عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از ثبات قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۸ هزار و ۹۰۰ تا ۹ هزار تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشیها ۱۳ هزار تا ۱۳ هزار و ۲۰۰ تومان است.
وی افزود: با توجه به بهبود فضای کار برای برخی مشاغل پیش بینی میشود که روند با ثبات قیمت مرغ در بازار ادامه یابد.
حجت با اشاره به اینکه کمبودی در تولید مرغ وجود ندارد، بیان کرد: با توجه به وضعیت مناسب جوجه ریزی و تولید، قیمت مرغ در همین دامنه خواهد بود و تنها ممکن است در پایان هفته نوسان ۱ تا ۲ درصدی در بازار رخ دهد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی مرغ بیان کرد: هم اکنون خرید تضمینی مرغ با وزن ۱.۶۰۰ کیلوگرم در حال انجام است و برای خرید مرغ با وزن بالای ۲ کیلوگرم به سبب روند مناسب قیمت در بازار، مرغداران تمایلی به عرضه ندارند.
این مقام مسئول از آغاز صادرات مرغ خبر داد و گفت: برخی تجار در بازارهای عراق و افعانستان رایزنیهای در خصوص صادرات مرغ داشتند و تنها نگرانی ما این است که تعرفه یک هزار و ۵۰۰ تومانی به رقم ۵ هزار تومان برسد که با این وجود بازارهای خود را از دست خواهیم داد، در غیر این صورت مرغداران با خیال آسوده میتوانند برای صادرات برنامه ریزی کنند.
به گفته وی، هم اکنون صادرات مرغ به بازارهای هدف در حال انجام است و تنها آمار و ارقام مشخص در اینزمینه وجود ندارد.
وی درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی مرغ گفت: در اوایل هفته که قیمت هر کیلو مرغ گرم در بازار ۱۳ هزار و ۱۰۰ تومان بود، مرغداران تمایلی به تحویل مرغ خط یک شیرینگ پک شده با نرخ ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان را نداشتند و تنها مرغهای با وزن ۱.۶۰۰ گرم با نرخ ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان تحویل پشتیبانی امور دام میشود.
اینمقام مسئول از آغاز صادرات مرغ خبر داد و گفت: برخی تجار در بازارهای عراق و افعانستان رایزنیهای در خصوص صادرات مرغ داشتند و تنها نگرانی ما این است که در صورت عدم بازگشت تعرفه به یک هزار و ۵۰۰ تومان، بازارهای صادراتی را از دست دهیم.
حجت با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ وجود ندارد، بیان کرد: ماه گذشته ۱۰۰ میلیون جوجه ریزی در واحدهای مرغداری صورت گرفت که با این وجود پیش بینی میشود که نرخ مرغ به تعادل برسد.
وی با بیان اینکه بازگشایی رستورانها در تعادل قیمت مرغ در بازار تاثیر گذار است، گفت: میزان جوجه ریزی صورت گرفته در واحدهای مرغداری جوابگوی تامین بازار در آینده خواهد بود و پیش بینی میشود که با بازگشایی تالارهای پذیرایی قیمت مرغ به نرخ تعادلی که ۱۴ هزار تومان است، برسد.
حجت با اشاره به اینکه ظرفیت قابل توجهی در صنعت مرغداری داریم، بیان کرد: با وجود آنکه ۹۰ درصد کشورهای اطراف واردکننده مرغ هستند، از این رو به سبب ظرفیت بی نظیر تولید مرغ با اتخاذ برخی سیاستها باید از این فرصتها استفاده کرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه با رونق صادرات شعار سال محقق خواهد شد، گفت: اگر با ۵ درصد افزایش تولید بازار را دچار خدشه کنیم، جهش تولید معنا ندارد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه تولیدکنندگان با معضلات و گرفتاریهای بزرگی مواجه هستند، بیان کرد: از بهمن سال گذشته مرغداران علی رغم واریز پول با تاخیر چند ماهه، نهاده در اختیارشان قرار میگیرد.
حجت ادامه داد: در حال حاضر برخی شرکتها در سامانه بازارگاه بالای یک ماه توزیع نهاده به تعویق افتاده و از آنجا که پروسه تولید ۴۰ روزه است، مرغداران در تامین مرغ مورد نیاز دچار چالش میشوند.
این مقام مسئول افزود: با توجه به تاخیر چند ماهه در تامین نهاده، تولیدکنندگان به سبب کمبود نقدینگی ناچارند که به سراغ بخش خصوصی یا بانکها روند که به سبب بهره بالای بانکی در بخش کشاورزی جوابگو نیست، در حالیکه در دنیا بخش کشاورزی کمتر از ۱۰ درصد اعتبار میگیرد.
به گفته وی، با توجه به خواب سرمایه مرغدار نزد واردکنندگان امیدواریم برنامهای ترتیب داده شود که پس از واریز پول ظرف مدت زمان یک هفته کالا به دست تولیدکننده برسد تا با اطمینان خاطر بیشتری مرغدار به تولید ادامه دهد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی درباره چالش پیش روی مرغداران گفت: مشکل اصلی مرغداران فقدان نظارت بر کرایههای حمل و نقل است و علی رغم آنکه در ماههای دی و بهمن در بارنامه ۱۸۰ تومان به ازای هر کیلو نهاده کرایه دریافت میشد، هم اکنون به ۳۰۰ تا ۳۲۰ تومان رسیده است که این نرخ توجیه اقتصادی ندارد و به شدت هزینههای مرغداران را افزایش میدهد.
حجت در پایان قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ گرم ۱۴ هزار تا ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد.
انتهای پیام/