چند روزی است که در فضای مجازی تصاویری از توزیع رایگان پیاز توسط کشاورزان دست به دست می‌شود که گویا تمام این معضلات به سیاست‌های ناقص وزارت جهاد در اجرای الگوی کشت باز می‌گردد.

توزیع رایگان پیازبه گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با گذشت ۱۱ سال از مصوبه الگوی کشت، مسئولان وزارت جهاد کشاورزی همچنان نسبت به اجرای این لایحه بی اعتنا هستند که این موضوع همه ساله سونامی محصولات مختلف در بخش کشاورزی را به همراه دارد.

بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که هر کیلو پیاز در خرده فروشی ها از ۲ هزار و ۲۰۰ تا ۳ هزار تومان به فروش می رسد، درحالیکه بیش از ۴۰۰ تا ۵۰۰ تومان سر مزرعه از کشاورزان خریداری نمی شود.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که نبود سنخیت میان هزینه های تولید با قیمت فروش پیاز و اشباع بازار کار را به جایی رسانده که کشاورزان به منظور جلوگیری از ورود آفت به مزرعه حاضرند رایگان محصول را در اختیار افراد قرار دهند که این موضوع در سایه بی توجهی به مصوبه اجرای الگوی کشت هدر رفت منابع پایه و دسترنج کشاورزان را به دنبال دارد.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم‌ تا از آخرین جزئیات توزیع رایگان پیاز در بین افراد و راهکار برچیده شدن مشکلات تنظیم بازار با خبر شویم:

مازاد پیاز، کشاورزان را مجبور به توزیع رایگان کرد

محمد شفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به تکرار سونامی‌ پیاز در بخش کشاورزی اظهار کرد: همه ساله سونامی مازاد تولید محصولات کشاورزی اعم از گوجه فرنگی، پیاز، سیب زمینی و انواع صیفی در بخش کشاورزی تکرار می‌شود که از این حیث ضرر و زیان قابل توجهی متحمل کشاورزان می شود.

وی افزود: از اواسط فروردین تاکنون، تولیدکنندگان پیاز از حیث فروش محصولاتشان ضربه سنگینی متحمل شدند به طوریکه از محل فروش بیش از دو سوم هزینه تولید تامین نمی شود.

ملک زاده قیمت تمام شده هر کیلو پیاز را یک هزار و ۵۰۰ تا یک هزار و ۸۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: در اکثر موارد هر کیلو پیاز ۴۰۰ تا ۵۰۰ تومان از کشاورزان خریداری می شود که این نرخ به هیچ عنوان جوابگوی هزینه های تولید نیست.

رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ادامه داد: علی رغم سرمای طاقت فرسای زمستان و مشقت های فراوان تولید، منابع آبی و خاکی و دسترنج کشاورزان به هدر رفته است به طوریکه کشاورزان رغبتی به برداشت ندارند.

ملک زاده مازاد تولید پیاز و اشباع بازار را عامل اصلی زیان پیازکاران دانست و گفت: با وجود تولید بالا و افت چشمگیر قیمت پیاز به ۴۰۰ تا ۵۰۰ تومان، مقدار زیادی محصول به سبب نبود انبار روی دست کشاورزان مانده است.

به گفته وی، همه ساله سونامی مازاد تولید و مقرون به صرفه نبودن برداشت در یکی از محصولات پیاز، سیب زمینی، گوجه فرنگی و هندوانه تکرار می شود و کار را به جایی می رساند که کشاورز حاضر به برداشت و عرضه رایگان محصول به مردم است. به عنوان مثال هر سبد گوجه فرنگی ۵ هزار تومان هزینه دارد که با احتساب سایر هزینه ها همچون مزد روزانه کارگر و حمل و نقل و ...نرخ های فعلی فروش جوابگوی هزینه های تولید نیست.

رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی افزود: علی رغم آنکه هزینه تمام شده هر کیلو پیاز به یک هزار و ۵۰۰ تومان می رسد، اما بیش از ۴۰۰ تا ۴۲۰ تومان به سبب کاهش تقاضا و سودجویی عوامل واسطه و دلال نمی خرند که این امر ظلم آشکار در حق کشاورز است.

این مقام مسئول با تاکید بر حمایت همه جانبه دولت از بخش کشاورزی به منظور پایداری تولیدو دستیابی به خودکفایی گفت: در حال حاضر در محصولاتی همچون گندم و کلزا که خرید تضمینی دارند، دولت باید تلاش کند تا کشاورزان نسبت به کشت ترغیب شوند، این در حالی است که عملکرد مسئولان در بخش خرید تضمینی گندم به گونه ای است که کشاورزان استان های سردسیر که تا زمان برداشت محصولشان یک تا ۲ ماه دیگر زمان باقی مانده، اقدام به برداشت گندم سبز به منظور استفاده خوراک دام یا شخم آن و خاک کردن در زیر زمین کردند.

رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی نبود الگوی کشت را علت اصلی تکرار سونامی مازاد تولید محصولات کشاورزی دانست و گفت: بارها اتفاق افتاده که کشاورزان محصولشان را در مزرعه و باغ رها کردند یا از ترس شیوع آلودگی و بیماری در دل خاک، اجازه برداشت آن را به افراد دادند چرا که در صورت ماندن محصول در زیر خاک به واسطه رطوبت احتمال بروز بیماری و قارچ و آسیب به بخش کشاورزی دور از انتظار نیست.

اجرای الگوی کشت مرهم درد تولیدکنندگان پیاز

علی خان محمدی مدیر عامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی اجرای الگوی کشت را راهی برای تنظیم بازار محصولات کشاورزی اعلام کرد و گفت: اگر وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید، الگوی کشت را متناسب با شرایط اقلیم هر منطقه و استان اعلام کنند، دیگر شاهد معضلات مختلف در بخش کشاورزی نخواهیم بود.

وی افزود: همه ساله کشاورزان بدون توجه به نیاز بازار اقدام به تولید می کنند که در برخی مواقع به سبب اشباع بازار ، قیمت به قدری کاهش می یابد که جوابگوی هزینه های تولید نیست.

خان محمدی ادامه داد: تا زمانیکه به دنبال کشاورزی قراردادی و اجرای مصوبه الگوی کشت نرویم و همواره کشاورزان بر مبنای بازار فصل قبل و بیهوده تولید کنند، مشکلات مازاد تولید و ضرر و زیان کشاورزان استمرار خواهد داشت.

 همه ساله کشت محصولات نظیر سیب زمینی، پیاز، گوجه فرنگی به دلیل مازاد یا کاهش تولید منجر به برهم زدگی نظم بازار و ضرر و زیان کشاورزان و مصرف کنندگان می شود چرا که در برخی مواقع تولید به قدری کاهش می یابد که قیمت پیاز و گوجه فرنگی در بازار به ۲۰ هزار تومان می رسد و در زمان دیگر به سبب مازاد تولید جوابگوی هزینه های کشاورزان و سود حداقلی برای گذراندن معیشت آنها نیست.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۵ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
سال دیگه پیاز پیدا نمیشه سیب زمینی ارزون میشه بهتر نیست وزارت جهاد کشاورزی رو تعطیل کنید پولش رو بین کشاورزان تقسیم کنید با این تشکیلاتشان که نمیتوانند هیچ کاری برای کشاورزی و دامداری بکنند حداقل از بودجه کشور کمتر هزینه میکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۷ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
چرامردموبا بی برنامگیهاتون به خاک سیاه نشوندین ارزوطلا وخورو ومسکن نجومی شدن محصولات کشاورزی بااین همه هزینه زحمت رودست کشاورزمیمونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۵ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
ااب فراوان داریم باید هدر بدیم انقدر مسئولین دست .دست میکنند
Netherlands
ناشناس
۱۵:۱۹ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
پیاز بیخودی ترین محصوله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۱ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
قرار نیست کشاورز همیشه پیاز رو به قیمت موز بفروشه! مردم چه گناهی کردن. از سود همون موقع که کیلو 15000 تومن فروختن ضرر الانشون رو جبران کنند.
Iran (Islamic Republic of)
کوثر
۱۵:۰۳ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
کشور ما میتونه از نظر کشاورزی صادرات گسترده داشته باشه اما درست و اصولی همین پیاز و سیب زمینی و بادمجان و.....
اما هیچ دستورالعملی مبنی بر صادرات درست و اصولی نداریم مثلا زعفران چرا باید فقط به صورت خام صادر شود چرا بدون بسته بندی ک کشورهای دیگه با بسته بندی نام خود رو روی محصول کشور ما بزند
ما محصولاتی مثل پسته و خرما راهم داریم که میشه به صورت خام یا حتی فراوری شده صادر کرد در بسته هایی به نام ایران


البته که این فقط در محصولات کشاورزی نیست این همه منابع طبیعی و معادن داریم اما همه به صورت خام صادر میشه،چراااا؟؟؟
چرا باید کشور خودکار ومداد ودفتر را وارد کند چرا باید عروسک وارد کند چراااا؟؟؟خب اگر حمایت از تولیدات ایرانی صورت بگیرد و برای تولیدکنندگان تسهیلات قرار بدهند هم اشتغال ایجاد میشه هم میدونیم ک محصول خود کشور

