به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، چند روز است طرح پیشنهادی ازدواج اجباری که یکی از اهالی رسانه مطرح کرد، به سوژه داغ فضای مجازی و گفت و گوی مردم تبدیل شده است. طرح این موضوع باعث شد تا با چند کارشناس مذهبی و مشاور گفتوگو کنیم و معایب و محاسن آن را مورد بررسی قرار دهیم.
سید محمد مهدی حائری زاده سخنران و کارشناس مذهبی، در گفتوگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: ازدواج در اسلام باید به اراده و خواست طرفین باشد. این موضوع یک قاعده فقهی است. اغلب فقها ازدواجهای اجباری را که به زور و قهری باشد، شرعی نمیدانند و برای این عمل پیامدهای خطرناکی را متذکر میشوند. اگر انسان در حالی که به بلوغ فکری نرسیده و تجربه لازم برای ایجاد زندگی مشترک را پیدا نکرده است و بدون ایجاد ارتباط عاطفی و فقط به دلیل قوه قهریه تن به ازدواج دهد، بسیار خطرناک است.
وی با اشاره به اینکه باید نگاهمان را به ازدواج تغییر دهیم، گفت: چرا از مسیر اجبار به مسئله ازدواج وارد شویم؟! خانوادهها میتوانند ازدواج آسان را ترویج و به آن سرعت دهند. روایات متعددی داریم که اگر دین فردی را پسندیدید، به او دختر بدهید. خدا هم در این مسیر وعده داده که زندگی و معاش دختر و پسر را تأمین می کند. پس به جای اینکه برای تشکیل زندگی مشترک در مسیر اجبار حرکت کنیم، خانوادهها و حکومت موظف هستند زمینه و بستر لازم را برای تسهیل و تسریع ازدواج فراهم کنند.
حجت الاسلام حائری زاده افزود: جوانی که به تدبیر و بلوغ عقلی نرسیده، تشکیل زندگی برایش مشکل است. خانوادهها و حکومت باید در اینجا وارد عمل شوند و با ایجاد تساهل در زندگی جوانان اعم از آسان گیری ازدواج، تهیه مسکن و شغل گرایش در جوانان برای ازدواج را ایجاد کنند.
وی افزود: اینکه در یکی از بندهای طرح «ازدواج اجباری» گفته شده مبلغی از پول فردی که حاضر به ازدواج نیست، گرفته شود و به فقرا داده شود، با روایت «الناس مسلطّون علی اموالهم» مغایر است. یا اینکه گفته شود شغل دولتی به فردی که ازدواج نکند، داده نشود، غلط است؛ زیرا این فرد کار خلاف شرعی انجام نداده بلکه شاید با ازدواج نکردن فقط مرتکب مکروه شده باشد. در نتیجه این نوع بندها و شروط نه شرعی است و نه عقلی و قانونی. هدف این طرح خوب ولی مسیر آن نادرست است.
حجت الاسلام حائری زاده در پایان مطرح کرد: با برخی پیشنهادها، طرحها و پخش مطالبی در فضای مجازی کاری نکنیم که تشکیک در دین پیش بیاید. باید کار فرهنگی درست صورت گیرد، برکات ازدواج برای دختر و پسر مشخص شود و خانوادهها و حکومت هم در تسریع ازدواج همکاری کنند.
بیشتر بخوانید : طرح ازدواج اجباری افراد بالای ۲۸ سال کذب محض است
سید مجتبی حورایی مشاور و کارشناس تربیتی هم، درباره بُعد روانشناختی ازدواج اجباری به خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: کسانی که این طرح و پیشنهاد را مطرح کردهاند، قطعاً دغدغه ازدواج جوانان را داشته اند. به هر حال سن ازدواج بالا رفته و نرخ ازدواج پایین آمده است اما با چنین طرح و روشی مقوله ازدواج را به صورت یک موضوع ماشینی و منطقی نگاه میکنیم. درست است که ازدواج باید عاقلانه باشد، ولی در عین حال یک جریان عاطفی و احساسی است؛ یعنی باید فرد به یک نیاز عاطفی درونی برسد و به فردی کشش و تمایل پیدا کند که در نهایت منجر به ازدواجش شود.
