به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، هشتم شوال، سالروز تخریب قبرستان بقیع در مدینه النبی عربستان بود که در ادبیات تاریخی به یوم الهدم یا روز ویران کردن نام گرفته است. قبرستان بقیع محل قرار گرفتن مزار ۴ امام و به نقلی مزار حضرت فاطمه(س) و به علاوه بقعههای چندین تن از بزرگان دین و خویشاوندان پیامبر اسلام(ص) است که وهابیان آل سعود در چند نوبت با هجوم به آنجا، دست به تخریب تمامی بارگاهها و غارت اشیای ارزشمند آنها زدند.
وهابیها، پیرو مکتب محمد بن عبدالوهاب هستند که او هم عقاید وهابیت را بر اساس بخشی از دیدگاههای ابنتیمیه پای ریزی کرده بود. آل سعود در حجاز و سرزمینهای اطراف بر مبنای عقاید وهابیگری تخریبهای متعددی در حرمها و قبور داشت؛ چراکه ایجاد بارگاه بر روی قبور و زیارت آنها را شرک میداند. عقاید گروه تروریستی داعش هم بر همین تفکر است.
تخریب اخیر قبرستان بقیع در سال ۱۹۲۶ میلادی و ۱۳۴۴ هجری قمری، اعتراض شدید شیعیان از جمله علما و فقیهان را به همراه داشت که عدهای برای بازسازی این محل اقدام کردند.
بیشتر بخوانید: آیا ساختن بارگاه برای قبر از نظر اسلام بدعت است؟/ تخریب بقیع؛ توطئهای برای از بین بردن اصل اسلام از سوی وهابیت
امام موسی صدر، مؤسس مجلس اعلای شیعه لبنان به عنوان یکی از پیشروهای بازسازی بود؛ او در مصاحبهای با یک خبرنگار لبنانی، تعریف میکند که در سال ۱۹۶۲ آیت الله سید محسن حکیم، مرجعیت عام وقتِ شیعیان، قصد حج داشته و از او (امام موسی صدر) خواسته تا با مسئولان عربستانی تماس بگیرد و اجازه ساخت قبور بقیع را دریافت کند.
پس از تلاشهای امام موسی صدر و با مشورت متخصصان اسلامی و تصویب بازسازی میراثهای اسلامی در کنگره انجمن جهان اسلام، او بهترین راه را برای احقاق این حق در گفتوگو میبیند و در آن گفتوگوها، استدلالهای محکمی برای تفاوت اساسی مفهوم زیارت قبور و پرستیدن آنها بیان میکند که وهابیها هم پاسخ قانع کنندهای برایشان نداشتند. در آخر، با ربوده شدن موسی صدر و تیرگی روابط ایران و عربستان، تلاشهای او برای بازسازی و احیای این میراث ناکام ماند.
انتهای پیام/