ابراهیم قادری در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، با توجه به وضعیت قرمز کرونا در سنندج، نسبت به بیتفاوتی برخی شهروندان در این خصوص هشدار داد و اظهار کرد: در صورت بی مبالاتی مبنی بر عدم رعایت اصول بهداشت فردی، رعایت فاصله فیزیکی از دیگران، برگزاری عروسی ها و مهمانیها و ترددهای غیر ضروری در سطح شهر وضعیت غیر قابل کنترل و اسفباری در هفته های آینده خواهیم داشت و تمام زحمات کنترلی به هدر خواهد رفت.
او خطاب به شهروندان اذعان کرد: تا حد امکان مواردی همچون ماندن در منزل، پرهیز از حضور در اجتماعات، استفاده از ماسک در فضاهای بسته، حفظ فاصله ۲ متری از افراد، دقت در پرهیز از دست زدن به صورت قبل از شستشوی دستها با آب و صابون، پرهیزاز مسافرت برون شهری غیر ضروری، پرهیز از تردد و حضور غیر ضروری در مراکز بهداشتی و درمانی را رعایت کنند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه نقش بیماران در انتقال ویروس بسیار مهم است،گفت: بیشتر مبتلایان به کرونا علامت ندارند و یا علایم خفیفی دارند و به سادگی میتوانند بیماری را به دیگران منتقل کنند لذا در هر زمان و مکانی در مواجه با هر شخصی موازین بهداشتی را رعایت کنید و هر فردی با علایم گلودرد، سرفه، خستگی مفرط، سردرد و سایر علایم مشکوک، باید خود را مبتلا به کرونا فرض کرده و مراقب باشد دیگران را آلوده نکند.
قادری با بیان اینکه اگر وضعیت کرونا به همین منوال پیش برود، مراقبین سلامت، کارشناسان بهداشتی، پزشکان و پرستاران دچار فرسایش خواهند شد، افزود: اگر تعداد بیماران بیشتر از این شود، از تحمل کادر بهداشت و درمان خارج خواهد بود چراکه حدود چهار ماه است که کادر بهداشت و درمان به شدت در حال کار و فعالیت هستند و اگر مردم رعایت نکنند توان آنها بریده خواهد شد.
او تصریح کرد: در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی و قرنطینگی با موج شدیدتر از بیماری مواجه خواهیم شد که باید شاهد مرگ عزیزانمان به دست خودمان و در اثر بی ملاحظگی و بی دقتی در رعایت اصول بهداشتی باشیم.
قادری گفت: تداوم همکاری ارگانها و ادارات مختلف در راستای هم افزایی فعالیتها، استفاده از ظرفیت همدیگر و جلوگیری از موازی کاری در این شرایط بحرانی برای جلوگیری از شیوع بیماری ضروری است و مردم عزیز نیز باید همکاری لازم را داشته باشند.
او با بیان اینکه کارمندان و سایر افرادی که در این شرایط بدلیل تماس زیاد با ارباب رجوع و گسترش و انتقال بیماری در اصناف و ادارات در معرض خطر بیشتری قرار دارند، افزود: توصیه و اقدامات بهداشتی، توجه به فاصله فیزیکی، گند زدایی منظم، استفاده از ماسک در فضاهای بسته، تهویه مناسب محیط کار، قرنطینه افراد علامتدار، بررسی اطرافیان در تماس نزدیک با فرد بیمار و استفاده از لیوانهای یکبار مصرف در محیط کار به صورت جدی باید رعایت شود.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزاری عروسی¬ها و میهمانیها در این شرایط را خطرناک خواند و استفاده از ماسک در فضاهای بسته و باز با فاصله کم افراد از همدیگر، شستن مکرر دستها با آب و صابون در طول روز، عدم تماس با سطوح آلوده را از جمله مهمترین راه پیشگیری از کرونا برشمرد و یادآور شد: تماس با سامانه ۴۰۳۰، و دریافت اطلاعات مربوط به توصیهها و مشاورههای کارشناسان برای پیشگیری مؤثر است.
انتهای پیام/ع