به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، تجهیزات انفرادی یکی از عوامل موثر در رزم زمینی هستند که موجب ارتقای توانمندی سربازان لشکرها و یکانهای حاضر در صحنه رزم می شوند.
این سلاحها به قدری اهمیت دارند که فرماندهان نظامی کشورهای جهان به دنبال طراحی و ساخت این گونه تسلیحات هستند. البته باید به این نکته اشاره کرد که مسئولان دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی ایران پس از پایان جنگ تحمیلی به سراغ این موضوع رفتند تا در حوزه طراحی و ساخت انواع سلاح های بومی به خودکفایی کامل برسند پس آنها رسیدن به خودکفایی را در دستور کار خود قرار دادند.
حفاظت اطلاعات و حراست از اسرار نظامی یکی از اصول مهم در مباحث نظامی است به نحوی که در ارتشهای جهان نیز معمولا اداره و یا واحدی به نام حفاظت اطلاعات تاسیس و امور اطلاعاتی یکانهای نظامی را برعهده دارد.
در کشورمان به طور مثال در ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز ساحفاجا (سازمان حفاظت اطلاعات ارتش) این وظیفه را برعهده دارد که در گذشته این واحد با نام رکن دوم شناخته میشد. از آنجا که میاحث اطلاعات و حفاظت از آن بسیار مهم بوده این اهمیت در حوزه ساخت تسلیحات نیز به چشم می آید. باید به این مطلب اشاره کرد که یک اسلحه تا زمانی که اسرار ساخت و طراحی آن در اختفا بماند در برابر دشمنان کارایی دارد و پس از افشای جزئیات فنی دیگر مانند یک سلاح معمولی محسوب میشود که همه میتوانند آن را تولید کنند.
وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به عنوان اصلیترین منبع تامین نیازهای نیروهای مسلح، با دارابودن چندین شرکت و زیرمجموعه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی به ویژه پس از پایان جنگ تحمیلی وارد میدان طراحی و ساخت تجهیزات و تسلیحات نیروهای مسلح شد. سایر نیروهای مسلح علاوه بر سفارش تسلیحات موردنیاز به وزارت دفاع و شرکت های تابعه آن، با ایجاد واحدی به نام سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی و با استفاده از دانش نیروهای جوان و متخصص خود آن نیرو، به احصاء و تعیین نیازهای موردنظر واحدهای نظامی خود اقدام می کنند.
البته باید به این نکته اشاره کرد که وزارت دفاع با همکاری سازمانهای جهاد خودکفایی سایر نیروهای مسلح مانند نیروهای چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی ایران طبق نیاز آنها به طراحی و ساخت انواع تسلیحات نظامی به خصوص سلاحهای خاص اقدام میکند. یکی از این تسلیحات تفنگهای رزم انفرادی به خصوص تفنگهای تکتیرانداز است که از عناصر تاثیرگذار در حوزه رزم زمینی هستند.
تفنگهای تکتیرانداز علاوه بر واردکردن خسارت جدی میتوانند جان نیروهای خودی را نیز در امان نگاه دارند، چرا که فرد مسلح به تفنگ تکتیرانداز توانایی اختفای کامل را دارد. اهمیت این تفنگها در دوران دفاع مقدس و دوران دفاع از حرم بسیار مشهود بود چراکه در بسیاری از مقاطع حساس و تاثیرگذار این نبردها تکتیراندازها بودند که نقش کلیدی در نابودی مهرههای کلیدی طرف مقابل داشتند. نقش تکتیراندازها البته در سایر نبردها مانند جنگهای جهانی اول و دوم نیز بسیار آشکار بود.
این سلاح تک تیرانداز روز ۲۶ مهرماه ۹۶ در نمایشگاه ایپاس (تجهیزات و تسلیحات موردنیاز پلیس) با حضور مسئولان دفاعی کشورمان به نمایش درآمد. سرعت دهانه آتشبار این تفنگ تک تیرانداز در حدود ۸۳۰ متر بر ثانیه و طول لوله این سلاح ۷۴ سانتی متر است. این سلاح با طول حدود ۱۴۶ سانتی متر و بردی در حدود ۱۵۰۰ متر، وزنی بیش از ۱۳ کیلوگرم دارد. البته این وزن بدون پایه و دوربین و با خشاب خالی محاسبه شده است. خشاب تفنگ تک تیرانداز هویزه یک خشاب با قابلیت استفاده از ۵ عدد تیر مسلح میشود.
ویژگی مهم این اسلحه را میتوان این دانست که بر روی بدنه سلاح، ریل نصب سامانههای اپتیکی تعبیه شده که این امکان را به کاربر میدهد تا در صورت نیاز دوربینهای این اسلحه را بسیار سادهتر نصب کرده و یا نوع آن را تغییر دهد.
به طور کلی میتوان این اسلحه را نمونه بهبود و ارتقا یافته سلاح ام ۸۲ آمریکایی دانست که علاوه بر محبوبیت و کارایی بالا در جهان مشتریان فراوانی نیز دارد. دقت اسلحه هویزه عدد ۱/۵ MOA اعلام شده که این عدد در مشابه آمریکایی خود چیزی در حدود دو برابر کمتر یعنی ۳ است. اگر بخواهیم دقت این اسلحه را به طور شفاف بیان کنیم اینگونه است که گلولههای این سلاح در فاصله ۱۵۰۰ متری، میتواند در دایرهای به قطر تنها ۶۰ سانتی متر به هدف بخورد.
ام ۸۲ آمریکایی
البته اسلحه تک تیرانداز هویزه نسبت به نمونه آمریکایی خود وزن کمتری هم دارد بطوریکه اسلحه ام ۸۲ آمریکایی بدون پایه، دوربین و خشاب در حدود یک کیلوگرم سنگینتر از هویزه است.
انتهای پیام/
مردک روسیه قدرت نظامی برتر جهان از ایران تسلیحات میخره
پهپاد ها و پدافند های دشمن هم در مقابل ایران کم آوردند
مثل Rq170 و گلوبال هاوک
حيف كه از هر 10 تير 8 تاش گير مي كنه
امروز تورم از هر سلاحی کشنده تر !