به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، غلامرضا توکلی، مدیرکل دامپزشکی استان البرز در خصوص توصیههای بهداشتی استفاده از گوشت قرمز، سفید و دیگر فرآوردههای دام و طیور که به صورت روزانه در سبد غذایی قرار دارد،گفت: به مردم توصیه میکنیم این مواد را از مراکزی تهیه کنند که دامپزشکی بر آنها کنترلهای لازم را دارد.
توکلی با اشاره به این که بسیاری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام به راحتی قابل سرایت است، افزود: احتمال آلودگی حیوانات با آغاز فصل گرما و فعالیت کنهها به بیماری تب کریمه کنگو بیشتر میشود.
مدیرکل دامپزشکی البرز گفت: این بیماری ویروسی اگر از طریق دام به انسان انتقال پیدا کند در صورت پیشرفت موجب مرگ میشود؛ در نتیجه برای مصون ماندن از این بیماریها همچنان مردم را به تهیه گوشت و دیگر فرآوردههای دامی از مراکز معتبر تحت نظارت دامپزشکی توصیه میکنیم.
او با تاکید بر اهمیت توجه و دقت مردم در استفاده از نوع مرغ مصرفی، افزود: از چند ماه گذشته سازمان دامپزشکی کشور تصمیمی مبنی بر تقسیم کشتارگاههای طیور کشور به سه رتبه «اِی پلاس»، «اِی» و «بی» را عملیاتی کرده است.
توکلی با اشاره به این که تولید فرآوردههای با کیفیت در سطح کشتارگاههای طیور، به بکارگیری تکنولوژی مناسب و دستگاههای پیشرفته نیاز دارد، افزود: در حال حاضر در استان البرز اقدامات لازم برای ارتقای رتبه این کشتارگاهها انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان البرز با بیان این که تغییر رتبه کشتارگاههای طیور بر کیفیت مرغ تولیدی و از طرفی افزایش قیمت آن تأثیرگذار است، گفت: در کشتارگاههای با درجه «اِی» این افزایش قیمت برابر ۵۰۰ تومان و برای مرغ تولیدی کشتارگاههای با درجه «اِی پلاس: برابر هزار تومان است.
توکلی با تاکید بر این که تغییر درجه کشتارگاههای طیور به یقین تأثیر مهمی در سلامت کیفیت مرغ تولیدی دارد، افزود: در کشتارگاههای با درجه «اِی» تخلیه اندرونیها مانند ریه، نای و یا کلیههای مرغ کاملاً به صورت اتوماتیک انجام میشود.
او افزود: مرغها در بسته بندی و با کد رهگیری و شناسنامه ارائه در بازار عرضه میشود و روی کاورهای بسته بندی نیز درجه و کیفیت مرغ تولید درج شده است، مردم برای اطلاع از صحت این موارد میتوانند کد رهگیری را به سامانه ۳۰۰۰۸۹۰۳ دامپزشکی پیامک ارسال کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان البرز گفت: در حال حاضر شش واحد کشتارگاه طیور در البرز فعالیت دارند که همه دارای رتبه «بی» هستند، اما در ماههای اخیر قدمهای خوبی توسط مسئولان و تیم اقتصادی استان برداشته شده است و در حال برنامه ریزی هستیم تا با پرداخت وامهای کم بهره، کشتارگاههای طیور البرز را ترغیب کنیم تا مجهز به خط دو شوند.
توکلی در بخش دیگری با بیان اینکه مدت ماندگاری مرغ منجمد تولیدی در کشتارگاههای با رتبههای مختلف نیز با یکدیگر تفاوت دارد، افزود: این مهم برای مرغهای منجمد شده تولیدی در کشتارگاههای با درجه «بی» شش ماه و برای کشتارگاههای درجه اِی و اِی پلاس حدود یکسال و حتی بیشتر از آن است.
او افزود: اگر مردم گوشت چرخ کرده را از مراکزی تهیه کنند که دارای مجوز بسته بندی گوشت از دامپزشکی هستند، ایرادی ندارد، اما تهیه گوشت چرخ کرده از قصابیها را توصیه نمیکنیم، بلکه سفارش ما این است که مردم گوشت قرمز خریداری شده را به خانه برده و بعد از شستشو و خشک کردن آن را چرخ کنند.
توکلی گفت: قبل از شیوع بیماری کرونا، باز کردن بسته بندی مرغ در حضور مشتری و قطعه کردن آن موردی نداشت، اما بعد از مشاهد این بیماری در استان برای رعایت پروتکلهای بهداشتی، قطعه کردن مرغ را ممنوع کرده ایم.
منبع: مهر
انتهای پیام/خ