وی افزود: متاسفانه امروز شاهد هستیم که در خیلی از ازدواجهایی که با جریان عاطفی شکل میگیرد، پس از مدتی علاقهها فروکش میکند و زندگی زوجین پایداری لازم را ندارد. حال تصور کنید ازدواج صرفاً به خاطر این باشد که محرومیتهای قانونی شامل فرد نشود؛ دیگر معلوم است که اصل ازدواج برای خودِ این فرد لازم نشده و به اکراه به این موضوع تن داده است. این امر در نهایت باعث تشدید آمار طلاق میشود که پیامدهای ناگواری را برای جامعه ما دارد.
حورایی گفت: محدودیتهایی که در این طرح پیشنهادی مطرح شده است، باعث ایجاد نگاه منفی به مقوله ازدواج میشود. از همه مهمتر باید یقین کنیم که در چنین حالتی و با ازدواج اجباری، میزان طلاق بالا خواهد رفت؛ برخی ازدواجها که با علاقه صورت میگیرد، پس از مدتی به طلاق میانجامد، چه رسد به ازدواجهای اجباری.
وی در پایان گفت: باید با ایجاد میل و علاقه به سمت ازدواج حرکت کرد. اینکه ما پاداشی برای ازدواج جوانان در نظر بگیریم، بسیار خوب است؛ زیرا خداوند هم پاداشهایی در نظر گرفته و میفرماید «با ازدواجتان از فضلم شما را بی نیاز میکنم». خداوند پاداش میدهد و نفرموده اگر ازدواج نکنید، شما را محکوم میکنم؛ زیرا تنبیه ذهنیت جامعه را خراب میکند. در نتیجه عزیزانی که دغدغه ازدواج جوانان را دارند، بیشتر فکر و خلاقیت خود را برای تسریع و تسهیل ازدواج به کار ببرند. مثلاً از لحاظ اقتصادی، اشتغال و تهیه جهیزیه به جوانان کمک کنند.
حجتالاسلام احمد بصیری مشاور و کارشناس مذهبی هم در مورد طرح ازدواج اجباری، به خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: مفادی که در طرح ازدواج اجباری مطرح شده قابل استناد نیست؛ ازدواج در اسلام یک امر مستحب موکد است و ما نمیتوانیم هیچ اجباری از لحاظ شرعی در این قضیه داشته باشیم. دین به ما این اجازه را نداده است. در نتیجه از لحاظ عرف، عقل و شرع ما نمیتوانیم اجباری برای ازدواج داشته باشیم و این طرح از پایه و اساس مردود است.
انتهای پیام/
نمایندگان محترم لطف کنند علاوه بر طرح ازدواج اجباری, طرح شغل اجباری, مسکن اجباری و خودرو اجباری رو هم تصویب کنن تا اگه کسی به سن 28 سالگی رسید و اینارو نداشت بخشی از حقوقشون و مسوولین مرتبط در این زمینه به عنوان مالیات جهت انجام این طرحها و به ثمر رسیدن اونا کسر بشه و در اختیار افراد بالای 28 قرار بگیره.
اگر بسیاری جوانها تا کنون قادر به برخورداری از موارد اولیه زندگی نیستند و بسیاری حتی در آستانه 40 سالگی این موارد رو ندارند قطعا ناشی از کم کاری بسیاری ا ز مسوولین مربوطه هست. متاسفانه اکثرا میخواهند دست در جیب مردم(مالیات) کنند تا مشکل افراد دیگه حل بشه نه مردم. اگر قانونی تصویب بشه که خود مسوولین مسوول این نابسامانیها شناخته بشن قطعا نمیگذارن به خاطر منفعت خودشون هم که شده اوضاع به اینجا برسد و همیشه ساده ترین راه رو برای خودشونانتخاب کنن.
در هر صورت خداوند به همه ما رحمت بفرستد و در حل مشکلات مردم کمک کنه .
