به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، یک شرکت فرانسوی به تازگی در زمینه تمیزکردن پارچه و ضدعفونی کردن و رفع آلودگی از آن به نتایج مطلوبی رسیده و معتقد است دستاوردش میتواند راهحلی برای مقابله با ویروس کرونا در وسایل حمل ونقل عمومی باشد.
این شرکت توانسته پارچههایی از جنس مخمل تولید کند که به کمک فرایندی به نام فوتوکاتالیز قادر به از بین بردن ۱۰۰ درصدی ویروسها از روی صندلیهای وسایل حمل ونقل عمومی است.
رئیس این شرکت اظهار کرد: در تولید این پارچه از یک کاتالیزور استفاده شده که در صورت تماس با اشعه ماوراء بنفش فعال میشود. هدف این واکنش اکسیداسیون ترکیبات و تبدیل آنها به مولکولهای بی ضرر مانند آب یا نمک بود.
این پارچههای مخملی که عمر مفیدشان ۲ سال است، قادرند در صورت تماس با نور طبیعی یا مصنوعی باکتری، میکروب و ویروسها را تنها در مدت زمان یک دقیقه از بین ببرند. همچنین آزمایشاتی که در آزمایشگاههای مستقل در ایالات متحده و اسپانیا انجام شده است اثربخشی این پارچههای مخملی را در برابر از بین بردن ویروس کرونا نشان دادند.
این در حالی است که این مناطق از افزایش خطر ابتلا به ویروس کرونا در وسایل حمل ونقل عمومی نگرانند.
امکان استفاده از پارچههای هوشمند در مکانهای دیگر
این پارچههای هوشمند برای وسایل حمل ونقل عمومی در نظر گرفته شدهاند اما میتوانند در مکانهایهای دیگری نیز کاربرد داشته باشند. از این پارچه میتوان در سالنهای سینما و سالنهای کنسرت هم استفاده کرد.
تنها یک ساعت طول میکشد تا بعد از تماس با نور ماوراء بنفش صندلیهای این مکانها ضدعفونی شوند.
بیشتر بخوانید
در حال حاضر شبکه حمل و نقل در شهر لیون در فرانسه برخی از صندلیهای مترو خود را به این پارچههای مخملی مجهز کرده است، این پارچهها ممکن است به زودی در سایر شهرهای فرانسه مورد استفاده قرار بگیرد.
انتهای پیام/