جمشید مغازهای رئیس انجمن بیسکویت، شیرینی و شکلات در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت بازار شکلات اظهار کرد: با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه، حقوق و دستمزد و سایر هزینههای تولید، قیمت شکلات ۱۵ تا ۲۰ درصد باید افزایش یابد.
او افزود: با توجه به آنکه بازرگانی دولتی مقداری سهمیه روغن در اختیار کارخانهها قرار داده، تا حدودی مشکلات مرتفع شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه، نرخ تمام شده شکلات حداقل ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش یافته است.
وی درباره تاثیر شیوع ویروس کرونا بر بازار شکلات بیان کرد: با گسترش ویروس کرونا، کاهش قدرت خرید و قرار گرفتن کالا به عنوان محصول لوکس در سبد خانوار تقاضا ۲۰ تا ۳۰ درصد در بازار افت کرده است، به همینخاطر با احتیاط بیشتری باید افزایش قیمت داده شود.
مغازهای با اشاره به اینکه قیمت شکلات مشمول قیمت گذاری ستاد تنظیم بازار نیست، بیان کرد: شکلات جز اولویت سوم برحسب عرضه و تقاضا قیمت گذاری میشود.
رئیس انجمن بیسکویت، شیرینی و شکلات درباره تاثیر شیوع ویروس کرونا بر بازار شکلات گفت: با گسترش ویروس کرونا، کاهش قدرت خرید و تعطیلی صنوف ۲۰ تا ۳۰ درصد افت فروش شکلات داشتیم.
او از کاهش صادرات شیرینی و شکلات خبر داد و افزود: با بسته شدن مرزهای کشور، درصورت فراهم نشدن بستر لازم چشم انداز روشنی پیش روی صادرات نیست.
مغازهای با اشاره به اینکه صادرات شکلات به کندی در حال انجام است، اظهار کرد: با رفع مشکلات صادراتی پیش روی صادرکنندگان، ارز آوری قابل توجهی از حیث صادرات شیرینی و شکلات به بازارهای هدف خواهیم داشت.
این مقام مسئول در پایان مجموع ارز آوری صادرات شیرینی و شکلات سال گذشته را ۴۵۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: سال گذشته صادرات شکلات به سبب شیوع مسئله کرونا نسبت به سال ماقبل خود کاهش یافت که امیدواریم با رفع چالشهای پیش رو، امسال صادرات رونق یابد.
انتهای پیام/