نامه ۲۷۵ استاد دانشگاه به وزیر ارتباطات:

جنگ فرکانس‌ها با صداوسیما غیر علمی است

۲۷۵ استاد دانشگاه در نامه‌ای به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، جنگ فرکانس‌ها با سازمان صدا و سیما را غیرعلمی دانستند و خواستار تجدید نظر او در تصمیم گیری شدند.

به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از روابط عمومی سازمان بسیج اساتید ۲۷۵ استاد دانشگاه در نامه‌ای به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خواستار تجدیدنظر او در تصاحب فرکانس‌های در اختیار صدا و سیما شدند. متن نامه خطاب به آذری جهرمی به این شرح است:

کشور عزیز ما ایران هنوز از شرایط اپیدمیک کرونا خارج نشده و نهاد ها‌ی انقلابی و وزارتخانه‌های دولتی برای گذار از شرایط فعلی درصدد خدمت‌رسانی‌های صادقانه و گسترده به ملت عزیز و بزرگ ایران اسلامی هستند. مع الاسف در این شرایط خطیر، ارائه خدمات در فضای مجازی و اینترنت مخصوصاً در بخش خدمات خانگی دچار مشکلاتی جدی شده است به خصوص با توجه به تعطیلی نظام فیزیکی آموزش و تعلیم و تربیت، آموزش مجازی به دانش آموزان و دانشجویان با کندی‌های زاید الوصفی همراه شده است، این وضعیت البته، خانواده‌ها و والدین را با سردرگمی، مشکل و نگرانی‌های فراوانی روبرو کرده و نیز هزینه‌های زیادی برای استفاده معلمان و والدین درپی داشته است.

از این رو پیرو دلایل اعلامی از سوی آن وزارتخانه، مسائل مهم و قابل تاملی وجود دارد که ما جمعی از اعضاء هیئت‌علمی دانشگاه‌ها را برآن داشت تا در حضور ملت شریف ایران توجه فوری جنابعالی و مراکز نظارتی کشور را بدان جلب نماییم؛

۱- همان‌گونه که مطلع می‌باشید، مشکل ارائه‌ی خدمات در فضای مجازی و اینترنتی کشور به فرسودگی زیرساخت‌ها، عدم توسعه متوازن و جامع شبکه ملی اطلاعات و عناصر وابسته به آن بازگشت دارد، از جمله‌ی آن می‌توان به عدم وجود زیرساخت FTTX و ارتباطات فیبر نوری تا مرحله‌ی کاربر اشاره کرد، اما ازآنجاکه هیچ‌گونه محدودیتی در فیبر نوری برای پهنای باند وجود ندارد، این بستر پاسخگوی کلیه نیاز‌های پهن باند کشور در حال و آینده است وانگهی با توجه به مزایای بسیار زیاد این فناوری، سهم این زیرساخت طبق آمار‌های جهانی نزدیک به ۵۰ درصد مشترکین پهن باند ثابت در جهان است.

درحالی‌که طبق گزارش‌های رسمی داخلی، این سهم در کشور ما بسیار ناچیز است؛ با این وصف توجه به توسعه شبکه فیبر نوری، FTTX و همچنین توسعه متوازن و جامع شبکه ملی اطلاعات در هر سه لایه زیرساخت، خدمات و محتوا، عوامل موثر در جهت خدمات گستری مناسب و رافع مشکلات زیرساختی فعلی کشور بوده که درنتیجه از تحمیل بار اضافی فرکانسی تلفن همراه جلوگیری خواهد کرد.

۲- بررسی داده‌های منتشرشده و اندازه‌گیری‌های مبتنی بر آن نشان می‌دهد که در ایران طیف قابل‌توجهی از فرکانس‌های خالی بالای یک گیگاهرتز وجود داشته و به اپراتور‌ها واگذار نشده که از مجموع پهنای باند واگذارشده به دو اپراتور مطرح کشور بیشتر است. از این رو فراهم نمودن تسهیلاتی در جهت استفاده بهینه از این فرکانس‌های بلااستفاده، با سرمایه‌گذاری حداقلی به دلیل سازگاری با سیستم‌های موجود، قطعاً به میزان بسیار زیادی ظرفیت اینترنت همراه را افزایش داده و اگر مشکلی در این حوزه نیز پدید آید رفع خواهد شد.

با این وصف به نظر می‌رسد اقدام مناسب در این زمینه به‌فوریت مشکل اینترنت همراه را بدون نیاز به تجهیزات جدید حل خواهد کرد.

