به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها در مورد مبلغ قرارداد مارک ویلموتس و ضرری که فوتبال ایران بابت به خدمت گرفتن وی متحمل شده، صحبتهای زیادی مطرح میشود.
در شش ماهی که ویلموتس با فوتبال ایران سروکار داشت، مدت زمان بسیار کمی تهران بود، اما بابت همین حضور کم که چیزی حدود ۳۳ روز است، ۴۰ میلیارد و ۹۲۰ میلیون تومان (پول قرارداد و پاداش ها) گرفته. همین ارقام هست که باعث شده انتقادهای زیادی متوجه فدراسیون شود، اما از این مهمتر، دعوای حقوقی است که بین طرفین هم اکنون در جریان است و میتواند اتفاقاتی عجیب و ناگوار را برای فوتبال کشورمان رقم بزند.
به باور برخی آگاهان، اگر فدراسیون ایران بتواند از تمام داشتههای خود برای دفاع استفاده کند، میتواند پیروز این پرونده باشد، اما بررسی ابعاد مختلف قرارداد نشان میدهد در همان بند جنجالی که مهدی تاج بدان اشاره کرده، مسئلهای وجود دارد که نگرانیها را زیاد میکند. در واقع، فدراسیون بایستی برای پیروزی در این دعوا، از تمام ظرفیت آشکار و پنهان خود بهره ببرد.
طبق قرارداد سه ساله بین فدراسیون و سرمربی بلژیکی، موعد پرداخت مطالبات ویلموتس در هر سال، در چهار قسط و هر سه ماه یک بار به مبلغ ۵۶۲ هزار و ۵۰۰ یورو (معادل بیش از یک میلیارد تومان بر مبنای قیمت ۱۸ هزار تومانی یورو) بوده است. البته، این قرارداد نکات زیادی دارد که در این مقال، بدان نخواهیم پرداخت و بعدها آنها را بررسی خواهیم کرد.
در ادامه قرارداد و در بخش فسخ، بندی که فدراسیون فوتبال را دچار چالش کرده، گنجانده شده است. در این بند ذکر شده اگر سرمربی تیم ملی قصد فسخ قرارداد براساس دلایل پذیرفته شده و منطقی که در فیفا و دادگاه CAS مورد قبول است، داشته باشد و بتواند این دلایل را ثابت کند، میتواند سه ماه از حقوق خود را دریافت کند. اما مسئله قابل تامل در این بند، ادامه آن و گنجاندن یک عبارت است. در آخر این بند به مربی این فرصت داده شده از سه ماه حقوق برخوردار شود "یا مبلغ خاص (تعیین شده) ". اینکه چرا فدراسیون در این بند، این عبارت را گنجانده که با بحران کنونی مواجه شود، قابل تامل است!
* فدراسیون، ویلموتس و سه سناریو محتمل
در ماجرای شکایت ویلموتس از ایران و برعکس شکایت ایران از این مربی که مبنای آن در همان یک بند دیده میشود، سه سناریو محتمل وجود دارد. بررسی این سه فرض میتواند نمایی از وضعیت پیشروی فوتبال کشورمان را ترسیم کند که همین، نگرانیهایی را به وجود آورده است.
سناریوی اول اینکه فدراسیون بتواند ثابت کند ویلموتس قرارداد را بی جهت فسخ کرده و تیم ملی را رها کرده است. در این حالت، پرونده به نفع ما تمام میشود و حتی سرمربی بلژیکی باید پول اضافهای که دریافت کرده را پس دهد. این احتمال، با توجه به روند ماجراها و تحولات، بسیار دور به نظر میرسد؛ اگرچه فدراسیون در حال پیگیری این پیش فرض با تمام توان و قدرت است. ما هم امیدواریم چنین نتیجهای حاصل شود، اما کاری بس دشوار به نظر میرسد.