مدیریت زندگی واقعا هنر است به اطرافیان نشان دهیم که بزرگ ومسولیت پذیر هستیم وتوانایی اداره خود را داریم
انسانهایی که فقط با راحتی عجین باشند از تواناییهای بشری دور و غریب هستند
نیازها موجب خلاقیت میشوند
از تو حرکت از خداوند قاد مطلق وروزی دهنده برکت
فرهنگ ازدواج صحیح ولزوم وضرورت این امر در زندگی بسر در این عالم خاکی میبایست گسترش یابد وفخر فروشی وفرهنگ اشرافی از این موضوع رخت بربندد که مز با ارایه الگوهای حقیقی یعنی امامان معصوم(ع) وافراد شاخص ومتدین جامعه امکان پذیر است
وضعیت مناسب اقتصادی هم که به لطف غرب زده ها وبد جام انها با اینوضعیت روبروست می تواند با همت وحرکت جهادی مومنین جامعه ودلسوزان ودلواپسان اهل علم وعقل سرانجام مناسبی پیدا کند
مخارج روزمره زدگی اینقدر بالا هستش حداقل هر کسی که میخواد زندگی تشکیل بده باید حداقل الان ماهی چندین میلیون در آمد داشته باشه تازه زندگی سطح پایین معمولی بدون مسافرت و تفریح شما یه دندان پزشکی برید یه دندون پر بکنید حداقل باید یک میلیون الی دو میلیون پول بدید وای به حال اینکه مریضی دوا درمان بیمارستان کشیده بشه انشالله که بنده اشتباه بکنم و هر کسی بخواد ازدواج کنه موفق و خوشبخت باشه ولی دقت کنید الکی خودمون و اون بنده خدایی میخواید از خانواده اش جدا کنید به درد سر ندازیم یه سر به دادگاه های خانواده بزنیم ببنیم چه خبر بیشتر زوج ها مشکل اقتصادی دارن ....
وقتی پول نداری از کجا شکم زنت و بچه تو پر کني؟؟؟
تمام معضلات بعلت رواج افکار پلبد غرب در جامعه اسلامی است که طرز زندکی وفکر مردم را به سمت دنبا طلبی وفخر فروشی گمراه کرده است
برو ازدواج کن...
با سه تومن میتونی بري جلو حداقل....
ولی با جون کندن باید بگذرونی....
مدیریت زندگی واقعا هنر است به اطرافیان نشان دهیم که بزرگ ومسولیت پذیر هستیم وتوانایی اداره خود را داریم
انسانهایی که فقط با راحتی عجین باشند از تواناییهای بشری دور و غریب هستند
نیازها موجب خلاقیت میشوند
از تو حرکت از خداوند قاد مطلق وروزی دهنده برکت
لازم به ذکر است این موضوع فقط یک طرح پیشنهادی از یکی از اصحاب رسانه بود و هیچ ارگان و نماینده مجلس ای این موضوع را مطرح نکرده است
سایت جواب داده...
اینقدر مردم مسخره کردن،سایت دیگه زبون باز کرده....
به هر حال نسنجیده مطرح شده...
کسی که شکم ش سیره از حال گشنه چه خبر داره....
جواب بده.
ینی عقلشون نرسیده به این موضوع؟
به فکر مردم نیستن که....
مگه هدف فقط ازدواج کردنه؟؟
بالا توضیح داد که اگر کسی ازدواج نکنه کار خلاف شرع نکرده ،نهایتا مرتکب مکروه بشه....
همه چیز واسه پولدارهاست،
خدا از باعث و بانيش نگذره...
یه دخترو دوست دارم حتی ندارم کرایه بدم برم خواستگاری
حق بهش میدم اجازه بهم نده برم خواستگاری
این طرح و پیشنهاد در مجلس مطرح نبوده بلکه یکی از اهالی رسانه این موضوع را به عنوان یک موضوع مطرح کرده
مردم مشکل داره...
صدای همه دراومده...
عوض اینکه برن تو خونه های آنچنانی بشينن،بیان مشکل مردم رو حل کنن
اما خمینی خودش گفته،که وقتی مسئولین یه جامعه کاخ نشین شدن،باید فاتحه ی اون جامعه رو خوند....
