به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد باقر محمدی گفت: اولین مرکز متولی سگهای زنده یاب در کشور ما، سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر است که در سال ۷۸ تاسیس شد. در ابتدا این مرکز ۱۰ قلاده سگ را آموزش میداد.
وی ادامه داد: جمعیت هلال احمر از سگهای نژاد ژرمن و لابرادور در عملیاتهای خود استفاده میکند.
محمدی افزود: این سگها از هوش بالاتری نسبت به سایر نژادها برخوردار هستند. همچنین حس بویایی آنها بسیار قوی است.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر اظهار کرد: در حال حاضر ۷۵ قلاده سگ در سراسر کشور مورد استفاده ما قرار میگیرند. هر سگ یک مربی دارد و در مجموع ۷۵ تیم در کشور فعال هستند.
وی بیان کرد: این سگها ار مراکز معتبر زمانی که توله هستند خریداری میشوند و از همان زمان، آموزشهای روزانه آنها آغاز میشود. به طوریکه یک روز هم بدون تمرین نمیگذرانند.
محمدی درباره مربی سگها گفت: مربیهای ما، آموزشهای مداوم در مجامع بین المللی میبینند و به صورت تخصصی تنها درباره امدادونجات فعالیت میکنند.
این مسئول جمعیت هلال احمر اذعان کرد: از این سگها در زنده یابی و نجات افراد استفاده میشود. همچنین این سگها در محلهای مختلف مانند جنگل، بیابان و آوار آموزش میبینند و توانایی نجات در مناطق مختلف را دارند.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر درباره آمار افرادی که تاکنون این سگها جانشان را نجات داده اند، افزود: در زلزله کرمانشاه، این سگها ۶ نفر را از زیر آوار نجات دادند که برای ما بسیار حائز اهمیت بود.
محمدی درباره هزینه نگهداری از سگها بیان کرد: هزینه نگهداری از این سگها بالا است، اما با توجه به اهمیت کارشان در حوزه نجات جان افراد، این هزینه ارزش دارد.
وی در پاسخ به این سوال که پروژه کرونایاب در کشور ما اجرا شده است، گفت: متولی این امر سازمان امداد و نجات نیست.
منبع: میزان
انتهای پیام/