقیمی بر شروع مجدد عملیات‌های داعش داشت، اوضاع سیاسی عراق بود، از حدود ۶ ماه پیش که عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق از این سمت استعفا داد، تا یک ماه قبل که مصطفی الکاظمی به این سمت رسید، عراق تقریبا دولتی به خود ندید و این خلاء در حکومت باعث شد نظارت و مقابله جدی با گروه‌های تروریستی صورت نگیرد.

از همین رو نهاد‌های اطلاعاتی و امنیتی و سازمان مبارزه با تروریسم و ارتش عراق نیز در کار خود با مشکلاتی مواجه شدند و عدم مدیریت آن‌ها موجب وقوع شرایط جدید برای داعش شد. بخصوص که سازمان مبارزه با تروریسم با برکناری عبدالوهاب الساعدی به حاشیه رفت.

از طرفی تقریبا همه گروه‌های عراقی درگیر انتخاب نخست وزیر و نامزد‌های خود بودند و از تحرکات تروریست‌ها غافل شدند.

اما این آشفتگی سیاسی جدا از بحث رصد و مقابله به نوع دیگری نیز در قوت گرفتن این گروه‌های تروریستی نقش داشت.

نبود دولت و عدم ارائه خدمات، باعث ایجاد نارضایتی و نیاز مردم به کار و پول شده و فرصت مناسبی برای گروه‌های تروریستی ایجاد کرد تا بتوانند از میان معترضان و برخی نیازمندان برای خود نیرو و محل مناسب جذب کنند، در صورتیکه اگر یک دولت قوی و کارآمد بر سر کار بود و نیاز‌های مردم را رفع می‌کرد شاید مجالی برای عرض اندام مجدد داعش پدید نمی‌آمد.

از ترور حاج قاسم و ابومهدی تا آشفتگی سیاسی در عراق / چه عواملی هسته‌های خفته داعش را دوباره فعال کرد؟
 
حال با شکل‌گیری دولت جدید در عراق و به کار افتادن نهاد‌های دولتی و حمایت نخست وزیر از الحشدالشعبی تحت قانون و سازمان‌های امنیتی و اطلاعاتی و مبارزه با تروریسم، بنظر می‌­رسد که مقابله با گرو‌های تروریستی و داعش شدت می‌یابد و همانطور که شاهد هستیم با «عبدالناصر قرداش» نامزد جانشینی ابوبکر البغدادی و به هلاکت رساندن «معتز نومان عبد نایف نجم الجبوری» (معروف به حجی تیسیر) که خود را «والی عراق» و معاون سرکرده داعش می‌نامید، تروریست‌ها به عقب رانده می‌شوند و بالطبع با فشار نیرو‌های نظامی عراق به داعش در استان‌های غربی، آن‌ها به سوریه رانده خواهند شد و باید در آینده منتظر شدت گرفتن عملیات‌های تروریستی در سوریه باشیم.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۰ ۱۰ خرداد ۱۳۹۹
امیدوارم این آشفتگی هرگز تموم نشه هر روز آشفته تر بشن روی خوش نبینند مهمان کشهای ناسپاس
Iran (Islamic Republic of)
مصمم
۱۲:۴۹ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
هر انسان عاقلی به راحتی می فهمد که ترور حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس که نقش بی بدیل آنها در نابودی حکومت صهیونیستی داعش بر همگان آشکار است جز برای زنده کردن این شجرۀ خبیثه نمی تواند باشد و ترامپ تروریست هم هدفی جز این نداشت و ادعاهای دیگر او جز برای فریب افکار عمومی نیست .