به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها به فصل جابهجاییها نزدیک میشویم و این در حالی است که بسیاری از مستاجران و خریداران مسکن نگران از رشد جهشی قیمتها به ویژه در بخش اجاره هستند. اما از طرف دیگر بسیاری از مالکان و دلالان دندان طمع برای بالابردن قیمتهای اجاره تیز کرده اند تا شاید بخشی از مشکلات اقتصادی و معیشتی خود را برطرف کنند.
از طرف دیگر دلالان باز هم برای بالابردن قیمتهای اجاره خود به سایتهای اینترنتی از جمله دیوار و شیپور رفته و با درج قیمتهای نجومی سعی میکردند حباب کاذبی را در این بازار ایجاد کنند، اما با اعتراض مستاجران و متقاضیان خرید مسکن و همچنین رشد جهشی قیمت خودرو دادستانی ورود و دستور برداشتن قیمتها را از سایت داد. اما چندی نگذشت که دوباره دلالان از ترفندهای جدید برای درج قیمتها استفاده کرده و با دادن کدهای مختلف سعی کرده اند که مشتری را با هرقیمتی جذب کنند.
از طرف دیگر ورود دلالان به بازارمسکن باعث شده که بسیاری از خریداران مسکن دست از خرید بکشند و این خود باعث ایجاد مشکلات بسیار زیادی برای متقاضیان شده به طوری که هم اکنون قیمت خرید اوراق تسهیلات مسکن ۲۴۰ میلیون تومانی به بالاترین نرخ خود یعنی ۴۰ میلیون تومان رسیده و این خود باعث شد که متقاضیان و خریداران واقعی مسکن دست از خرید کشیده و دوباره به همان اجاره نشینی پناه ببرند.
براساس این گزارش، «گزارش تحولات بازار مسکن شهر تهران در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹»، برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور و توسط اداره بررسیها و سیاستهای اقتصادی بانک مرکزی تهیه و منتشر شد.
متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران ۱۶ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۹ درصد افزایش و نسبت به ماه قبل ۱۰.۹ درصد افزایش داشت.
همچنین متوسط قیمت هر متر مربع مسکن در تهران در دو ماهه نخست سال ۹۹، ۱۶ میلیون و ۱۳۴ هزار تومان بود که نسبت به دوره زمانی مشابه سال ۹۷، ۱۸۲ درصد افزایش نشان میدهد. به عبارت دیگر، متوسط قیمت هر متر مربع مسکن در تهران در دو ماهه نخست سال ۹۹، ۲.۸۲ برابر دوره زمانی مشابه سال ۹۷ بوده است.
در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹، تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران به ۱۱ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی بالغ شد که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۶.۷ درصد کاهش نشان میدهد.
بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده در شهر تهران به تفکیک عمر بنا در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ حاکی از آن است که از مجموع ۱۱ هزار و ۳۱۰ واحد مسکونی معامله شده، واحدهای تا ۵ سال ساخت با سهم ۳۸.۸ درصدی بیشترین سهم را به خود اختصاص دادهاند. سهم مذکور در مقایسه با اردیبهشت ماه سال قبل حدود ۲.۲ واحد درصد کاهش یافته و در مقابل به سهم واحدهای با قدمت ۶ تا ۱۰ سال و ۱۶ سال و بیشتر افزوده شده است.
بررسی شاخص اجاره مسکن در شهر تهران و در کل مناطق شهری در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ در مقایسه با اردیبهشت ماه پارسال نشان میدهد رشد اجارهبها در شهر تهران ۲۸.۵ درصد و در کل مناطق شهری ۳۱.۳ درصد بوده است.
محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی چندی پیش درباره افزایش قیمت مسکن به ۱۷ میلیون تومان میانگین قیمت هر متر مسکن در تهران، گفت: هموطنانی که نیازمند خانه هستند و استطاعت خرید این خانهها را ندارند، به هیچ عنوان نگران نباشند. در سامانه طرح مسکن ملی دست همه را باز گذاشته ایم تا هرکسی خواست ثبتنام کند و هیچکس جا نماند.
همچنین گزارشات میدانی هم نشان دهنده رشد جهشی قیمتها در بازار اجاره است به طوری بسیاری از آنها از رشد ۴۰ تا ۵۰ درصدی قیمتها گلهمند بودند و همچنان از مالکانی که هیچ انصافی نداشتنند و هرساله قیمتها را به صورت نامتعارف افزایش میدهند.
در همین زمینه نوروزی یکی از مستاجران که در محدوده بلوار فردوس ساکن است در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان از بی انصافی مالکان گلهمند بود و گفت: برای یک واحد ۶۰ متری ۱۲ سال ساخت ۸۰ میلیون تومان بیعانه و ماهانه ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتومان کرایه پرداخت شده است.
