کارشناس مسئول حوزه‌ی توسعه و ترویج صنایع دستی میراث فرهنگی فارس گفت: دستبافت‌های داری و خاتم، نگین صنایع دستی این استان به شمار می‌روند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مجید سلیمی افزود: صنایع دستی به ویژه دستبافت‌های داری مانند فرش، گلیم، گبه و وجود ۲۰۰ هزار بافنده‌ی حرفه‌ای در استان که در حقیقت یکی از سرمایه‌های ارزشمند انسانی استان هستند می‌توان هنر دستی را در فارس توسعه داد.

او بیان کرد: علاوه بر هنر دستبافت‌های داری، خاتم کاری شیراز نیز داری پیشینه‌ی تاریخی و اعتبار است؛ خاتم کاری شیرازی، بین هفت تا هشت دهه‌ی طلایی خود را طی کرده و گذشته‌ی آن در فارس به قرن‌ها پیش باز می‌گردد؛ هنر خاتم‌کاری شیرازی از دیگر صنایع دستی فارس است که ظرفیت‌های توسعه‌ی بیشتر در آن وجود دارد.

سلیمی با اشاره به اینکه سال گذشته شورای جهانی صنایع دستی، از زیر مجموعه‌های یونسکو، شیراز به عنوان سومین شهر جهانی صنایع دستی انتخاب شد، گفت: انتخاب شیراز به عنوان سومین شهر صنایع دستی، بعد از حضور ارزیابان و بررسی‌های دقیق محقق شد، البته پیشتر اصفهان نیز این عنوان را دریافت کرده بود.

کارشناس مسئول حوزه‌ی توسعه و ترویج صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی فارس در خصوص روز صنایع دستی گفت: سیاست‌های کلی نظام پس از برنامه چهارم توسعه کوچک شدن دولت و واگذاری وظایف به بخش خصوصی بوده است؛ اتحادیه تعاونی صنایع دستی جایی‌ست که می‌توان از تولید کنندگان حمایت کرد و در ان تولید کنندگان از امکانات بهرمند شوند؛ البته یک سری محدودیت‌هایی در کمک، تسهیلات و حمایت وجود دارد.

سلیمی اضافه کرد: هر ساله چندین نمایشگاه بین‌المللی برای عرضه و نمایش آثار صنایع دستی صنعتگران در سطح کشور برقرار می‌شود، فارس از این موضوع مستثنا نیست و به طور سالانه یک نمایشگاه بین‌المللی برای عرضه‌ی آثار صنایع دستی صنعتگران در فارس دایر می‌شود؛ یکی از حمایت‌های بخش دولتی برگزاری همین نمایشگاه‌های بین المللی است که هر ساله در فارس هم برگزار می‌شود.

سلیمی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های مهم صنعتگر مکان برای فعالیت‌های کارگاهی و فروشگاهی است؛ گفت: این موضوع تا اندازه‌ای در این سال‌ها حل شده؛ برخی از اماکنی که در سازمان میراث فرهنگی استان به ثبت رسیده، در تفاهمنامه‌ای با اتحادیه‌های مختلف در اختیار صنعتگران قرار گرفته است.

این کارشناس مسئول یادآور شد: خانه‌ی سعادت، از خانه‌های تاریخی به ثبت رسیده در سازمان میراث فرهنگی، یکی از مکان‌هایی‌ست که در اختیار فعالان حوزه قرار گرفت.

سلیمی با اشاره به اینکه خاتم‌کاری و کاشی هفت رنگ، از هنر‌های فعال در خانه سعادت به شمار می‌رود، بیان کرد: یکی از دلایل مهم سرپا ماندن خانه تاریخی سعادت به شمار می‌رود.

این کارشناس مسئول صنایع دستی همچنین گفت: قسمتی از بازار وکیل هم همانند خانه‌ی سعادت در اختیار صنعتگران قرار دارد؛ در یک ضلع از سرای مشیر بازار وکیل، پنج دهنه‌ی تجاری که قسمت با ارزشی از این محوطه تجاری محسوب می‌شود هم طی یک تفاهم‌نامه بین سازمان میراث فرهنگی و اتحادیه‌ها در اختیار اتحادیه‌ها و صنعتگران گذاشته شده است.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.