به گزارش خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
زنجان،بهنقل از روابط عمومی اداره کل
میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان، ارجمند مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: قلمتراش در ایران به اسم زنجان شناخته میشود و این هنر صنعت جایگاه ویژهای در این استان دارد.
ارجمندافزود: به مناسبت روز جهانی صنایع دستی داوران از میان ۷۰ اثر ارسال شده به دبیرخانه این فراخوان، داوران دو اثر را به عنوان آثار برتر و یازده اثر را به عنوان آثار برگزیده و قابل تقدیر انتخاب کردند.
او گفت: استاد جواد توسلیان و استاد جلیل توسلیان مقام نخست را در این فراخوان کسب کردند و آثار یازده نفر دیگر قابل تقدیر بودند که این اساتید عبارتند از، روح الله همراهی، ذکریا علیخانی، حیدر جلالی پور، کریم شعبانی، احمد احمدی، ابراهیم حسینی، علی علیخانی، محمد علی ندرلو، حمید توسلیان و بیژن صفاری و همچنین عبدالحمید محرر هنرمند ملیله ساز که در جهت باززنده سازی چاقوی ملیله فعالیت و قلمتراش با دسته فیروزه کوب روی نقره را در این برنامه ارائه نمودند، به خود اختصاص دادند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان خاطر نشان کرد: دبیرخانه این فراخوان با اشاره به اهمیت انتخاب بهترین قلمتراشهای ارسال شده، تمامی مشخصههای قلمتراش سنتی زنجان، جنس دسته، جنس تیغه، باربند و تزیینات روی دسته از مواد کاملا طبیعی، ظرافت و زیبایی، کاربردی بودن و کیفیت را داشتند و میتوان در هر اثر اوج هنر زیبایی و دقت سازنده را دید.
او افزود: این فراخوان با هدف ارائه تجربههای نوین و خلاق هنرمندان، تبادل نظر، تعامل بیشتر و نگاه هنری یکپارچه و فراگیر به شکل تخصصی و حرفهای در این امر در زنجان برگزار میشود و از زحمات تمام افرادی که در این فراخوان مشارکت داشته اند، تقدیر و قدردانی میشود.
بیشتر چاقوهای قلم تراش اصیل ایرانی چه قدیمی و چه جدید از شاخ گوزن طبیعی، دسته صدف، شاخ و استخوان میباشند. دلیل استفاده از آنها را میتوان به علتهای گوناگونی نسبت داد همچون، زیبا بودن طبیعی شاخ، ماندگاری چندین ساله، کیفیت خوب، مقاوم بودن در انواع شرایط هوایی از جمله هوای مرطوب، خشک و وزن بسیار سبک آن و. شاخ گوزن استفاده شده است.
انتهای پیام/ر