به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کیک سوارپرایز یکی دیگر از کیکهای خوشمزه و مورد توجه است که پیشنهاد میکنیم حتما تهیه کنید. این کیک زمانی که شما دسر مورد نظر را از قالب در میآورید شکل عادی دارد، ولی زمانی که آن را برش میزنید محتویات داخل آن نشان داده میشود.
مواد لازم
تخم مرغ: چهار عدد
آرد: یک و یک دوم پیمانه
شکر: سه چهارم پیمانه
کره: صد و پنجاه گرم
وانیل: یک دوم قاشق چایخوری
نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
رنگ خوراکی دلخواه: یک دوم قاشق چایخوری
کیک اسفنجی: طبق دستور در صفحات قبل
مراحل پخت
ابتدا ظرف یا پاکت آرد رو با قاشق هم میزنیم، پیمانهها رو با قاشق پر کرده و سر پیمانه رو صاف میکنیم. آرد رو حتما دو بار الک کنید.
تخم مرغها باید هم دمای محیط شوند.
کره باید به دمای محیط برسد.
برای درست کردن این نوع کیک سورپرایز، اول باید طرح داخل کیک رو آماده کنیم برای طرح وسطش میتونید همین دستور کیک رو دو بار درست کنید. یک بار توی سینی رولت برای طرح وسط کیک و یک بار برای خود کیک. یا میتونید از دستور کیک اسفنجی، رولت، ساده یا شکلاتی یا کیک ساده استفاده کنید.
پس از آنکه کیک دلخواه رو آماده کردید، با استفاده از رنگ خوراکی رنگش میکنیم.
برای اینکه کیک زیاد هم نخورد و بافتش بهم نریزد. چند قاشق از مایهی کیک را در یک کاسه ریخته و رنگ دلخواه را به آن اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم.
میتوانید چند رنگ را با هم ترکیب کنید و رنگ مورد نظرتان را بسازید.
مایهی کیک رنگ شده را به بقیهی مواد اضافه میکنیم.
با احتیاط مواد را مخلوط کنید تا رنگ یکدست شود.
سینی رولت را کاغذ روغنی بیندازید و مایهی کیک را با فاصله کم داخل آن بریزید.
مواد را با پالت یا پشت قاشق در سینی پخش میکنیم تا هم سطح شود.
سینی را به مدت یک ربع در فر از پیش گرم شده قرار میدهیم.
پس از یک ربع کیک را تِست میکنیم. زمانی که انگشتتان را روی کیک فشار میدهید باید حالت اسفنجی داشته و فرو رفتگی بالا بیاید. خلال دندان هم باید از داخل کیک تمیز دربیاید.
کیک پخته شده را روی توری خنک کننده میگذاریم تا به دمای محیط برسد.
زمانی که کیک به دمای محیط رسید، دور تا دور کیک رو با چاقو از قالب جدا میکنیم.
کاغذ روغنی را از کیک جدا کرده و آن را در فریزر میگذاریم. کیک باید یک ساعت در فریزر بماند تا خوب و تمیز کاتر بخورد. اگر فریزرتان جا ندارد میتوانید کیک رو به چند قسمت تقسیم کنید، روی آنها محافظ غذا بکشید و بعد داخل فریزر بگذارید.
پس از یک ساعت کیک را در آورده و کاتر میزنیم. میتوانید از کاتر قلب، عدد، گل یا ستاره استفاده کنید. چیزی که در انتخاب کاتر مهم است طرح نیست، بلکه ارتفاع آن است. حتما و حتما قبل از کاتر زدن آن را در قالبتان بگذارید و تِست کنید. کاتر باید در قالب جا شود و وقتی آن را ته قالب میگذارید روی آن چند سانت خالی بماند.
کیک فریز شده را در آورده و با کاتر مناسب قالب میزنیم. کاتر رو روی کیک خوب فشار میدهیم.
سپس با دست از زیر، کیکِ قالب زده شده رو جدا می کنیم.
حتما یک بار کیکهای کاتر زده شده را در قالب بچینید تا از تعدادش مطمئن شوید. کیکها باید کل طول قالب را پر کنند، یکی دو تا هم اضافه داشته باشید.
حالا یک سینی یا بشقاب را با کیسه فریزر یا محافظ غذا میپوشانیم و کیک کاتر زده شده را روی آن میچینیم و در فریزر میگذاریم. این کیکها تا وقتی مایهی کیک حاضر شود باید در فریزر بمانند. علت این کار این است که اولا وقتی کیکها مجددا در فر میروند تیره نشوند و دوم اینکه فشار کیکِ در حال پخت فرم آنها را از بین نبرد.
در اینجا به سراغ کیک اصلی میرویم. فر را روی ۱۸۰ درجهی سانتی گراد معادل ۳۵۰ درجهی فارنهایت یا درجهی ۴ فر روشن میکنیم تا گرم شود. قالب لوف (مستطیلی) ۱۲ در ۲۲ سانت یا ۱۰ در ۲۰ سانت را کاملا با کره چرب میکنیم.
