به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، رمضان عبدالله شلح، دبیر کل پیشین جهاد اسلامی فلسطین در سال ۱۹۵۸ میلادی در نوار غزه متولد شد.
او به مصر رفت و در رشته اقتصاد تحصیلات خود را دنبال کرد، در همان زمان انجمنی تاسیس کرد که ۹۰ دانشجوی فلسطینی همان دانشگاه هم در آن عضو شدند.
رمضان عبدالله به غزه برگشت و همزمان با تاسیس جهاددانشگاهی به تدریس در دانشگاه اقتصاد اسلامی پرداخت.
شهرت شلح در نوار غزه به اقدامات او در زمینه بیداری اسلامی بازمیگشت.
او دکترای اقتصاد خود را از دانشگاه درهام لندن گرفت و بعد از آن به آمریکا رفته و علاوه بر تأسیس مدیریت مرکز تحقیقات اسلامی و جهانی فلوریدا، ریاست هیات تحریریه فصلنامه قراءات سیاسیة را هم برعهده گرفت.
رمضان عبدالله پس از ترور شهید فتحی شقاقی در سال ۱۹۹۵، به مدت سال رهبری جنبش جهاد اسلامی فلسطین را برعهده داشت.
در جریان انتفاضه دوم، صهیونیستها، او را به عنوان یکی از عاملان عملیاتهای جهادی و یکی از خطرناکترین دشمنان خود معرفی کردند. آنها رمضان عبدالله را به عنوان یک شخصیت نظامی در کنار نقش سیاسیاش تحت تعقیب قرار دادند. سال ۲۰۰۳ (۱۳۸۱) دولت آمریکا رمضان شلح را به اتهام اقدامات تروریستی تحریم کرد و در لیست سیاه خود قرار داد. چهار سال بعد دولت آمریکا در جریان اجرای برنامه «مبارزه برای عدالت» ۵ میلیون دلار برای ترور یا دستگیری او پاداش تعیین کرد.
ساعاتی پیش خبر در گذشت او در سن ۶۲ سالگی اعلام شد. شلح پس از یک دوره بیماری طولانی مدت در بیمارستان درگذشت.
سال ۲۰۱۷ (۱۳۹۵) نیز پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) رمضان عبدالله شلح را در کنار ۲۶ شخصیت دیگر، در فهرست افراد تحت تعقیب قرار داد.
در دوره دبیرکلی رمضان عبدالله شلح، جنبش جهاد اسلامی به عنوان یکی از قدرتهای مقاومت مطرح شد. اوج این نمود را در جنگ ۲۰۱۴ (۱۳۹۲) جنبش جهاد اسلامی به نمایش گذاشت هنگامی که با موشکهای دوربرد، تل آویو و شهر نتانیا در ۷۰ و ۱۲۰ کیلومتری نوار غزه را هدف قرار داد.
گروههای مختلف فلسطین پس از انتشار خبر درگذشت رمضان عبدالله شلح، دبیرکل سابق جهاد اسلامی در بیانیههای جداگانهای ضمن تسلیت این فاجعه بزرگ و از دست دادن یکی از رهبران مبارز و جهادی فلسطین، به مردم فلسطین و جهان تاکید کردند که راه ایشان را تا آزادی فلسطین از چنگ اشغالگران ادامه میدهند.
جنبش جهاد اسلامی در بیانیه خود اعلام کرد: رمضان عبدالله شلح حتی یک روز در مسئله دفاع از فلسطین تردید نکرد و قهرمانی ثابت قدم و مرد مقاومت بود که تمام عمر در جهاد و حمایت از فلسطین و قدس تلاش کرد و مردی بزرگ و رهبری برجسته بود که امانت را به بهترین شکل حفظ کرد و پرچم جهاد را بالا نگه داشت.
اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس نیز درباره دبیرکل سابق جهاد اسلامی فلسطین گفت: نخستین ویژگی خاص شخصیت وی پایبندی و ثباتش در خط جهاد و مقاومت است. با وجود تمامی فداکاریها و شکنجهها و با وجود ترورهایی که علیه مسئولان جنبش جهاد اسلامی و دیگر جنبشهای فلسطینی انجام شد او همچنان ثابت قدم باقی ماند و بر فراز قله مقاومت قرار داشت، او سربلند و شجاع در برابر اشغالگران باقی ماند و ملت فلسطین را نیز به مقاومت تشویق میکرد تا آرمان فلسطین و اندیشه فلسطین زنده بماند و ویژگی دوم او این بود که فردی اتحادگرا بود. دکتر رمضان بسیار کوشید تا ملت فلسطین در سنگر اصول ثابت و مقاومت یکپارچه باقی بماند. او، چون به وحدت تمامی ملت فلسطین اعتقاد داشت بر یکپارچگی گروههای مقاومت به ویژه وحدت جنبش حماس و جهاد اسلامی نیز تأکید داشت. او ارزشها و شیوه بزرگی را در زمینه تکامل، همکاری و رایزنی میان سران جنبشهای حماس و جهاد اسلامی تثبیت کرد.
انتهای پیام/