به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در شهر همدان کوفتهای طبخ میشود که روش تهیه مخصوص خود را داشته و با کوفته معروف تبریزی متفاوت است. فقط تبریز نیست که به کوفتههای خوشمزه معروف است. همدان نیز در نوع خود کوفتههای بی نظیری دارد. مصرف این غذا همراه با نان، سبزی خوردن، ماست، دوغ و انواع ترشی، مطبوع و دل چسب به نظر میرسد. در سفر به همدان خوردن کوفته همدان را فراموش نکنید.
مواد لازم برای کوفته همدانی:
گوشت گوسفند ۱ کیلو
لپه ۲۵۰ گرم
پیاز بزرگ ۲ عدد
نخود ۵۰۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
برنج نصف لیوان
نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۲-۳ قاشق غذاخوری
مواد میانی برای هر کوفته:
تخم مرغ آبپز یک چهارم
آلو ۱ عدد
گردو نصف گردو
پیاز تفت داده به مقدار لازم
طرز تهیه کوفته همدانی:
برای تهیهی کوفته همدانی، ابتدا نخود و لپه و برنج را به صورت جدا بپزید و با هم میکس کنید، سپس گوشت را با ۱ عدد پیاز میکس کنید. همهٔ مواد را خوب با هم ورز بدهید. نمک و فلفل و زردچوبه و تخم مرغ و آرد نخودچی را اضافه کنید و خوب با هم ورز بدهید هرچه بیشتر ورز بدهید کوفتهها انسجام بهتری میگیرند و باز نمیشوند. از مواد هراندازه که خواستید بردارید آن را داخل دست گرد کنید و با دست آن را باز کنید و وسط آن را از مواد میانی قرار بدهید و بعد آن را گرد کنید و کنار بگذارید.
یک عدد پیاز را رنده کنید و با کمی روغن تفت بدهید، سپس رب گوجه فرنگی و نمک و زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید و تفت بدهید سپس آب به اندازهای که روی کوفتهها را بگیرد داخل قابلمه بریزید و در آن را بگذارید و اجازه بدهید آب آن بجوش بیاید.
کوفتههای آماده شده را به آرامی داخل آب جوش قرار بدهید و زیر شعله را کم کنید تا کوفتهها به آرامی بپزند و باز نشوند.
نکاتی برای تهیه کوفته همدانی:
• برای اینکه کوفتهها باز نشوند میتوانید آنها را کمی در روغن سرخ کنید.
• ورز دادن هم در باز نشدن کوفتهها تاثیر دارد هر چه بیشتر ورز بدهید کمتر باز میشوند.
• سایز کوفتهها را به سلیقهی خود میتوانید تغییر بدهید.
• سعی کنید از گوشت کم چربی گوسفندی استفاده کنید.
• اگر مواد کوفته تان شل بود میتوانید میزان آرد نخودچی را بیشتر کنید.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/