او با بیان اینکه متاسفانه هر ساله قیمتهای اجاره در محدوده غرب بسیار افزایش مییابد افزود: هر سال با رشد جهشی قیمتها بسیاری از مستاجرانی که در شمال تهران ساکن هستند به سمت محدودههای غرب و یا شرق میروند که این خود زمینه ساز رشد قیمتها شده است.
او ادامه داد: به عقیده بنده باید هرچه سریعتر دولت ویا دستگاههای مختلف قیمت گذاری در محلات را انجام دهند تا شاید بخشی از مشکلات در این حوزهها برطرف شود.
همچنین حسینی یکی از مستاجران در محدوده پیروزی بلوار ابوذر در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه یک واحد ۱۲۰ متری در سال گذشته ۸۰ میلیون تومان بیعانه و ماهانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کرایه پرداخت میکنیم اظهار کرد: متاسفانه قیمتها روز به روز در حال افزایش است و این خود باعث شده که ما هرسال به محلات پایینتر برویم.
بختیاری یکی دیگر از مستاجران که در محله پاتریس لومومبا ساکن بود، افزود: از بالا رفتن هرماه اجاره و قیمتها خانه خسته شدیم هیچ مسئولی به فکر ما مستاجران نیست و هیچ تدبیری برای کاهش دادن و یا حداقل ثابت نگه داشتن قیمتها دستگاههای مختلف در دستور کار خود قرار نداده اند.
او ادامه داد: سال گذشته قصد داشتیم با ۵۰۰ میلیون تومان یک واحد ۴۰ متری در مرکز شهر بخریم، اما متاسفانه نتوانستیم واحد مورد نظر خود را به دلیل بد نقشه بودن بخریم، اما متاسفانه امسال با همین مبلغ میتوانیم تنها یک واحد ۷۰ متری در مرکز شهر رهن کامل کنیم.
مظفری یکی دیگر از مستاجران که در محدوده منیریه ساکن است بیان کرد: یک واحد ۱۱۰ متری ۱۵ سال ساخت ۱۵۰ میلیون تومان بیعانه و حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان اجاره داده شده که در مقایسه با سال گذشته رشد بسیار چشم گیری داشته است.
همچنین اسدی یکی از خریداران مسکن که به تازگی یک واحد ۱۰۰ متری خریده در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران سال گذشته هر متر واحد مسکونی در محدوده خیابان خارک ۱۲ میلیون تومان بود، اما امسال قیمت همین واحد متری ۱۸ میلیون تومان شده است.
در همین رابطه ایرج رهبر دبیر انجمن انبوه سازان استان تهران درگفت وگو با خبرنگار مسکن اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه اصولا قیمت مسکن به وضعیت عرضه و تقاضا باز میگردد، افزود: هرچه تقاضا بیشتر باشد ما شاهد ثبات و یا کاهش قیمت مسکن خواهیم بود.
اوبا بیان اینکه افزایش قیمت مسکن باعث رشد چشم گیر قیمت اجارهها میشود، افزود: کارها و اقدامات دستوری نمیتواند باعث کاهش قیمتهای اجاره ویا خرید مسکن شود البته ممکن است برای یکی و یا دو ماه تاثیر داشته باشد، اما به صورت مسکنی عمل میکند.
دبیر انجمن انبوه سازان مسکن توضیح داد: دولت باید برنامههای بلند مدت و یا میان مدت برای خرید و فروش و یا اجاره در دستور کار خود قرار دهد تا شاهد بهبود وضعیت بازار شویم در صورتی که برنامهای برای این بازار ارائه نشود به زودی شاهد رشد جهشی قیمتها خواهیم بود.
رهبر بیان کرد: ارائه برنامههای بلند مدت و میان مدت و تولید مستمر مسکن خود میتواند در آینده این بازار را به سمت رونق و همراه با ثبات ایجاد میشود.
بر اساس این گزارش بازار مسکن این روزها در شرایط بسیار نابه سامان همراه با نگرانی مستاجران به سر میبرد این در حالی است که حوزه مسکن به عنوان مهمترین بخش اقتصاد هر کشور هر سال با چالشهای بسیار زیاد رو به رو میشود که این خود باعث ناراحتی قشر بسیار گسترده جامعه از جمله مستاجران میشود.
انتهای پیام/
شغلم کارگریه ماهی 750اجاره میدم تو این وضیعت بحران به نظرتون میتونم خونه بخرم
نه هیچ زمان چون الان دوماهه بیکارم به زور اجاره خونم میدم
به نظر بنده 50درصد گراني ها مسكن مربوط به خود بنگاه دارهاي محترم است هم اجاره بها رو افزايش مي دهند هم قيمت مسكن رو....طرف اومده ميگه من خونم در فلان جا 500هزارتومن اجارشه ولي بنگاه ميگه من اينو به 700 هزارتومن اجاره ميدم....فقط خاطر اينكه هم كميسيون زياد بگيره هم از طرف يه مبلغ ميگيره بابت زياد گرفتن اجاره...