سناریوی دوم این است که ویلموتس بتواند ثابت کند فسخ قراردادش دلایل منطقی داشته، اما فقط بتواند به سه ماه حقوقی پرداختی مندرج در قرارداد برسد. در این صورت، فدراسیون باید غرامت سه ماهه بپردازد، اما این بار نیز، تفسیری وجود دارد که این عدد را از سه ماه، به همان سه دوره پرداختی مندرج در قرارداد میرساند. این موضوع، تفسیری است که اگر ثابت شود، ضرر قابل توجهی برای فوتبال کشور در پی خواهد داشت.
با توجه به اینکه در قرارداد این مربی پرداخت حقوق یک ساله اش در چهار قسط به صورت سه ماه یک بار منظور شده، احتمال بر این است که فدراسیون در صورت شکست در این پرونده، باید سه دوره حقوقی به وی بپردازد. در واقع، تیم حقوقی ویلموتس در حال تفسیر این بند بر این مبنا هستند که منظور همان پرداخت دوره است که در چنین فرضی، بایستی ۳ دوره را به وی پرداخت کنیم. در چنین فرضی، ما بایستی رقمی بیش از یک میلیون و ششصد هزار یورو (بیش از ۳۰ میلیارد تومان) غرامت دهیم! شاید این فرض هر دلسوزی را نگران کند، اما وقتی فرض سوم را بررسی کنیم، متوجه میشویم که اگر در این دعوا به سر منزل مقصود نرسیم، چه فرافاجعهای در انتظار فوتبال ما است.
سناریوی سوم که میتواند فوتبال ایران را دچار بحران و به عبارتی به مرز ورشکستگی رسمی برساند، این است که ویلموتس علاوه بر اینکه بتواند ثابت کند در فسخ قرارداد دلایل منطقی داشته، بتواند با توجه به همان بخش پایانی بند فسخ، کل مبلغ قرارداد سه ساله اش را دریافت کند. در صورتی که بتواند به این خواسته برسد، فدراسیون فوتبال باید مبلغ ۶ میلیون و ۷۵۰ هزار یورو، معادل بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان باید به این مربی بلژیکی پرداخت کند.
این مبالغ و فرضیههای سه گانه، در حالی است که هنوز تکلیف این پرونده مشخص نیست و با توجه به نوسان قیمت ارز در کشور، امکان افزایش آن وجود دارد. این محاسبات و بررسی احتمالها درباره این پرونده در صورتی است که فدراسیون فوتبال هم اکنون بابت مبالغی که به ویلموتس پرداخت کرده، بدهی سنگینی به شرکت شستا دارد.
همه امید به این است که وکلای فدراسیون فوتبال و رایزنیهای پشت پرده بتواند سناریوی اول را به سرانجام برساند تا فوتبال ایران بیش از این بابت این قرارداد، خسارت ندهد. در صورتی که این پرونده به هر شکلی به سود ویلموتس به پایان برسد، به خصوص در فرض سوم، به معنای سقوط قطعی و ورشکستگی کامل فوتبال کشورمان است. اگرچه به ظاهر نباید چنین اتفاقی روی دهد؛ اما همانگونه که در بند فسخ قرارداد، آن عبارت نامانوس و عجیب دیده میشود، هر اتفاقی ممکن است در این مسیر علیه فوتبال کشور روی دهد!
منبع: فارس
انتهای پیام/
با اون اقایونی هم که زیر همچین خفتی رفتن و قراداد ترکمنچای رو امضا کردند اصلا کاری نداشته باشین
اون موقعی که این قرارداد امضا میشید دستگاه های نظراتی چیکار میکردند
تاج همون اقایی که میخشو محکم میکوبید اگه منو از گردونه انتخابات فدراسیون به علت سنش بزاریند کنار با فیفا مکاتبه میکنم و ایران و محروم میکنم الان هم ازادانه داره واسه خودش خوش میگذرونه میدونست چه گندی بالا اورده خوشو یه مدت زد به موش مردگی و ناراحتی قلبیشو بهانه کرد رو رفت و به ریش همه خندید
چرا این قرار داد؟؟؟؟؟
جوان کشور به چه قیمتی لذت نگاه به فوتبال ملیییییییییی رامی چشد
امید وارم مسولان بیدار شوند
ما این فوتبال را نمی خواهیم