به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،احمدی سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان کردستان گفت:۸۰ درصد از توتفرنگی کشور در کردستان تولید میشود و در تمام کشور توت فرنگی را با نام کردستان میشناسند.
او افزود:پیش بینی میشود امسال ۵۰ هزار تن توت فرنگی از ۳ هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی استان کردستان برداشت شود.
احمدی بیان کرد: عمده توتفرنگی کردستان مربوط به شهرستان سنندج با ۶۳ درصد سطح زیرکشت و ۵۵ درصد از کل تولید استان است و شهرستانهای کامیاران، مریوان و سروآباد هم به ترتیب در جایگاههای بعدی تولید این محصول قرار دارند.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان کردستان گفت:درحال حاضر ۱۳ هزار خانوار با ۱۷ هزار نفر بهرهبردار در زمینه تولید طلای سرخ در این استان فعالیت میکنند و به صورت خانوادگی با تولید این محصول برای خود و دیگران اشتغال ایجاد میکنند.
او افزود:برداشت توت فرنگی در این استان هرساله به مدت ۴۵ روز از اواخر اردیبهشتماه آغاز و معمولاً تا پایان خردادماه ادامه دارد.
گفتنی است، توت فرنگی کردستان از جمله محصولات باغی بدون سم و کود است، که از طعم و مزه بسیار مطلوبی برخوردار است و هرساله این استان از لحاظ تولید و سطح زیر کشت رتبهی اول کشور را به خود اختصاص میدهد.
کشت توت فرنگی در استان کردستان سابقه ای بيش از 150سال دارد و آب و هوا، شرايط اقليمی، بارش های مناسب و کشاورزان سخت کوش همه دست به دست هم داده تا اين استان به قطب تولید توت فرنگی کشور تبديل شود.
انتهای پیام/م