به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در سه ماه گذشته با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مراکز علمی، دانشگاه ها، دانشکدهها و ... تمام کلاسهای آموزشی به صورت مجازی برگزار شد.
تقریبا بیشتر دانشگاهها حدود ۲ الی ۳ هفته به منظور رفع اشکال درسی دانشجویان، ترم جاری را تمدید کردند و حال نوبت نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم فرا رسیده است. دانشگاههای مختلف کشور با در نظر گرفتن شیوع ویروس کرونا و لزوم حفظ سلامت دانشجویان اطلاعیهای در این خصوص صادر کرده اند.
محمد دلنواز مدیر آموزشی دانشگاه خوارزمی در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی درباره نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم در این دانشگاه تصریح کرد: ویروس کرونا باعث سخت شدن وضعیت زندگی افراد شده است و از آن جایی که تعداد دانشجویان خوابگاهی دانشگاه خوارزمی زیاد است، در شورای آموزشی مصوب کردیم تا امتحانات پایان ترم را به صورت مجازی برگزار کنیم. یعنی اولویت برگزاری امتحانات پایان ترم حتما به صورت حضوری باشد و در مواقع خاص با نظر استاد اگر دانشجویی به خوابگاه احتیاج نداشت، میتواند برای امتحانات حضوری در دانشگاه آماده شود؛ چرا که بحث خوابگاه و طرح فاصله گذاری اجتماعی مهمترین دغدغه برای دانشگاه و دانشجویان است.
دلنواز با اشاره به نحوه برگزاری امتحانات برای دانشجویان خاص مانند کسانی که مشکلات بینایی دارند، تصریح کرد: تمام محتوای امتحان مجازی دانشگاه خوارزمی به صورت کتبی برگزار نمیشود، بلکه در یک سامانه مجازی باید ارزشیابی مستمر در طول ترم، پروژه دانشجو و تکالیف دانشجو مد نظر قرار گیرد. همچنین امتحانات مجازی به صورت شفاهی یعنی سوال و جواب استاد و دانشجو از دیگر روشهای امتحان مجازی پایان ترم است.
مدیر آموزشی دانشگاه خوارزمی تصریح کرد: روشهای بسیاری در نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان وجود دارد. یک روش بسیار مهم که برای دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه خوارزمی مطرح شده، این است که دانشجویان با دریافت سوالات مختلف از استاد بتوانند در منزل به این سوالات پاسخ دهند و نمره پایان ترم آنان بر این اساس ثبت شود.
شجاع احمدوند معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی درباره روند برگزاری امتحانات این دانشگاه اظهار کرد: امتحانات پایان ترم دانشگاه علامه طباطبایی به صورت مجازی از تاریخ ۷ تیرماه تا ۱۸ تیرماه برگزار میشود.
او افزود: در گذشته برای نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم پیشنهاداتی را به شورای تصمیم گیری ارائه دادیم. یکی از آن گزینهها، امتحانات کیفی بود که این موضوع بیشتر برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری مورد استفاده قرار میگیرد. گزینه بعدی، امتحانات مستمر بود که شامل فعالیتهای طول ترم به صورت مجازی یا تکالیف دانشجویان در طول ترم میشود.
احمدوند تصریح کرد: بخش سوم دستورالعملهای این بخشنامه شامل آزمون مجازی از طریق بخش آزمونساز سامانه مجازی دانشگاه علامه طباطبایی است که به سرعت زیاد و با حجم بالا به تمام اساتید آموزش داده میشود که چگونه از بخش آزمونساز سامانه بتوانند، آزمونهای چهار گزینهای یا آزمونهای تشریحی را در سامانه بارگذاری کنند. البته در دانشکدهها کارشناسانی وجود دارند که اگر درصد محدودی از اساتید نتوانستند سوالات را در سامانه مجازی بارگذاری کنند با کمک آنها بتوانند این وظیفه را به خوبی انجام دهند.
او گفت: در حال حاضر بیشتر اساتید نحوه بارگذاری سوالات در سامانه را به خوبی فراگرفته و از بابت این موضوع اعلام رضایت کردهاند.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به نحوه آزمون دادن دانشجویانی که شرایط خاص جسمانی دارند، اظهار کرد: دوستان و همکاران ما در حال بررسی آمار دانشجویانی هستند که شرایط خاص جسمانی دارند و برگزاری امتحانات به صورت مجازی برای آنان مشکل است. شاید بعد از بررسیها به این نتیجه برسیم که امکان اخذ امتحان برای این دسته از دانشجویان به صورت حضوری در دانشگاههای محل زندگیشان با هماهنگی دانشگاه فراهم شود، ولی هنوز به جمعبندی مشخصی برای نحوه برگزاری آزمون این دانشجویان نرسیدهایم.
احمدوند درباره برنامهریزیهای لازم برای آن دسته از دانشجویانی که همزمان باید برای دو امتحان حاضر شوند، تصریح کرد: مشکل دانشجویانی که همزمان باید دو امتحان دهند را از طریق افزایش ساعت امتحان حل خواهیم کرد. برای مثال اگر دانشجویی در یک ساعت دو امتحان دارد و امتحان اول را به سرعت تمام کرد با کنترل زمانی که در اختیار دارد میتواند امتحانات خود را طی دو ساعت به اتمام برساند و این موضوع در هفته دوم خرداد به صورت قطعی اعلام میشود.
