به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری هیل، در پی اعتراضات گسترده ضد نژادپرستی در آمریکا، مواردی از نقض حقوق بشر از سوی پلیس این کشور علیه معترضان گزارش شد.
اقدامات پلیس آمریکا علیه معترضان در این کشور، زیر ذره بین گروههای حامی حقوق بشر و جامعه بینالمللی قرار گرفته و موارد بسیاری از نقض حقوق بشر از سوی پلیس این کشور مشاهده شده است.
اعتراضات اخیر در آمریکا که پس از قتل هولناک یک مرد سیاهپوست به دست پلیس این کشور رخ داد، در بسیاری از شهرها و ایالتها به درگیری خشونت آمیز میان پلیس و معترضان انجامید. اقدامات پلیس آمریکا با محکومیت گروههای حقوقبشری مواجه شده است. از سوی دیگر این سوال مطرح میشود که آیا نظام قضایی آمریکا آمادگی رسیدگی به چنین مواردی و اجرای عدالت را دارد یا خیر؟
اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا روز دوشنبه در نامهای سرگشاده به شورای حقوق بشر این کشور خواستار برگزاری نشست اضطراری برای تحقیق در مورد توسل پلیس آمریکا به خشونت و سرکوب معترضان ضد نژادپرستی شد.
مدیر برنامه حقوق بشر سازمان آزادیهای مدنی آمریکا اعلام کرد اکنون زمان آن رسیده که ایالات متحده با همان نظارت و قضاوتی روبهرو شود که به سرعت خواهان اجرا در دیگر کشورهاست. از آنجا که جوامع در درون آمریکا خواهان محرومیت پلیس و پایان دادن به نژادپرستی هستند، سازمان ملل باید از این درخواستهای داخلی از طریق مسئول دانستن آمریکا در نقض حقوق بشر، پشتیبانی کند.
از سوی دیگر سخنگوی شورای حقوق بشر آمریکا برگزاری نشستی برای بررسی نقض حقوق بشر از سوی پلیس این کشور را در هفته آتی محتمل دانست و گفت این شورا موضوع مقابله با نژادپرستی و تبعیض نژادی را در دستور کار خود قرار میدهد.
میشل باچله، کمیساریای عالی حقوقبشر سازمان ملل تاکنون از تقاضا برای آغاز تحقیقاتی در خصوص اینکه آیا خشونتهای اخیر در آمریکا مصداقی از نقض حقوق بشر بوده یا خیر، خودداری کرده است. هر چند این مقام سازمان ملل قدرت نظام قضایی آمریکا برای رسیدگی به چنین مواردی را زیر سوال برده است.
برخی منتقدان با استناد به فیلم و گزارشهای رسانهای بر نقض جدی حقوق بشر از سوی پلیس آمریکا در جریان ناآرامیهای اخیر تاکید دارند.
بنا به گفته یک استاد حقوق دانشگاه واشنگتن، آمریکا نسبت به دیگر کشورها قدرت بیشتری برای جلوگیری از نظارتهای بین المللی دارد و در حالیکه دیوان لاهه براساس مفاد اساسنامه رم میتواند درباره نقض حقوق بشر در همه کشورها تحقیقات انجام دهد، اما این اساسنامه شامل آمریکا نمیشود. هر چند شورای امنیت میتواند شرایط نقض حقوق بشر در آمریکا را به دیوان لاهه ارجاع دهد، اما با توجه به داشتن حق وتو از سوی آمریکا، مانعتراشی در این مسیر بسیار آسان است.
وقایع دو هفته اخیر در آمریکا موجب نگرانی جدی بسیاری از گروههای حقوق بشری شده است. دیده بان حقوقبشر اخیرا اعلام کرد موارد بسیاری از توسل بیش از حد و غیر ضروری پلیس آمریکا به زور علیه معترضان گزارش شده است. همچنین استفاده مکرر پلیس از گاز اشک آور، گلولههای پلاستیکی و اسپری فلفل علیه معترضان آمریکایی بسیار نگران کننده توصیف شده است.
انتهای پیام/