۳- بررسی راهبردی اپراتور‌های بسیار مطرح در دنیا نشان می‌دهد، افزایش ظرفیت اینترنت موبایل مستلزم استفاده از باند‌های فرکانسی بالاتر از یک گیگاهرتز می‌باشد. درحالی‌که باند‌های فرکانسی زیر یک گیگاهرتز فقط برای تأمین پوشش و دسترس‌پذیری شبکه موبایل است که در حال حاضر در مناطق پر جمعیت، این مشکل وجود ندارد. همچنین بررسی و مطالعه سیر پیشرفت فنّاوری 5G در کشور‌های پیشرو نیز در حال حاضر نشان می‌دهد، باند‌های ۳۵۰۰ مگاهرتز و ۲۸ گیگاهرتز برای عملیاتی شدن 5G است که بیانگر عدم وابستگی این سرویس به فرکانس‌های زیر یک گیگاهرتز می‌باشد. پرواضح است در این صورت عملیاتی نمودن این باند‌ها توسعه نسل پنجم تلفن همراه را تسریع نموده و ظرفیت کافی سرویس دیتا را برای کاربران مهیا خواهد کرد.

۴- با توجه به انتساب بی‌پایه مشکل خدمات‌دهی اینترنت به فرکانس‌های سازمان صداوسیما از سوی آن وزارتخانه، توجه جناب عالی را به این نکته مهم و معقول جلب می‌نماییم که سازمان صداوسیما برخلاف بقیه کشور‌ها که با استفاده از حداقل ۴ پلتفرم (پخش زمینی، ماهواره، کابل و برودبند) به‌صورت موازی خدمات‌دهی رادیویی و تلویزیونی را به عموم ارائه می‌دهند، امافقط یک پلتفرم مشخص و تعیین‌شده قانونی برای خدمات‌دهی به عموم جامعه یعنی پخش زمینی را در اختیار دارد و لذا خود به خوبی واقف هستید که مقایسه کشور عزیزمان با دیگر کشورها، قیاسی مع‌الفارق می‌باشد.

از سویی دیگر، در بقیه کشور‌ها غالبا زیرساخت‌های مخابراتی، یاری‌دهنده زیرساخت پخش همگانی است درحالی‌که در کشور ما این امکان به دلیل ضعف عملکرد شبکه‌ی ملی اطلاعات عملاً امکان‌پذیر نیست؛ لذا با توجه به اینکه از سازمان صداوسیما به‌عنوان تنها متولی پخش فراگیر صدا و تصویر چه از لحاظ کمی و چه از لحاظ کیفی انتظار می‌رود تا آن سازمان برای پاسخگویی به انتظارات یاد شده و افزایش کیفیت تصاویر به ۴ k، HD و ۸ K، نیازمند استفاده حداکثری از ظرفیت‌های فرکانسی باند تلویزیونی است و بیم آن می‌رود که با از دست دادن بخشی از طیف فرکانسی در اختیار، با چالش جدیدی توسعه مواجه گردد.

۵- با توجه به صراحت‌های قانونی باید اذعان داشت که مالکیت باند‌های فرکانسی پخش زمینی در اختیار سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران است از این رو هرگونه اقدام برای خدشه در آن اقدامی غیرقانونی بوده و مسئولیت آن بر عهده خدشه‌دار کنندگان است.

۶- از دیگر سو با توجه به عدم مدیریت صحیح فضای مجازی، در بخش زیرساخت‌ها و تولید محتوا، وضعیت خاص کشور عزیز ایران و بحران‌های گوناگونی که در قالب جنگ‌های شناختی و نرم با استفاده از انواع رسانه‌های ماهواره‌ای و مجازی درصدد انحراف افکار عمومی جامعه و خدشه بر نظام جمهوری اسلامی هستند، بدیهی می‌نماید تلویزیون دیجیتال زمینی ایجادشده و توسعه آن، نقش مهمی در استحکام ساخت درونی ملت و نظام داشته و دارد که عدم توجه به این امر، ضربه‌ی مهلکی به امنیت ملی و سپهر افکار عمومی جامعه در پی خواهد داشت که بی توجهی به آن، غیرقابل‌جبران و اصرار بر آن به نحوی ریختن آب در آسیاب دشمن و ائتلافی ناخواسته با جبهه رسانه‌ای ضد ایرانی است لذا تاکید می‌نماید اصرار بر ادعای طرح غیر علمی و فراقانونی دست یابی به فرکانس‌ها مستعد آن است که دشمنان ملت آن را خیلی زود به جنگ فرکانس‌ها در میان وحدت ملی بدل نموده و به تخریب ایران مبادرت نمایند.