احمد حیدری سخنگوی دانشگاه آزاد در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی درباره آخرین تصمیمات دانشگاه آزاد برای برگزاری آزمونهای پایان ترم گفت: کرونا باعث شد تهدید در بخش آموزش به فرصت تبدیل شود و آموزش مجازی به عنوان یک سبک جدید به نحو احسن برگزار شد.
حیدری در ادامه اظهار کرد: امتحانات پایان ترم دانشجویان در دانشگاه آزاد به صورت حضوری و با رعایت تمهیدات بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی برگزار خواهد شد.
سخنگوی دانشگاه آزاد در ادامه بیان کرد: بازه زمانی برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد از ۲۴ خرداد تا ۲۰ تیر ماه خواهد بود. زمان برگزاری امتحانات در سالهای گذشته ۲ هفته بوده که امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا به ۴ هفته افزایش پیدا کرده است تا از تراکم دانشجویان جلوگیری شود. در واحدهایی که وضعیت قرمز دارند بر حسب زیر ساختهای واحد تمهیدات خاصی اندیشیده خواهد شد و شیوه برگزاری امتحانات برای واحدهای دارای وضعیت قرمز و سفید متفاوت است.
حیدری گفت: واحد به واحد و شهر به شهر و با توجه به زیر ساخت واحدهای دانشگاهی برای برگزاری امتحانات در مناطق دارای وضعیت قرمز تصمیم گیری خواهد شد. وضعیت به صورتی نیست که یک تصمیم واحد برای واحدهای دارای وضعیت قرمز گرفته شود.
او در ادامه بیان کرد: زیر ساختهای اینترنتی باید بیشتر شود و در پسا کرونا شرایط آموزش عالی بهتر خواهد شد.
دانشگاه پیام نور از جمله دانشگاههایی است که با توجه به شیوع کرونا تصمیم به برگزاری امتحانات به صورت مجازی گرفته است. البته بر اساس اعلام دانشگاه ملاک ارزشیابی طول ترم است و مقداری از نمره نیز توسط استاد به صورت آزمون آنلاین است.
چند نکته اساسی درباره شیوه برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه پیام نور:
- در نیمسال دوم سال تحصیلی ۹۸-۹۹ امتحانات پایان ترم طبق روال ترمهای گذشته برگزار نمیشود.
- نمره این دروس توسط استاد مربوطه به صورت غیرحضوری به وسیله ارزشیابی، پروژه تحقیقی و یا آزمون آنلاین ثبت میشود.
- عدم شرکت و یا فعالیت دانشجو در طول ترم در فضاهای مجازی درسی ایجاد شده توسط استادان، به منزله محرومیت از ارزشیابی (آزمون) پایان ترم نیست و در این صورت استاد به صلاحدید خود تنها میتواند نمره میان ترم برای دانشجو لحاظ نکند.
- تمام امتحانات در این نیمسال به صورت ارزشیابی غیرمتمرکز و غیرحضوری توسط استادان صورت میگیرد.
- دانشجویانی که امکان استفاده از ابزارهای ارتباطی مورد نیاز جهت ارزیابی را ندارند باید، موضوع را به مرکز/ واحد محل تحصیل خود اعلام کنند.
- اطلاع رسانی به دانشجویان و استادان در خصوص ارزشیابی و شیوههای آن، توسط مراکز/واحدها انجام میشود و تمامی مراکز/ واحدها موظف هستند با استفاده از تمام شیوههای در دسترس اطلاع رسانی، اساتید و دانشجویان را مطلع کنند.
- در صورت عدم تسویه شهریه، امکان حضور در ارزشیابی و ثبت نمره برای دانشجو وجود ندارد و دانشجو موظف به تسویه حساب کامل شهریه خود است.
- وظایف راهبری و نظارت بر نحوه ارزشیابیها بر عهده ستاد امتحانات در هر استان و مرکز/ واحد است.
- آخرین مهلت ثبت نمره ارزشیابی ۲۱ تیر ۹۹ است.
- توصیه میشود استادان، آزمونها را به همان نوعی که در زمان انتخاب واحد به دانشجو ابلاغ شده برگزار کنند.
- آخرین مهلت ثبت نمره میان ترم، ۱۰ تیر و آخرین مهلت ثبت نمره پایان ترم، ۲۱ تیر است.
- ثبت نمره ارزشیابی باید حداکثر تا تاریخ ۲۱ تیر توسط مدرس در سامانه گلستان صورت پذیرد.
- مهلت ثبت نمرات درسهای عملی و درسهایی که مطابق مقررات مهلت ثبت نمره بیش از یک نیمسال تحصیلی دارند، تاکنون اعلام نشده است.
- براساس تقویم آموزشی دانشگاه پیام نور، امتحانات این دانشگاه از روز ۱۸ خرداد آغاز میشود و تا ۱۰ تیر ادامه خواهد داشت.
- ارزشیابیهای مستمر دانشجویان در طول ترم از طریق کلاسهای مجازی صورت گرفته و به همین دلیل، ملاک محاسبه نمره پایان ترم بر اساس این ارزشیابی است.
بیشتر بخوانید:
آخرین جزئیات امتحانات پایان ترم و بازگشایی دانشگاهها از ۱۷ خرداد
شیوه برگزاری امتحانات پایان ترم در ۹ دانشگاه تهران
روند برگزاری امتحانات پایان ترم در دانشگاه علم و صنعت
امتحانات پایان ترم دانشگاه تربیت مدرس حضوری برگزار میشود
اولویت دانشگاه خوارزمی برگزاری مجازی امتحانات پایان ترم است
انتهای پیام/