مسئولین ما کجا زندگی ميکنن؟
از اون بالا،کجا حال جوانان رو ميفهمن....
شرع مقدس بهترین تدبیر را کرده تا جایی که گفته اگر کسی به گناه می افتد یا خوف گناه دارد واجب است ازدواج کند
اما خب وقتی دخاری 9 سالگی و پسری 15 سالگی بر حسب سال قمری مکلف میشود و قوای جنسیشون فعال میشه(ممکنه بعضیها زود تر فعال بشه یا شاید دیرتر)
اون موقع فکر رفع نیاز اند خانواده یک جور سربازی یکجدر درس یکجور مشاوران یکجور مانع این ازدواج می شوند میرسه به سن بالا دیگه یا گناه کرده و عادی شده برایش یا صبر کرده و بی خیال شده یا ترسیده و البته به موقع توانسته ازدواج کند
چقدر در رفع موانع تلاش کردید؟
چقدر قانون 2 سال سربازی و کار نکردن جوان را کم کردید؟
چقدر در القا فهم صحیح جهاد تلاش کردید؟
بسم الله
سربازی را لغو و یا ممنوعیت کار را بردارید و به صورت مقطعی دعوت به خدمت کنید
مثل یک مسلمان که باید همیشه محیا دفاع باشد نه کسی که 2 سال مانع جلوشه بره بیاد بعد ازدواج کنه
ببینید آمار میاد بالا یا نه؟
1- پرداخت 200 میلیون بلاعوض به هر زوج
2- تهیه ی رایگان یک دستگاه مسکن حالا یا آپارتمان یا ...
80 درصد مشکل حله.
اگر 5 میلیون جوان این تسهیلات را بگیرند مبلغ ناچیزی است. حدود 1000 میلیارد تومان
از این مبلغ 1 تومن ش رو با سود چند درصدی،به شما وام میدن
برای 50 میلیون که حتی یک ماشین هم نمیشه باهاش خرید باید دو تا ضامن بیاره ؟ کجای این عدل هست و کجای این جامعه اسلام رو میشه نشون داد ؟
نه به ازدواج خیلی وقت که شروع شده
شوهرم کارمنده،نخبه هم هست...
برای درمان ناباروری،حداقل باید ۳۰میلیون تومن تو جيبمون باشه،
برای هر سونوگرافی 100 تومن،ماهی ۵-۶بار سونوگرافی
برای یه عمل لاپاروسکوپي 20 میلیون
و...
تاسفی عمیق بر این طرح؛
هر عاقل فقط هر عاقلی میداند که حل مشکل ازدواج و بحران پیری جمعیت ایران در گرو اصلاح ریشه ای قانون مهریه به عنوان عامل به زندان رفتن جوان ها،تورم و بیکاری است
چه راحت که بشینیم توی مجلس و این چنین طرح های...رو ارائه بدیم!
به خدا پناه میبریم از دست انسانهای فاقد تخصص که در حال و روز امروز جامعه بسیار دخیل اند
تا قانون مهریه،تورم و بیکاری درست نشه مشکل ازدواج حل نخواهد شد،لطفا سرمان را از درون برف بیرون بیاوریم
این طرح در مجلس کار نشده و فقط یک طرح از یکی از اهالی رسانه است که باعث پاسخ کارشناسان و نمایندگان مردم شده
اجباررا بردارید به کرامت انسان ها ارزش قائل شوید هرفرد خودش می داند درزندگی چه بکند
خیلی عجیب است مسئولان به جای تاکید برارزانی ساخت مسکن ایجاد کارکه ضروری هستند تاکیدبرازدواج دارند که اصلا ضروری نیست
حقوق اجباری بالای 6میلیون تومن به خانوادهایی که ازدواج اجباری رو قبول میکنن ماهیانه بریز به حسابشون و یه خونه 100 متری بده بهشون ببین قبول میکنن یانه
وقتی کار نیست
پول نیست
پول اجاره خونه نیست
لوازم خونگی گرون شده
پراید گرونه
با چی ازدواج کرد