به گزارش خبرنگار
راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،
محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در جلسه هم اندیشی مدیران اتحادیههای تعاونیهای حمل و نقل و مسکن با بیان اینکه امروز جلسه بسیار خوبی در اتاق تعاون ایران برگزار شد و تمامی مدیران اتحادیهها مشکلات و درخواست خود را در ارتباط با وزارت راه وشهرسازی مطرح کردند، گفت: برای ما بسیار حائز اهمیت است که بتوانیم نقش تعاونیها را روز افزون کنیم و هم اکنون تعاونیها بهترین و قابل اعتمادترین تشکلهای عمومی در کشور هستند.
وزیر راه و شهرسازی افزود: تعاونیها نقش ماندگاری در تمامی حوزهها داشته و وزارت راه و شهرسازی تا کنون توانسته برنامهها و جهت گیریهای مختلفی را در این حوزه دنبال کند.
او با بیان اینکه در تفاهم نامه امروز ۲ بخش حمل و نقلی و مسکن مورد ارزیابی قرار گرفت، گفت: در این تفاهم نامه مقرر شد با تعامل و همکاری اتاق تعاون منازل کارگری در جوار شهرکهای صنعتی ساخته شود و بتوانیم پروژههای مسکونی را در این شهرکها فعال کنیم.
اسلامی گفت: هم اکنون در شهرهای کاسپین و ایوانکی که در آنها شهرکهای صنعتی فعال هستند ساخت این پروژهها آغاز شده و هدف گذاری که در این زمینه صورت گرفته ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی است که سعی خواهیم کرد مصوبه شورای عالی شهرسازی با همکاری وزارت صمت را بتوانیم دریافت کنیم.
وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: در بخش حمل و نقل نیز سعی کرده ایم بخش کشاورزی را فعال کنیم و در طی چند وقت اخیر هم یک شرکت در حال ساخت ناوگان یخچالدار است که به زودی این شرکت افتتاح میشود و خوشبختانه اتحادیههای تعاونیها نیز میتوانند از ظرفیتهای این حوزه استفاده کنند.
او ادامه داد: در بحث کشتیرانی و ریل هم از ورود تعاونیهای حمایت خواهیم کرد و تا کنون شرکت کشتیرانی هم همکاریهای بسیار نزدیکی با وزارت راه و شهرسازی داشته و این همکاریها ادامه خواهد داشت.
اسلامی به مصوبه اخیر نوسازی ناوگان باری و مسافری اشاره کرد و گفت: اولویت واردات برای کامیونهای باری است و در اطلاعیهای هم که سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای ارائه کرده تمامی بندها و آئینها مقرر شده که از ظرفیتهای تمامی شرکتهای حمل و نقلی استفاده شود تا دلالان و سوداگران نتوانند وارد این بخش شوند.
وزیر راه و شهرسازی گفت: ما در واردات کامیونها سعی کرده این از پیرترین و مسنترین رانندگان این بخش استفاده کنیم و طی پیامکی هم که ارسال شده رانندگان ۵۵ تا ۶۰ سال در اولویت قرار دارند.
او یادآور شد در حوزه حمل و نقل جادهای ایمنی جاده و سلامت رانندگان برای ما بسیار مهم است و حدود ۸۶۳ کامیون فعال و راننده در کشور وجود دارد که برای نوسازی ناوگان آنها قراردادشان با شرکت ایران خودرو دیزل منعقد شده است.
اسلامی با اشاره با اینکه به ۴ گروه برای مشارکت در طرح نوسازی ناوگان مجوز داده شده است، گفت: طبق قانون و آئین نامه اجرایی سعی شده در ابتدا بتوانیم از ظرفیتهای تعاونیها و شرکتهای حمل و نقلی استفاده کنیم.
نوسازی ۲۰ هزار کامیون طی ۲۰ سال گذشته
وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: در ۲۰ سال گذشته ۲۰ هزار کامیون نوسازی شده و ۵۲ هزار دستگاه هم با همکاری بخش خصوصی نیاز به نوسازی دارد که سعی خواهیم کرد با همکاری بخش خصوصی از آنها استفاده کنیم.
او با اشاره به اینکه در چند وقت اخیر با چند کشور توافق نامهای امضا شده تا با رعایت پروتکلهای بهداشتی بتوانیم جابجایی و حمل کاراها را از سر بگیریم، گفت: متاسفانه کرونا به تمامی کشورها ضربه سنگینی از لحاظ اقتصادی وارد کرده، اما سعی خواهیم کرد بتوانیم با رعایت دستور العملها جابه جایی و حمل کالاها در مرزهای بین المللی را از سر بگیریم.
اسلامی با اشاره به اینکه از محل تبصره ۱۸ تعداد ۷۷۸ دستگاه کامیون را نوسازی کرده ایم، گفت: این یک رکورد کم نظیر در حوزه حمل و نقل ریلی به شمار میرود و در صورت درخواست دستگاهها و اتحادیههای حمل و نقلی برای واگن یخچالدار سعی خواهیم کرد از محل این تبصره استفاده کنیم.
وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: طی سالهای گذشته بیشترین آسیب از سیل، سرما و یخبندان به جادههای کشور وارد شده که خوشبختانه با همکاری تمامی دستگاهها بخش عمدهای از این خسارتها و آسیبها جبران شده است. با حمایت تمامی دستگاهها و تعاونیها سعی خواهیم کرد در قالب طرح بازآفرینی شهری و نوسازی بافتهای فرسوده بتوانیم مشکل مسکن را در این حوزهها برطرف کنیم.
انتهای پیام/