به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، احمد رئیسی مدیر مبارزه با بیماریهای واگیر مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با اشاره به افزایش احتمال بروز بیماریهای منتقله از آب و غذا با گرم شدن هوا نسبت به رعایت نکات بهداشتی و توجه به سلامت آب آشامیدنی و مواد غذایی هشدار داد.
او با بیان اینکه بیماریهای منتقله از آب و غذا عمدتاً از طریق مصرف مواد خوراکی و آشامیدنی ناسالم و ناشی از آلودگیهای باکتری، ویروسی و انگلی است افزود: این بیماریها معمولاً با بروز علائمی همچوم اسهال، تهوع، استفراغ، گرفتگیهای شکمی بروز مینماید.
رئیسی اضافه کرد: همه ساله شاهد بروز بیماریهای منتقله از آب و غذا هستیم لذا سوق پیدا کردن اذهان به سمت کرونا نباید موجب غفلت مردم از خطر بروز این بیماریها شود.
بیشتر بخوانید: مردم مؤثرترین حلقه زنجیره انتقال کرونا ویروس به شمار میروند
او با اشاره به خطر بروز مشکلات عدیده و حتی مرگ و میر ناشی از مسمومیتها و بیماریهای منتقله از آب و غذا ادامه داد: همه ساله اقدامات مداخلهای صورت میگیرد که تشکیل ۱۴ تیم واکنش سریع در سطح استان و شهرستانهای تابعه از جمله اقدامات صورت گرفته از سوی متولیان امر در سال گذشته بوده است.
رئیسی گفت: در سال ۹۸ با بروز ۱۲ طغیان در استان رو به رو شدیم که چهار مورد آن در شهرستان شهرکرد رخ داد و ابتلای بیش از ۲۲۰ نفر را در پی داشت.
او، تعداد طغیانهای شهرستان اردل را دو مورد و در اثر مسمومیت با سم بوتولیسم ناشی از مصرف ترشی جوشیر و طغیانهای شهرستان لردگان را سه مورد و عمدتاً ناشی از مصرف آب آلوده و شهرستانهای کیار، سامان و بروجن هر کدام را یک مورد اعلام کرد.
رئیسی از عوامل بروز طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا به شکستگی و فرسودگی شبکههای آب رسانی، عدم کلر زنی و ضدعفونی صحیح و به موقع منابع آب آشامیدنی و وضعیت نامطلوب مناطق گردشگری اشاره کرد و افزود: از عمدهترین مشکلات آب آشامدینی نداشتن لوله کشی در درصدی از روستاها میباشد.
رئیسی اضافه کرد: در این راستا ضمن تشکیل تیمهای سلامت آب و غذا نسبت به آموزش مردم با برگزاری جلسات آموزشی، توزیع پمفلت و بروشور اقدام گردیده است.
انتهای پیام/ف