مشکل اساسی معیشت مردم الان این سه چیزه
قیمت خونه و مسکن رو کنترل کردید قبول انشاالله کنترل می کنید و ما هم کمتر کرایه مسکن می دیم
یه فکری برای مغازه ها بکنید من تعمیرکار لوازم خانگی سنگین هستم نمی تونم تو پاساژ مغازه بگیرم از طرفی مغازه مورد نیاز من باید حدود چهل متر باشه که بودجم نمیرسه و مغازه ۱۵ متری گرفتم
امسال صاحب مغازم کرایه رو دو برابر کرد منم مجبور شدم برای جبران بکشم روی اجرت تعمیر و سود فروش قطعات و این چرخه ادامه پیدا می کنه قبلا حق عیب یابی می بخشیدم الان مجبورم بگیرمش
لطفا فکری برای ما کاسب ها بکنید بخدا دوست نداریم گرون کار کنیم وقتی مشتری دست خالی برمی گرده ناراحت میشیم اما مجبوریم وگرنه خودمون گرسنه می مونیم
ش فروش داده که فکرکنم سراین حواله بیست میلیون خورده
حقیقتش من میخواستم ازدواج کنم با این وضعیت اسفناک دیگه محاله
از گرانی همه چیز میزارین الا گرانی ماشین سنگین
ماشین ۶تن سال ۹۷ بوده ۱۰۰میلیون الان مدل سال۹۶ در داخل کارخانه که انبار شده بود شده ۵۳۰ میلیون اونم فقط نقد
و مخارج واجاره اصلابه فکربچه دارشدن نیستم.چون بعضی وقتهاتوخرج دونفرم کم میارم.باآمدن کروناکه دیگه خیلی بدترشده.مسئولین همین یه اجاره ووضع مسکنوبتونن کنترل کنن شاهکارکردن بقیه چیزاپیشکش
حقوق یکسال بنده در یکسال گذشته شده 276 میلیون ریال-حالا صاحب خونه میگه 200 میلیون ریال بزار روی پول پیش.
آیا این منصفه؟؟؟
خب از کجا بیارم ؟؟؟
چرا خودروها از قیمت شورای رقابت گرون تر به مردم فروخته می شود. آخه چه کشوری هست یه روز به تفاهم می رسند و فرداش گرون تر می دهند. مثلا 206 رو شورای رقابت زده 61 میلیون ولی داره پیش فروش می شود 71 م
خواهشا پیگیری کنید.
چرا خودروها از قیمت شورای رقابت گرون تر به مردم فروخته می شود. آخه چه کشوری هست یه روز به تفاهم می رسند و فرداش گرون تر می دهند. مثلا 206 رو شورای رقابت زده 61 میلیون ولی داره پیش فروش می شود 71 م
خواهشا پیگیری کنید.
اگر این کار رو انجام بدن قیمت مسکن ۵۰ درصد کاهش پیدا میکنه البته اگه بخوان که کاهشی پیدا کنه
خانها خالی میمانه..
وظیفه دولت شه کنترل قیمت همه چیز
دولت وظیفه و مسئولیت های خیلی مهمتری دارد
چگونه مجلس و... میتواند جلوی fatf را بگیرد ولی اینجور جاها نمیتونن کاری کنند؟!!
حداقل یه جاهایی در نظر بگیرین مثل اردوگاه
تو این مکانها کانیکس یا حداقل چادر بزنن و آب و برق خیابان کشی
همچی ردیف قرار بدهند
شاید خنده آور باشه ولی با این وضعیت که داریم حرکت میکنیم راهی جز این کار نمیماند
اگه این کار هرچه دیرتر انجام بشه حلبی آباد های بیشتری ساخته خواهد شد
ازطرف دیگه این شهر به علت تمرکز مراکزدرمانی وپزشکان، ازهمه جای ایران به خصوص شهرهای جنوبی ایران، پذیرای مهاجرین بیماراست، که بیماران اغلب به علت فقر وگران شدن تسهیلات زندگی دراین شهر، وبالا رفتن اجاره خانه ها، درخیابانهای شهر سرگردان هستند، البته بعداز شیوع کرونا تعدادمراجعین کاهش یافته!!؟؟ این شهر که زمانی مردم آن به قنوت، قناعت معروف بودند، اکنون، به یکی از گرانترین شهرهای ایران، بافروشندگان بی انصاف وووو تبدیل شده!!؟ وزندگی مردم به سختی می گذره!؟!؟
آیا این درسته که باعنوان گرفتن شهری، زندگی برمردم تیره وتار بشه!؟!؟ چراخشتهای این شهر باید گلوی انسانها رافشاربده!؟!؟!
در همه کشور های دنیا کار آفرین و سرمایه گذار تکریم می شه ولی در ایران مجرم شناخته می شه!
مقصر منِ مالک نیستم، مدیریت کشور اشکال داره. گذشته از این که حتی از نرخ پارسال هم کمتر گرفتم تا مستاجر هم ناراضی نباشه در حالی که نرخ اجاره حداقل 50 درصد بیشتره.
جای این حرف ها مدیریت کشور را درست کنید.