حمید حاج اسماعیلی کارشناس حوزه کار و کارگر در گفتوگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مرخصی استحقاقی و استعلاجی کارگران اظهار کرد: مرخصی، قانون و حق کارگر است.
او با بیان اینکه کارگر واجد برخورداری از حق مرخصی استحقاقی و استعلاجی است، افزود: در صورت توافق با کارفرما، کارگر مشمول برخورداری از مرخصی بدون حقوق نیز خواهد بود.
حاج اسماعیلی با بیان اینکه مرخصی استعلاجی را پزشک تعیین میکند، گفت: اگر پزشکی تأیید و تأکید کند که فردی مریض است، به او مرخصی استعلاجی تعلق میگیرد و میتواند با عذر موجه بعد از پایان بیماری به کارگاه بازگردد.
این کارشناس حوزه کار و کارگر با بیان اینکه حقوق روزهایی که به عنوان مرخصی استعلاجی برای کارگر رد شده است را سازمان تأمین اجتماعی پرداخت میکند و پرداخت آن بر عهده کارفرما نیست، گفت: کارفرما باید عذر کارگر را در این شرایط موجه بداند.
حاج اسماعیلی ادامه داد: کارگر در تمام سال ۲۶ روز میتواند از مرخصی استحقاقی استفاده کند که اگر از آن تا پایان سال استفاده نکند، امکان ذخیره آن وجود ندارد.
او با بیان اینکه بر اساس ماده ۶۶ قانون کار، کارگر نمیتواند بیش از ۹ روز از مرخصی سالانه خود را ذخیره کند، افزود: طبق ماده ۶۹ قانون کار تاریخ استفاده از مرخصی استعلاجی باید طبق برنامه ریزی و توافق کارگر و کارفرما باشد.
حاج اسماعیلی ادامه داد: اگر کارگر و کارفرما در این زمینه دچار اختلال شوند، باید برای حل مشکل خود به اداره کار مراجعه کنند و در این شرایط نظر اداره کار شرط است.
بیشتربخوانید:
ازدواج؛ عامل دریافت یک ماه پاداش دستمزد برای کارگران بیمه شده
ساعت کار کارگران در ماه مبارک رمضان کاهش مییابد؟
چگونگی شرایط مرخصی کارگران در زمان کرونا
میزان پرداخت حق عائله مندی بر عهده کارفرماست
انتهای پیام/
این قوانینی که گفتین، عین بی قانونی است. تا جایی که در پاراگراف آخر نوشته شده که کارگر برای استعلاجی هم باید اجازه بگیره. مگه کسی خبر داره که قراره کی مریض بشه و مشکلی براش پیش بیاد؟
جالبه که چند خط بالاتر گفته شده که مرخصی استعلاجی رو پزشک معین میکنه، بعد در قانون دیگه بازم اختیار رو داده دست کارفرما.
از این قوانین دوپهلو در مملکت کم نداریم که البته همگی به عمد اینگونه تصویب شده اند و این قوانین هدفی جز تحت سلطه قرار دادن قشر ضعیف ندارند.