میتوانید قالب را آردپاشی کنید یا کاغذ روغنی بیندازید.
معمولا کیکهایی که کره و روغن زیاد دارند به مرور زمان کف قالب را تیره و خراب میکنند، به همین دلیل ترجیح بر استفاده از کاغذ روغنی است.
به اندازهی کف قالب و دیوارهها کاغذ میبریم و در قالب میاندازیم. روی کاغذ را هم با کره چرب میکنیم.
اولین مرحلهی تهیهی کیکهای کرهای زدن شکر و کره است.
کره را در یک کاسه تمیز میریزیم. به مدت یک دقیقه با دور متوسط همزن برقی میزنیم تا بافت آن یکدست شود.
حالا شکر را اضافه کرده و با کره هم میزنیم. شکر رو توی چند مرحله اضافه میکنیم، بعد از هر مرحله اضافه کردن شکر، مواد را یک دقیقه با دور متوسطِ همزن هم میزنیم. (حدود ۴ دقیقه کافی است).
نکتهای که راجع به کیکهای کرهای باید دقت کنید، وا نرفتن کره حین زدن است. در صورتیکه دمای آشپزخونه بالا باشد، ممکن است کره حین زدن شل شود. اگر دیدید کره خیلی شُل شد، همزن را خاموش کنید و ظرف را دو دقیقه درفریزر بگذارید. سپس دوباره به کارتان ادامه دهید.
مواد را تا جایی بزنید که روشن، حجیم و پفی شود.
تخم مرغها را یکی یکی اضافه میکنیم. پس از اضافه کردن هر تخم مرغ، مواد را با دور تند همزن میزنیم تا یکدست شوذ، سپس تخم مرغ بعدی را اضافه میکنیم.
وانیل را به مواد اضافه و بعد مخلوط میکنیم. میتوانید از وانیل پودری یا مایع نیز استفاده کنید. در صورتیکه وانیل ندارید، به جای وانیل یک قاشق غذاخوری رندهی پوست لیموترش یا پرتقال بریزید.
نمک را به آرد الک شده اضافه و مخلوط میکنیم.
آرد را در دو مرحله به مواد اضافه میکنیم و بعد از هر بار اضافه کردن، با کندترین دور همزن تا جایی میزنیم که مواد یکدست شود.
همونطور که میدانید کیک بیکینگ پودر دار سریع باید توی فر برود و خوبی این کیک این است که بیکینگ پودر ندارد و وقت دارید مراحل کیک سورپرایز رو بدون عجله انجام دهید. اول از همه چند قاشق از مایهی کیک را ته قالب میریزیم و روی آن را صاف میکنیم. یک سانت از ارتفاع قالب را بپوشاند کافیست. برای صاف کردن هم خیلی وسواس به خرج ندید.
قالب را پنج دقیقه داخل فر میگذاریم تا روی آن بسته شود. این کار باعث میشود کیکهای کاتر زده شده فرو نروند.
سپس یک قاشق از مایه کیک را مثل یک نوار طولی وسط قالب میریزیم. این یک قاشق در اثر گرما آب میشود، ولی مهم نیست.
کیکهای کاتر زده شده رو از فریزر دراورده و بصورت طولی در قالب میچینیم. مایه کیکی که مثل نوار ریختیم مثل چسب عمل میکند. طول قالب باید کاملا پر شود.
سپس مایه کیک باقیمانده را با لیسک مجدد هم میزنیم؛ و مایه باقیمانده را داخل قالب میریزیم و روی آن را صاف میکنیم.
در صورتیکه میزان مواد اولیهای که گفته شد را کامل درست کنید، علاوه بر دو طرف قلبها روی کیکها هم پوشیده میشود.
اگر این کیک را بصورت سورپرایز درست کردید، در واقع مواد وسط قالب، از قبل پخته شده بنابراین نیم ساعت برای پخت کیک کافیست. ولی اگر کیک رو بصورت ساده درست کردید ۴۰ تا ۴۵ دقیقه باید داخل فر بماند. در هر صورت بیست دقیقه اول به هیچ وجه در فر را باز نکنید. بعد از نیم ساعت مجازید کیک را چک کنید. روی کیک و دیوارههای کیک باید طلایی شده باشه و خلال دندان از وسط کیک تمیز در بیاورید.
قالب را روی توری خنک کننده قرار میدهیم. کیکهای کرهای بافت تردی دارند و اگر داغ از قالب در بیایند ممکن است چند تکه شوند. حتما اجازه دهید کیک داخل قالب خنک شود.
در پایان و پس از خنک شدن کیک را برعکس کرده کاغذ روغنی را از آن جدا کنید و برش بزنید.
منبع: غذالند
انتهای پیام/