به گزارش خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
زنجان،خلیل آقاجانلو مدیرکل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اشاره به این که بهره برداری از مراتع بر اساس پروانه چرا است گفت: طبق سنوات گذشته افراد ذینفع شناسایی شده و پروانه چرا با در نظر گرفتن ظرفیت مرتع صادر میشود.
او تاکید کرد: برای جلوگیری از تخریب مراتع و عرصههای ملی، جوامع محلی ظرفیت چرای دام در مراتع را رعایت کنند.
مدیرکل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همچنین با بیان این که در مناطق ییلاقی ورود و خروج دام کاملا کنترل میشود گفت: در مناطق روستایی نیز با کمک گزارشات مردمی و گشتهایی که در عرصه حضور دارند این امر رصد میشود.
این مقام مسئول به نقش اثر گذار دهیاران و شورای روستاها در کنترل چرای دام و ممانعت از ورود دام مازاد به مراتع اشاره کرد و افزود: با تلاش همکاران در این اداره کل در صدد هستیم تا ساکنین مناطق مختلف را با دیگر ظرفیتهای مراتع آشنا نماییم.
به گفته آقاجانلو مراتع علاوه بر تامین علوفه دامها میتواند در حفظ آب و خاک، اکوتوریسم، و مسائل زیست محیطی، کشت گیاهان دارویی نقش موثرتری داشته باشد.
مدیرکل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در ادامه خاطر نشان کرد: در حال حاضر به صورت آزمایشی و ترویجی کاشت گل محمدی به صورت دیم در زنجان آغاز شده است.
او به اقدامات صورت گرفته در خصوص تقویت مراتع هم اشاره کرد و گفت: اصلاح و احیاء مراتع یکی از برنامههای محوری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان در این راستا به شمار میآید.
آقاجانلو اظهار داشت: قرق، کودپاشی، بذر پاشی، و کپه کاری از جمله اقداماتی است که همه ساله و با اعتبارات صندوق توسعه ملی و اعتبارات استانی اجرا میشود.
مدیرکل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ادامه داد: با توجه به بارندگیهای خوب در طی سالهای اخیر پوشش گیاهی در برخی از مراتع این استان مطلوب ارزیابی میشود.
آقاجانلو تاکید کرد: جوامع محلی که ذینفعان اصلی مراتع به شمار میآیند میتوانند در حفظ این نعمات الهی و عرصههای ملی گامی موثر برداشته و از نابودی مراتع جلوگیری کنند.
انتهای پیام/ن