ما در راس کار احتیاج به جوانان اقتصاد دان داریم

حداقل از ایده های جوانان و کاربلدان استفاده کنید........
Iran (Islamic Republic of)
س
۱۴:۴۹ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
وای جی سی
Iran (Islamic Republic of)
رضا ابراهیمی فیلوری
۱۴:۳۰ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
با سلام بنده خودم کشاورزم، حمایت دولت از کشاورز در این حد است که از اسفند سال گذشته، تا اردیبهشت امسال قیمت سم و کود ۲۰درصد واز اردیبهشت تا امروز حدودا ۵۰ درصد گرانتر شده، و تصمیمات یک شبه برای منع صادرات محصولات کشاورزی پدر کشاورز را درآورده، تنها دلیلش هم نبود افراد متخصص در وزارت جهاد و اورگان های وابسته به آن است.وقتی آقایان اطلاعی از زمان و مکان کشت ندارند چطور می خواهند بازار را سرو سامان بدهند
Iran (Islamic Republic of)
احمدی
۱۴:۰۶ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
پس چرا اونموقع که پیاز شد کیلوئی15-20هزار تومان هیچ کشاورزی دلش برای مردم که واقعا نمیتونستن بخرن نسوخت !! اما اگه ارزون بشه های و هوی میکنن !! خب این جای اون 15-20تومن قبل !!! آخه وقتی انقدر قیمت یه محصول میره بالا .. کشاورزان همه هجوم میارن سال بعدش برای کاشت همون محصول!! خب بازار ظرفیتی داره ..!! به اندازه بکار هم سود خوب ببر هم رو دستت نمونه و زحمت و خرج و مخارجشون هم کمتره برای کاشت و ...
Iran (Islamic Republic of)
حیدر
۱۳:۵۵ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
واقعا مدیرت کشاورزی مسخره است هیچ نوع خلاقیتی نوع آوری مدیریتی نیست واقعا که نوبرش آوردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۲ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
کو تو شهر ما که هنوز گران است.
Iran (Islamic Republic of)
شکیبا
۱۳:۲۵ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
دولت به فکر نیست لااقل کشاورزها خودشون الگوی کشت را رعایت کنن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۶ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
خدا پدر احمدی نژاد را بیامرزد او لااقل سیب زمینی رایگان بین مستمندان توزیع کرد!!
Iran (Islamic Republic of)
حححح
۱۲:۱۱ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
این وضع کشاورزی جهاد کشاورزی را می رساند و اینکه مسئولان و مخصوصا وزیر جهاد توانائی اداره کردن ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۹ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
کی گفته پیاز ارزونه ما تو تهران در خونه مون کیلویی ۴هزار تومن می خریم کجا رایگان می دن برم بگیرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۸ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
کجا پیاز قرمز رایگان میدن؟
Germany
ناشناس
۱۱:۰۳ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
این وسط این آب مملکت ماست که داره تموم میشه.مسئولین بیدار شید
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۱:۰۳ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
رایگان کجابودمن همین امروزکیلو3هزارگرفتم
Iran (Islamic Republic of)
هموطن
۱۰:۵۳ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
دولت از این بابت خجالت بکشد و پاسخگو باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۱ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
علی برکت ا..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۱ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
کشاورزا اگر بتونن بارشونو خودشون مستقیم بفروشن سود بیشتری میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۹ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
پس وزیر کشاورزی چکاره ست؟ چرا کشاورزا رو بدبخت کردید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۴ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
پیاز وسیع زمینی هم سیاسی شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۲ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
ماشاله به این مدیریت و جهش و رونق
United States of America
ناشناس
۱۵:۵۳ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
کو???
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۸:۲۴ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
کافیه جهاد از کشاورزان بخاد هر فصل که میخواهند محصولی کشت کنند به جهاد کشاورزی اعلام کنند و جهاد هم میگه امسال تو این فصل مثلا هزار نفر کاشتن و شما ماه بعد بکارید
دیگه هیچ محصولی کم یا زیاد نمیاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۰ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
در شهر ما پیاز ۳۰۰۰ تومان است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۸ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
به خدا مقصر جهاد کشاورزی است هر وقت بر ی رو صندلی هاشون لم دادند حرف بی خود می زنند نه برنامه ای هیچ فقط دارند حقوق مفت می گیرند پیاز بذرش هر کیلو دو میلیون هشت صد هزار بخر چقدر گرفتاری ۷ماه زحمت آخرش مفت بده بره بعد می خوای بلا نیاید این همه ظلم الان تو این دوره زمونه یه اشتباه همه چیز بهم می خوره که خوره ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۰ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
