به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم ، و به نقل از آستان مقدس حضرت معصومه (س)، جواد کریم خانی،کارشناس موزه آستان مقدس کریمه اهلبیت (س) اظهار کرد: با توجه بسته بودن دربهای حرم مطهر بانوی کرامت (س) طی ۷۰ روز، موزه آستان مقدس نیز یک تعطیلی نزدیک به سه ماهه را تجربه کرد تا اینکه در روز جمعه ۹ خردادماه دوباره بازگشایی شد و اکنون پذیرای زائران و علاقهمندان به آثار تاریخی است.
او با بیان اینکه زمان بازدید از موزه آستان مقدس کریمه اهلبیت (س) در روزهای عادی از ساعت هشت صبح تا چهارده و نیم ظهر و همچنین هفده عصر تا بیست و یک شب خواهد بود، افزود: این موزه در ایام تعطیل و روزهای جمعه نیز با یک ساعت تاخیر در صبح پذیرای علاقهمندان خواهد بود.
کارشناس موزه حرم حضرت معصومه سلامالله علیها با اشاره به تغییراتی که در موزه انجام شده است، گفت: در روزهای تعطیلی، خادمان به کارهای مختلفی از جمله پاک سازی مخزن، آفتزدایی آثار، هوادهی آثار، عکس برداری تخصصی و شناسنامه نویسی آثار که تا کنون فرصت مناسبی برای آن وجود نداشته پرداختند و موزه آماده خدمترسانی شده است.
او با بیان اینکه این روزها افراد کمی در موزه حرم مطهر حضور مییابند، افزود: جمعیت بازدید کنندگان موزه آستان کریمه اهلبیت (س) در روزهای قبل از کرونا با حضور توریستها و زائران خارجی و همچنین کاروانهای زیارتی و اردوهای مدارس و کارمندان نهادهای مختلف به روزانه بیش از ۵۰۰ نفر میرسید.
کریمخانی با اشاره به اینکه اکنون فصل زائر است و با رفع این بیماری تعداد بازدیدگنندگان موزه هم بیشتر خواهد شد، افزود: به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و رعایت آییننامههای بهداشتی در درب ورودی موزه ضدعفونی دستها صورت میگیرد و با پیگیریهای انجام شده در حد توان ماسک و دستکش برای بازدیدکنندگان تهیه خواهد شد.
او عنوان کرد: به طور کلی موزه محل تجمع افراد نیست و فاصلهها رعایت میشود، اما با این وجود در ورودی موزه تذکرات لازم به بازدید کنندگان داده میشود و تمهیداتی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا انجام شده است.
کارشناس موزه حرم حضرت معصومه سلامالله علیها افزود: بیش از پنج هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی در این موزه وجود دارد که در ایام تعطیلی موزه، تغییراتی در شیوه چینش آثار موزه انجام شده است و آثار جدیدی را هم به نمایش گذاشتهایم.
او با اشاره به اینکه فضاهای جدیدی هم برای موزه آستان مقدس کریمه اهلبیت (س) درنظر گرفته شده است، اضافه کرد: ما در آینده تالاری را با عنوان حرمشناسی خواهیم داشت که به طور مفصل و ویژه آثار تاریخی متعلق به حرم مطهر که از دورههای صفویه و قاجاریه وجود دارد شامل دربهای ورودی حرم، خشتهای گنبد مطهر، درب ضریح قدیمی، کاشیهای قدیمی کتیبهای و کوکبی و کاشیهای حاشیه مضجع حضرت معصومه سلامالله علیها که به عنوان یکی از قدیمیترین کاشی های تاریخی محسوب میشود و در سال ۶۰۲ هجری قمری ساخته شده است در این بخش به نمایش در خواهد آمد.
انتهای پیام/ش