۷- به رغم براهین فنی گفته شده، اما ما برفرض، اینکه دسترسی به فرکانس‌های مذکور جهت اراده خدمات پرسرعت به مخاطبان فرضیه‌ای درست باشد که ابطال آن در سطور بالا به سمع و نظر ملت بزرگ ایران و نخبگان آن رسید؛ باید گفت با توجه به واقعیت‌های میدانی، در حال حاضر تعداد کثیری از گوشی‌های هوشمند در اختیار مردم، قابلیت بکار گیری از پهنای باند مذکور را ندارند، پرواضح است این امر مستلزم تحمیل هزینه‌های سنگین به بسیاری از خانواده‌ها جهت خرید گوشی‌های جدید است.

از طرفی با عنایت به تحریم‌های موجود، امکان واردکردن تجهیزات مخابراتی قابل‌استفاده در این فضای فرکانسی برای مخابرات نیز مستلزم تحمیل هزینه‌های بسیار زیاد بر کشور است؛ این فرض در حالی است که در سایر کشور‌های دنیا نظیر کشور چین با ۸۰۰ میلیون گوشی هوشمند نیز تمامی نیاز‌های مردم با همان فرکانس‌های بالای ۹۰۰ مگاهرتز به‌راحتی تأمین‌شده است.

متخصصین و دانشگاهیان نامه‌ی پیش روی به رغم نقد‌هایی که بر بخشی از عملکرد رسانه ملی در وجوه فرهنگی و تربیتی دارند، اما در پایان این گزارش مساله محور اینک مجددا در حضور ملت بزرگوار ایران و نهاد‌های نظارتی به خصوص مجلس در آستانه‌ی گشایش دوره‌ی یازدهم و دستگاه محترم قضایی همدلانه، اما قویاً؛ با توجه به دلایل مهم فنی، فرهنگی و حقوقی از جمله عطف توجه به مبانی حقوقی مشتمل بر مالکیت باند فرکانسی تلویزیونی صداوسیما‌ی جمهوری اسلامی ایران، تاکید می‌نمایند، وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات مسائل خود را در فضایی کاملاً کارشناسی با بررسی ابعاد مختلف فنی، حقوقی، اقتصادی و فرهنگی به‌دوراز هرگونه تدارکات تبلیغاتی و رسانه‌ای و یارگیری‌های سیاسی و نیز به دور از انتساب ناموجه و غیر اخلاقی مشکلات زیرساخت ارتباطی کشور به دیگر نهادها، با سرعت نسبت به حل مشکل اساسی شبکه ملی اطلاعات اقدام نماید و صد البته انتظار است این وزارتخانه خدمتگزاری در نظام اسلامی را در شرایط فاصله‌های فیزیکی ناشی از همه گیری ویروس کرونا به فرصتی برای تدارک شبکه ملی ارتباطات تبدیل نموده، به‌دوراز جنجال‌های خودساخته، زمان باقی‌مانده را صرف خدمات شایسته‌ی ملت شریف ایران اسلامی نمایند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۴ ۲۱ خرداد ۱۳۹۹
چی شده
Iran (Islamic Republic of)
محمد315
۱۱:۳۱ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
این بنده خدا بهترین عمل کردش پهپاد پستی بوده بیشتر از این ازش توقع نداشته باشید
با تشکر
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۰۹:۵۲ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
سلام : با توجه به تعدد دانشگاه ها، بهتر است اسامی این اساتید منتشر شود
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۰۹:۵۰ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
اقای جهرمی می خواد با فناوری روز دنیا راحت تر جیب مردم را خالی کنه فناوری۵جی با خدمات اینترنت پرسرعت اما هزینه گزاف نیازمند پهنای باند تلوزیونی هست که در اختیار صدا وسیما می باشد واگر صدا سیما این باند را واگذار کنه فناوری اینده تلوزیون مانند با کیفیتهای ۴کی و۸کی که کیفیت ۸برابری نسبت به فول اچ دی را داره دیگه نمی تونه پخش کنه حالا کدوم را می پسندین اینترنت جیب خالی کن یا تلوزیون با کیفیت بالا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۸ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
به زبان ساده تر
مثل کنکور که با وجودش خیلی از موسسات نون میخورن و جیب ملت خالی می کنند_ الآن وزیر هم دنبال همین داستانه فرکانس ملت بگیر و پولیش کن
در شرایط حساس ما هنوز به این فرکانس ها احتیاج داریم
وزیر عزیز هم بهتره مسائل دیگه ای رو ببینی نه فقط اینو
Germany
ناشناس
۰۸:۵۲ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
واقعیت‌ها را با مردم در میان بگذارید ، با قصه گویی فقط بدبینی و تضاد در جامعه تزریق می‌کنید و فردا یکی با مدارک فریاد بر دزدی و خیانت وزیر مخابرات و یا رئیس صدا و سیما ، نزند .
فروش پفک و یا خدمت رسانی به مافیای کنکور این همه جنجال لازم ندارد.
Iran (Islamic Republic of)
Masoud
۰۸:۳۶ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
درود بر احمدی نژاد درود بر آذری جهرمی
Iran (Islamic Republic of)
Masoud
۰۸:۳۶ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
درود بر احمدی نژاد درود بر آذری جهرمی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۰ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
اسامی اساتید؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۲ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
اينترنت اولويت اول مملكته
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۷:۵۸ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
یکی اهل کار، یکی دست نشانده شانتاژ برای وانمودی پرکاری. قدرت خدا رو می رسونه با این همه مخلوقات توانمندش. سبحان ا... .
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۰۷:۲۹ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
خدایی دمت گرم ،دست همه این اساتید بزرگوار وانقلابی رو می بوسم.
Iran (Islamic Republic of)
Arsha
۰۰:۳۱ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
به جای لیست کردن این همه بهانه فرکانس رو تحویل بدهید تا مشکل اینترنت به خصوص در اموزش مجازی حل شود.این مسئله خیلی مهم تر از کیفیت تصویر فول اچ دی و فور کی و غیره هست.
Iran (Islamic Republic of)
غلامرضا
۰۰:۲۴ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
حق باوزیرارتباطات هستش
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۰۰:۱۸ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
دانشگاه صنعتی شریف ،
به داشتن چنین اساتید شریفی ،
به خود می بالد ،