وقتی دولت برنامه نداشته باشه همینه دیگه . متاسفانه کشاورزها هم که اطلاعات کافی ندارن
Canada
ناشناس
۰۹:۳۵ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
باید از بقیه کشورها یاد بگیریم که
با ازدیاد تولید پیاز چکار میکنند
کارخانه فراورده پیاز راه اندازیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۱ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
چرا اون زمانی که قیمت چیاز به کیلویی 20 هزار تومن رسیده بود اعتراض نمی کردند؟
چوب خدا صدا نداره
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۰۹:۳۰ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
دولت بی خیال یا ناتوان در برنامه ریزی کشاورزان است دوماه پیش پیاز کیلویی 8 هزارتومان بود و فشار به کل چامعه وارد می شد .
Canada
ناشناس
۰۹:۰۵ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
چرا انبار برای نگه داری نساخته ایم
چرا فرآورده از پیاز درست نمیکنیم
مثل کارخانه پیاز داع درست کردند
کلی طرفدار داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۵ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
متاسفانه در خیلی از محصولات دامی و کشاورزی این اتفاق در آینده رخ خواهد داد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۴ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
خود بعضی از کارمندان جهاد کشاورزی ها دلال هستند .مردم را دعوت می کنند یک محصولی بکارند بعد خودشان یک چیز دیگه می کارند یعنی اکثرا شغل دوم دارند اون هم کشاورزی معلومه به نفع خودشان کار می کنند .در امور تسهیلات دادن به مردم هم دستشان با بانک کشاورزی تو یک کاسه هست ...اگر یکی بره آمار اشتغال زایی وزارت کشاورزی را در بیاره در عمل آمارش صفر .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۹ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
کجا مفتی میدن ما کیلویی ۳۵۰۰ میخریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۳ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
باید در سراسر کشور بازارهایی راه اندازی شود ک کشاورزان محصولات خود را به طور مستقیم به مردم بفروشند.....اینطوری دیگه نه نوسان قیمت خواهد بود و نه کشاورز ضرر میبیند
Canada
ناشناس
۱۰:۰۹ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
پس ما بنک دارهای تره بار بوقیم؟
باید جنس هاتون رو بدید به ما . ماهم بعدا پولشو میدیم بهتون
Iran (Islamic Republic of)
حححح
۱۲:۱۳ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
کاش مسئولان این را بفهمند و عمل کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۷ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
مردم بروند پیاز بخورند که مفید است
Iran (Islamic Republic of)
بابایی
۰۸:۱۴ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
دولت باید به فکر بازار کشورهای همجوار باشد تا بتواند صادرات داشته باشد تاهم ارز آوری کند وهم کشاورز را نجات دهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۰ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
هر دفعه که پیاز صدار شده است. عده ای نسبت به جمعآوری و انبار پیاز اقدام کردهو همین امر موجب کمبود شدید پیاز در کشور و افزایش قیمت آن برای مصرف کننده شده است...
لذا این سیاست و برنامه زمانی کارساز خواهد بود که دست واسطه گری از این فرایند کوتاه شود...
هر چند واسطه گری پر رونق ترین شغل و فعالیت اقتصادی در این کشور است.
Iran (Islamic Republic of)
محشری
۰۸:۱۰ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
باید به نوسان قیمت خاتمه دهند . لعنت به دلال و سود جو
Iran (Islamic Republic of)
حححح
۱۲:۱۴ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
متاسفم ب کسانی که جلوی دلالی را نمیتوانند و یا نمی خواهند بگیرن
United States of America
ناشناس
۱۵:۵۴ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
لعنت به دلال و سود جو?? پول بی ارزش کردن
کسانی که وام های1000 میلیاردی از بانک ها گرفتند و این مسکن ها رو ساختن پولدار شدند محشری
Iran (Islamic Republic of)
شهروند
۰۷:۵۰ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
بخاطر عملکرد و نگاه مصرف گرایی دولت است
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۱:۰۵ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
به دست مصرف کننده که ارزون نمیرسه امروزرفتم کیلو3گرفتم فقط دلال هاسودمیبرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۸ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
کدام دولت
Iran (Islamic Republic of)
محمود روح افزا
۰۷:۲۴ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
الگوی کشت مناسبی نداریم و خود کشاورزان هم از این الگوی کشت ناقص پیروی نمیکنن،اگر به کشاورزی بگویند فلان محصول زیاد کاشت شده و شما نکار،گوش نمیکنه و کار خودش رو انجام میده، پیاز نمیشه صادر کرد و زود خراب میشه
آخرین اخبار