اولین علت در تغییر شکل قوس گردن، بی‌حرکت نشستن طولانی‌مدت است؛ مثل کارمندانی که ساعت‌ها جلوی رایانه می‌نشینند و به آن نگاه می‌کنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مهره‌های گردن در حالت طبیعی، قوسی را تشکیل می‌دهند که تقعر آن به سمت پشت است. به دلایل مختلفی این قوس از بین می‌رود و فقرات گردن به صورت صاف روی هم قرار می‌گیرند. حتی ممکن است این قوس برعکس شود و به سمت جلو تقعر یابد.

در واقع در شرایط مناسب بیومکانیکی، بدن ما قادر خواهد بود همه نیروها، فشارها و صدمه‌ها را تحمل کند و در این شرایط قوس‌های ستون فقرات نقش کمک فنرهای خودرو را در بدن ایفا می‌کنند.

اولین علت در تغییر شکل قوس گردن، بی‌حرکت نشستن طولانی‌مدت است؛ مثل کارمندانی که ساعت‌ها جلوی رایانه می‌نشینند و به آن نگاه می‌کنند.

راه حل این مورد بلندشدن و راه‌رفتن هر نیم ساعت و انجام چند تمرین فیزیوتراپی فقرات گردنی است. به‌علاوه سعی در صحیح و صاف نشستن و نزدیک‌کردن صندلی به میز و تکیه دادن سر به پشتی صندلی هنگام کار می‌تواند از راهکارهای مهم در پیشگیری از تغییر شکل قوس گردنی باشد.

علت دوم، تصادفات است که بیشترین نوع آن زمانی رخ می‌دهد که در خودرو نشسته‌اید و خودرویی از پشت به خودروی شما می‌کوبد و سر اول به شدت به عقب سپس به جلو پرتاب می‌شود. این حرکات شدید باعث اسپاسم عضلات گردن و تغییر شکل در قوس طبیعی آن خواهد شد. چاره سفتی و درد شدید گردن در این شرایط استفاده از گردنبند طبی و فیزیوتراپی است که می‌تواند از تغییر شکل قوس گردن جلوگیری کند. کوتاه‌بودن دندان‌ها خصوصا دندان‌های آسیا و آسیای کوچک هم هنگام تصادفات، شدت صدمه به قوس گردن را بیشتر می‌کند.

علت سوم، اختلالات خلقی است. رابطه مستقیمی بین وضعیت سر و گردن و اختلالات روحی وجود دارد. افسردگی و تنش‌های عصبی می‌تواند باعث صاف‌شدن قوس گردن شود. به این علت که فرد در این حالات تمایل به پایین‌گرفتن سر و قوزکردن دارد.

مشاوره، تغییر الگوی زندگی و گنجاندن ورزش‌های فیزیوتراپی در برنامه روزمره و فعالیت‌های تفریحی می‌تواند راهکارهای مناسبی در رفع این مشکل باشد.

علت چهارم بالارفتن سن و تغییرات فیزیولوژیک ستون فقرات تحت تأثیر نیروی جاذبه است که باعث تغییر در قوس‌های طبیعی آن می شود. علاوه بر جاذبه، تخریب دندان‌ها و استفاده از پروتزها و ایمپلنت‌ها در سن بالا هم می‌تواند باعث تغییر شکل در قوس‌های گردن شود. حفظ آمادگی جسمانی با مشاوره فیزیوتراپی و آموزش تمرین‌های متناسب با وضعیت جسمانی و گنجاندن پیاده‌روی در برنامه روزمره از ساده‌ترین و مؤثرترین راهکارهای تغییر شکل قوس گردن در دوران سالمندی است.

آخرین و مهم‌ترین علت در این روزها گوشی‌های هوشمند است که وقتی سرمان را پایین گرفته‌ایم و به صفحه آن نگاه می‌کنیم، حدود 18 کیلوگرم وزن به بالای گردن ما وارد می‌شود که معادل دو جعبه شش‌تایی آب معدنی است! بالا نگه داشتن گوشی مقابل چشم‌ها هنگام کار و انجام تمرینات کششی برای عضلات گردن و کمربند شانه‌ای به‌صورت روزمره از مهم‌ترین روش‌های مقابله با آسیب به قوس گردن هنگام کار با گوشی‌های هوشمند است.

منبع: روزنامه جام جم

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.