به امید صلح .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۴ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
بگو سایت امتا چرا اختلال داره؟فردا مهلت ثبت نام خودرو تموم میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۶ ۱۹ خرداد ۱۳۹۹
فرکانس بالای یک گیگاهرتز فقط هزینه روی دست اپراتورا میذاره چون برد کمی داره و باید دکل ها نزدیک هم باشه. ولی فرکانس پایین هزار دارای برد بیشتری هست و هزینه نصب دکل و مضر بودن امواج میاد پایین. نمیدونم این اساتید چه فکری پیش خودشون کردن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۲ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
دقیقا
Sweden
ناشناس
۲۳:۲۷ ۱۹ خرداد ۱۳۹۹
داستان چی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۶ ۱۹ خرداد ۱۳۹۹
چرا در ایران از ماهواره استفاده نمی‌کنیم؟ یعنی ممکن نیست خدمات ماهواره‌ای به‌گونه‌ای در ایران ارائه بشه که مفسده‌ای نداشته باشه و از امکاناتش استفاده بشه؟ برام سواله لطفا اگر کسی تخصص داره جواب بده.
Iran (Islamic Republic of)
منافی
۲۳:۲۴ ۱۹ خرداد ۱۳۹۹
یاد خیر خوش جهرمی افتادم که با ایجاد پهپاد پستچی ، همه راسور پرایز کرد ، داداش دنبال کاری برو که بلدی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۴ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
ببین تا کجارو دیده بوده
الآن با وجود کرونا میشه تو بعضی منطقه ها از این سیستم استفاده کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۱ ۱۹ خرداد ۱۳۹۹
اولويت با اينترنته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۲ ۱۹ خرداد ۱۳۹۹
فقط از وزیری ژست گرفتنشو بلدند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۶ ۱۹ خرداد ۱۳۹۹
اسامی اساتید لطفا؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۵ ۱۹ خرداد ۱۳۹۹
خواهشا اساتید محترم دانشگاه به ایشون بفهمومونید که کارشون به منافع ملی آسیب می زند
United States of America
ناشناس
۲۲:۵۳ ۱۹ خرداد ۱۳۹۹
این وزیر که علمی نداره
آخرین اخبار