به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،برنو مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از پیگیری قضایی موضوع تخریب پنیر لیقوان در یک برنامه تبلیغاتی تلویزیونی خبر داد.
برنو افزود: پیگیری لازم را تا حصول نتیجه، از طریق مراجع قضایی ادامه خواهیم داد.
او با بیان این که پنیر لیقوان حاصل شیر تولیدی از مراتع خوش آب و هوای دامنههای سهند از گونههای گیاهی غنی و انحصاری است گفت: گرچه در برخی از مناطق جهان پنیرهای مختلفی به شهرت رسیده و موجب رونق اقتصادی منطقه خود شدهاند، اما میتوان پنیر لیقوان را یکی از بهترین پنیرهای ایران و جهان دانست که از شیر گوسفند نژاد قزل به دست آمده و به یک برند معتبر تبدیل شده است.
برنو با بیان اینکه پنیر لیقوان از نظر ارزش غذایی با انواع پنیرهای معروف برابری کرده و گاه حتی از پنیرهای پرآوازه جهان پیشی گرفته است افزود: این محصول غذایی، حاصل زحمات نسلهای متمادی از مردم زحمت کش روستای لیقوان است و طبق گفته گذشتگان، تولید پنیر بیش از صدها سال قبل بین مردم منطقه رایج بوده است.
او به شیوه مناسب و اصولی دوشیدن گوسفندان در این روستا اشاره کرد و گفت: این دوشیدن اصولی باعث شده هیچ گونه مواد اضافی در حین دوشیدن وارد شیر نشود و شیر استحصالی در اسرع وقت به کارگاههای عمل آوری حمل و به پنیر تبدیل شود.
مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان آب و هوای خوب منطقه، گیاهان منحصر به فرد دامنههای سهند و روش دوشیدن شیر مختص به اهالی این روستا را از دلایل عمده برای طعم و عطر منحصر بفرد پنیر لیقوان عنوان کرد.
برنو از برگزاری جشنوارهی پنیر لیقوان در روزهای آینده خبر داد و گفت: برنامه ریزی برای برگزاری جشنواره پنیر لیقوان انجام شده است که طی ماههای آتی شاهد برگزاری این جشنواره در روستای لیقوان خواهیم بود.
مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهادکشاورزی استان از تولید سالانه چهارهزار تن پنیر لیقوان از طریق ۴۵ واحد تولید پنیر خبر داد.
انتهای پیام/ک